of Inai, Borang and Interview~

Love & Kisses ✿ sha


To tell you the truth, I don't really like inai.
Time kecik-kecik dulu penah muntah cium bau inai oke.
And sejak tu berazam takmo pakai inai dah seumur hidup.
Mana tau kan time nak kawin ni kena pakai inai la pulak.
Dulu-dulu, cakap kat diri sendiri, kalau nak sangat merah kat tangan, pakai cutex je nanti. Nak cuci pun senang. Tapi of course la akan dibangkang oleh sedara-mara kan.

Jadinya oke, I will wear inai with one condition.
No ukir-ukir sume tu.
Mau aku muntah tengok benda tu merah-merah atas tangan.

Hopefully belah lelaki tak kesah sbb his family kan keturunan Pakistan and kalau ikutkan memang agak menitik-beratkan adat-adat camni.

And I need pedicure/manicure.
Anyone knows any good and affordable places kat JB?
At least 3 weeks before the wedding mesti jalankan upacara cantikkan diri nih.

------

I'm going back to my hometown this weekend.
Lately memang tiap minggu balik kg pun sebab banyak benda nak setelkan. And tiap kali balik of course akan terbang at least hundred bucks.

'camne nak save nih?

By the way, we're going to submit the Borang Permohonan Nikah this coming Monday. Sebab tu la nak balik kampung ni. My mum yang tolong fill-up the form sebab tulisan dia sangat la lawa. Saksi semua dah complete. Walopon my sis dah kawin aritu but since aku anak sulung, masih tetap kena provide my parents punya Sijil Nikah.

Encik Hubby pun dah amik Surat Kebenaran Nikah Luar Kawasan from Pejabat Agama kat BP nuu.

And dia dah siap interview pun.
Dia cakap, prosedur kat BP sangat la mudah.
Tak meleret-leret macam kat daerah aku and kat sesetengah tempat lain.

3 soalan je dia tanya.
uwaaa jelesnye nih.
Maksudnya nanti aku kena interview sesorang la.
adeh.

------

So, 50 days to go.
relax F, relax.

10 comments:

NisS^ImmEr said...

kat johor ada interview kan? sini takde, selamat..

beb, i link u :)

::LiYa:: said...

hehehe...
keje kawen ni susah sgt kan!

p/s:: i've sent u another email...=)

k|ree said...

waa...nak dekat dah ye...jangan lupa anta kad kawin ye...hehehe :)

ShalinzZ85 said...

kite pun tak suka inai lukis2 nampak mcm india.kite dah la kulit golappp..hahaha..mau kena bersanding kat kuil kang :P hahahah

Fuchsia said...

NISS^IMMER :
tu la kat jhr ni banyak sgt pulak simpangnye. kat negeri lain senang je kan

LIYA :
orait liya. nanti balik umah sy tgk ye sbb kat opis ni takleh nak bukak gmail lak ^-^

KIREE :
harus la anto satu kad kat awk ni. mesti jemput punye. hiks

Fuchsia said...

SHALINZZ85 :
ahaks. kalo ikutkan inai berukir tu mmg adat org sana je. tapi ramai org kite yg dah terikut2 sgt, kan

nad nazira said...

nad after dah settle part borang hari tu lega gilerrr...hubby-to-be orang batupahat yer???yeyehhh..satu kampung! nad dah post kad kawen kat u :P

~ thalhazlin ~ said...

hihi. terbalik ar kite. kite plak suka inai -inai ini. lagi banyak lagi suka. haritu tunang pun pakai inai ukir bagai. ekekeke

Cik Belle said...

hehe.. if u xnak ukir2 tuh, make sure jari u betul2 merah, mesti berseri nanti. =)

btw, i link ur blog!

Fuchsia said...

NAD NAZIRA :
aah same la org BP juger. hiks. bole jumpa sekampung plak yer ^-^

THALHAZLIN :
tu la nampak gak tgn awk time tng aritu siap berukir bagai ha. hiks. takpe la lain org lain minatnye nih ;p

MISS BELLE :
tu la mmg nak carik yg merah sikit. tapi org ckp kalo guna inai tumbuk susah nak dpt merah kan

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review