Maajun Anggun Bestari (MAB)!

Love & Kisses ✿ sha 0 comments
lama gila tak menulis kat sini.
the usual reason kan, bizi dengan segala di kanan dan kiri ^_^

and yezzaaa we have another killer product in the house!
and the name is Maajun Anggun Bestari (MAB) ye.
Susah tau kami nak add another new product, kecuali la kalau produk tu mmg betul2 bagus and terbukti berkesan. And for this case, MAB mmg betul-betul berkesan okeh, sama macam produk NR. thumbs up to both of them!!!



Maajun Anggun Bestari atau lebih dikenali sebagai MAB adalah alternatif bagi merancang keluarga secara tradisional. Setiap wanita mempunyai kadar dan fungsi hormon yang berbeza-beza. Sesetengah wanita yang berkahwin tidak serasi dengan perancang keluarga moden seperti pil perancang, suntikan,memakai alat pencegah kehamilan ataupun secara IUD. Jadi mereka ini lebih sesuai merancang keluarga secara tradisional. Inilah jawapannya, untuk pengetahuan wanita-wanita di luar sana. MAB adalah ramuan turun temurun yang tidak mengandungi sebarang campuran kimia. MAB dihasilkan melalui bahan-bahan semulajadi yang diyakini khasiatnya berzaman-zaman dahulu.

Bukan setakat sebagai family panning je tau tapi ia banyak sangat benefit lain!

Antara khasiat dan kegunaan MAB :
1. Sebagai perancang keluarga bagi yang ingin menjarakkan kehamilan / family planning.
2. Merawat masalah dalaman wanita seperti masalah keputihan, kegatalan dan bau yang tidak menyenangkan.
3. Dapat merapatkan faraj bagi wanita selepas bersalin
4. Dapat memontokkan dan memejalkan kembali otot payudara.
5. Dapat menghangatkan dan mengeratkan hubungan suami isteri.
6. Dapat memanaskan badan terutama bagi wanita selepas bersalin.
7. Melancarkan peredaran haid setiap bulan
8. Membuang darah-darah kotor dan toksin dalam badan
9. Menyihatkan badan disamping menambah tenaga sepanjang hari
10. Dapat mencantikkan kulit selepas pengeluaran toksin di dalam badan
11. Mempertingkatkan kembali imum ketahanan badan, dimana badan menjadi sihat, segar dan kuat tiada lagi masalah seperti tidak bermaya atau tidak larat.
12. Melegakan perut kembung dan masalah angin di dalam badan
13. Melawaskan pembuangan air besar
14. Mengawal selera makan dan menurunkan berat badan
15. Mengurangkan kesakitan ketika haid (senggugut)
16. Mengurangkan risiko penyakit kanser dimana maajun warisan keluarga ini adalah 100% dari bahan tradisional jadi tiada langsung penggunaan bahan-bahan steroid dimana ia adalah salah satu kepada faktor penyebab penyakit kanser
17. Dapat melangsingkan badan bagi yang mengamalkan diet. Ini kerana akar-akar kayu ini bertindak sebagai penyikiran bahan-bahan toksin di dalam badan. Jadi badan menjadi ringan dan segala lemak dapat disingkirkan.
18. MAB memerlukan air untuk merawat dalaman wanita. Apabila wanita menyusu minum sekurang-kurangnya 8 gelas sehari, secara tak langsung dapat menambahkan air susu bagi wanita yang sedang menyusukan bayi.
19. MAB membantu melambatkan proses menopous yang mana ditakuti oleh semua golongan wanita.

