of Hantaran - Watch & Choc

Love & Kisses ✿ sha


Seiko 5 Sports from Seiko.

Sangat cantek kan?
I bought this for Hubby's hantaran.
Bole celup dalam air 100m tuu.
Agak-agak rasa nak gaduh ngan Hubby bole campak jam dia dalam parit depan umah tu. hiks.

I was on my way back from Income Tax. Singgah jalan-jalan kat Giant Plentong and suddenly saw this new watch shop. Sangat banyak pilihanlah untuk jam Seiko di situ. And the price is quite reasonable too. As usual, bila jalan sorang-sorang akan membeli ikut citarasa sendiri. Tapi lawa je kan aku pilih tu. Hubby pun sangat suke oke.

Initially, we planned to buy another model (Seiko Criteria) from Platinum Time sebab dia banyak supply watches for my company so untuk jam yang RM1K++ mesti la dapat yang lagi murahan kan. But then, tiba-tiba all his 7 branches kena tutup due to internal problems.


So, terpaksa carik kedai lain. Tengah jalan-jalan, survey2 sana-sini, jumpa pulak la jam ineh yang lebih menarik hati. Jadi, terpaksa beli.

So, satu benda telah setel.

And kelmarin, balik dari Johor Specialist, singgah kat Pelangi, telah rambang mata dengan pilihan coklat yang berlambak time2 Christmas ni.



I want this for the hantaran!

Sebabnya, walopon tak berapa suka dengan M&Ms tapi kotak dia sangat la cantek kat mata aku.

Actually, I prefer the big M&Ms tin yang bulat kaler merah-maroon berkilat tu. Pernah nampak time Christmas 2 tahun lepas tapi sedehnya dah takde stok pulak sekarang.

Lepas dah guna untuk hantaran, boleh letak kat coffee table rumah baru kami. Kan sangat comel tu.

Kot kalo kat airport mesti banyak pilihan kan.
Tapi bila masanya aku nak ke airport nih.
Nak suruh my sis beli, kena tunggu bulan depan la baru dia balik. By that time agaknya yang coklat stail buku ni pun dah takde jual.

Kang yang dikejar tak dapat, yang hampir2 nak dikendong berciciran.

'btul tak?

6 comments:

yana said...

jam itu amat menarik perhatianku...hehhehe

ShalinzZ85 said...

mak oii..tantek nya jam...

k|ree said...

lawa jam tue...mesti bakal hubby u sasa orang nye..hehehe..sebab, hubby kita kan comel..jadi, tak sesuai memakai jam seperti itu..heheh...:)

~ thalhazlin ~ said...

sukalah coc time kismas sekarang kan. tapi kalau me beli time sekarang, simpan sampai bulan 7 rosak tak ek.. uhuhu

Nurulhuda|Adlie said...

seiko 5, mmg cantik, sangat masculine.. masa i beli jam aritu pun duk tgk jugak seiko punya range..

eh tula sama macam thalhazlin, lagi 7 bulan.. hehe rosak kot beli awal.. takpun beli je, choc makan dulu, nanti letak choc lain.. hehe.. :)

Fuchsia said...

YANA/SHALINZZ85/K|REE :
tu la. macam jatuh cinta pandang pertamalah ;p over cam jam sendiri plak

THALHAZLIN/NURULHUDA :
kot kalo nak beli skarang pun bole. sbb nanti time nak dekat2 kawin tuko je dgn coklat lain, kan. sebab nanti tak dapat plak bekas cantik2 camni ^-^

seiko 5 mmg byk sgt choice dia yg lawa. mmg rambang mata jugak la ni. hiks

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review