of Khemah & Kerusi

Love & Kisses ✿ sha
To tell u the truth, I don't really wanna talk about wedding stuff. It is so far quite frustrating.

With my injured leg (ye, aku tempang sebab jatuh tangga aritu ok and it still hurts till now), and the biggest loss in my life (my dearest Ciki T_T), and theme color yang serupa macam dah takde theme, dengan baju sanding apapun tak jumpa lagi.

Yes, aku sangat fedap!
And I feel like crying over and over again...

My injured leg?
How am I gonna wear the 5-inches heels kalo kasut opis yang seinci pun tak bole nak pakai ni???

Ye, adakah patut makai selipar time nikah nanti?

damn.

Ciki?

hummm........
Sorry all but his story will be repeated again and again in this blog coz I really can't get over it just yet.

Ok, about the theme color.
Korang rasa mana satu combination color yang paling tak buruk?
.
.
.

1) Scallop Khemah - Biru, Kerusi Bauquet - Biru, Baju Sanding - Purple Wine (Pink), Skirting Meja Tetamu - Pink, Makan Beradap - Pink

2) Scallop Khemah - Coklat, Kerusi Bauquet - Biru, Baju Sanding - Purple Wine (Pink), Skirting Meja Tetamu - Pink, Makan Beradap - Pink

3) Scallop Khemah - Coklat, Kerusi Plastik - Putih, Baju Sanding - Purple Wine (Pink), Skirting Meja Tetamu - Pink, Makan Beradap - Pink

4) Scallop Khemah - Coklat, Kerusi Plastik - Putih, Baju Sanding - Silver Gray, Skirting Meja Tetamu - Pink, Makan Beradap - Gray


or korang rasa combination apa lagi yang sesuai dgn khemah kaler di atas?

Kang disebabkan khemah kaler biru, terpaksa aku tukar semua benda jadi biru termasuk la ngan baju sanding ngan baju family skali ha. Tapi aku dah beli souvenir beg kaler maroon! or maybe I shud wear grey-colored dress? or... shud I stick with my original choice of dress --> purple wine a.k.a light burgundy?



'uwaaa! biru adalah tak best ok.
...

or shud I use the brown scallop sbb warnanya dekat2 dgn pink?
...

Whether I choose the blue scallop or the brown scallop, my dad insist on use the blue banquet chairs+pink skirting for meja tetamu (round table).



huh kenapa combination color ini?
Ye, kerana my dad kan org Majlis Daerah, so the arabian tent+chairs+scallops+alas meja adalah free of charge.

Since it is usually used for majlis rasmi kerajaan, the tent is very big and very nice. And they put a lots of flowers and plants di setiap khemah. During my engagement dulu, siap ada water fountain lagi ha.

Yang tak best cuma sbb kaler yang sangat-sangat tak matching ngan theme.

But he said drp buang duit beribu-ribu utk dapatkan arabian tent+banquet chairs tu and dpt 8 khemah lagi ha (sape ntah yg aku jemput sampai nak letak 8 khemah tu), dia ckp baik la duit tu buat beli benda lain, kan.

So, ngikutkan je la.....
haih Abah.

*aaaaaaa tensen tensen!*

10 comments:

k|ree said...

kita tak pandai pilih kaler...tapi, cari la warna yang agak contra...macam kita aritu...makan beradab pink colour...baju warna coklat...baru la timbul sikit...nie, my sis punya opinion...jangan pakai sume sama colour...:)

ShalinzZ85 said...

i like blue tau..jgn la ckp ape2 kat blue.hahha

~ thalhazlin ~ said...

wah komen pepanjang dah hilang. tak pe. re type ah.
memang kat majlis rasmi kerajaan negeri johor ni, warna di raja adalah biru+ putih, bukan warna kuning [berdasarkan ceramah oleh pegawai istana tentang protokol istana di my opis last year]. since dah free kemah semua, kite rasa lagi berbaloi.
anyway, dari segi warna, kite rasa biru + pink adalah kombinisi yang cantik. camanapun, kite rasa better awak call up ur bridal minta professional advise camana. sebab warna meliputi baju & pelamin jugak kan..
huhu. hope it helps..

Miss Fiza said...

Babe...why not awk bwk sampel warna biru khemah tu dan bwk jumpa bridal mintak opinion dorang.

Actually biru + pink would create such a nice combination tapi kene btul2 pilih pink & biru yang sesuai. Kite penah tgk org combine dua2 kaler nih tp dia choose light blue instead dark blue.

Try jumpa bridal/ mak andam tu eh :)
Good luck gurl!

jarjar said...

i think option 3 yg paling ok kot..combination of brown n purple/pink...for my wedd pun i opt for these combination..brown ni earth color so senang match with any color pun :)

Noha said...

kalau pilih kombinasi yang agak ok,saya pilih yang no.3 lah kot..tapi biru dan pink jugak mungkin combination yang baik if pilih biru dan pink yang betullah.

diri aku said...

hye..
as for me combination no.3 more better la..tp utk gandingan biru dan pink juga boleh (no 1) sbb keseragaman warna n tidak terlalu byk warna yg bercampur2. inipenapat saya jek...

faratul said...

biru polis sudah tentu xcantek..tp tiffany blue..i like!

Fuchsia said...

K|REE/MISS FIZA :
sy tak suka sgt kaler kontra2 ni k|ree. tapi kalo kaler pink, khemah coklat pun cam ok jugak kan. cam tak lari sgt kot tema dia sbb kalo biru+pink mcm terlalu kontra plak fiza ^-^


SHALINZZ85 :
alala haha kite tak buruk2 kan biru la dear. cuma tak brape minat nih. hiks


THALHAZLIN :
tu la mmg berbaloi khemah free nih ;p cuma dilema nak kaler coklat or biru. kusut2


JARJAR/NOHA/DIRI AKU :
sy pun rasa no. 3 paling ok tapi tatau my dad setuju tak kalo nak guna kerusi plastik yg disarung sbb mcm tak selesa sangat kan. cuma nampak lawa sikit la...


FARATUL :
warna scallop dia lawa tapi biru gelap sikit la fara bukan warna tiffany tu. kalo tak, bole je matching dgn pink, kan

faratul said...

definitely!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review