MAB adalah produk tradisional dari herba, rempah ratus dan madu. Kegunaan MAB pada asasnya adalah “Family planning”. Walaubagaimanapun MAB juga bertindak sebagai ubat MULTIPURPOSE dalam penjagaan kesihatan dalaman / kecantikan wanita terutamanya bagi yang telah berumahtangga. MAB juga merupakan salah satu alternatif bagi orang yang kurang selesa dengan kaedah FAMILY PLANNING moden. Keberkesanannya dalam family planning adalah 99% sekiranya anda mengikut aturan makan yang betul. MAB juga boleh diambil oleh orang yang berumur 18 tahun ke atas, berkahwin/ belum berkahwin dan orang-orang tua (Warga Emas)

MAB di jamin bersih, (Suci lagi halal) tanpa perlu diragui lagi bagi orang Islam

Isi kandungan: 21 biji sebotol

So kalau korang nak try, boleh PM kami di FB : Charms & Colors atau Whatsapp di 019 6555700. FREE DELIVERY if beli di link ini ya :

http://shopee.com.my/charmscolors

and yang lagi best, if beli 3 botol, kami berikan FREE GIFT produk Tanamera yang hottt sangat ni okeh ^_^

Set bersalin TANAMERA atau NR?

Love & Kisses ✿ sha 21 comments
ok, ini soalan biasa.
soalan customer saya di CHARMS & COLORS setiap hari.

Set bersalin Tanamera atau NR ya?

Jawapan saya ialah, tepuk dada tanya selera + tanya budget kerana kedua-duanya memang jenama besar yg sudah bertahun-tahun established di pasaran dan punya sangat ramaiii peminat tersendiri.




Di sini saya listkan beberapa perbezaan kedua-dua set ini untuk pilihan anda ya.

1) Harga promosi kami untuk set Tanamera ialah RM330 (normal RM365) dan set NR ialah RM249.90 (normal RM365). 

FREE DELIVERY + FREE GIFT


Contact us for details.
SMS/Whatsapp/Email : 019 6555700 | charmsandcolors@yahoo.com


2) Produk NR berasaskan herba manakala Tanamera berkonsepkan spa dan tidak lansung mengandungi jamu kecuali teh herba. Jadi, bau produk NR sudah tentulah lebih ke arah jamu berbanding Tanamera yg lebih wangi and has a more earthy smell.


3) Set Tanamera mengandungi 10 items :
  • Cold Pressed Virgin Coconut Oil 100ml
  • Feminine Herbal Wash 14 sachets x 10gm 
  • Herbal Bath 14 sachets x 10g
  • Herbal Massage Oil 100ml
  • Firming Herbal Blend Paste 14 sachets x 15g
  • Abdominal Wrap / Bengkung (1 tali)
  • Herbal Tea 14 sachets x 2g
  • Calming Herbal Blend Paste 4 sachets x 20g
  • Boreh Body Scrub 4 sachets x 20gm
  • Brown Soap 125g

4) Set NR mengandungi 6 items :
  • Pil Phytonatal 90 biji
  • Krim Herbanika Barut 60g
  • Lulur Herbanika 100g
  • Akar Herbanika 10 bags
  • Myk Herbanika 100ml
  • Uncang Cuci Herbanika 10 bags



5) Set Tanamera datang sekali dengan bengkung sepanjang 53 cm. Set NR tidak disertakan dengan bengkung tetapi bengkung NR boleh dibeli secara berasingan dengan harga RM60. Panjang bengkung NR ialah 50 cm dan mempunyai 2 tali.


6) Jika dilihat kepada kuantiti untuk setiap produk yg terkandung dlm set Tanamera, kita pun boleh agak ia utk kegunaan berapa lama kan? More or less ia memang utk kegunaan 15 - 30 dys depends pd cara penggunaan kita and pd kuantiti barangan.

And as for set NR, ada certain items utk kegunaan 10 dys and ada juga yg sehingga 30 - 40 dys contohnya pil Phytonatal dan lulur Herbanika. Ada org mkn pil Phytonatal tu 2 biji sehari, ada yg mkn 4 biji sehari, depends pd kesesuaian badan kita.  


7) Set NR tidak mengandungi myk bayi tetapi Myk Berubat Herba boleh digunakan utk mengelakkan sakit urat, demam dan kembung pd bayi. Ia boleh dibeli secara berasingan dgn harga RM27 (normal RM33). Set Tanamera mengandungi VCO (normal RM40.80) yg boleh digunakan untuk mengurut bayi, mengelakkan ruam dan pelbagai kegunaan lain pd ibu-ibu ketika mengandung dan dalam pantang. Tanamera Kidz Baby Massage Oil juga boleh dibeli berasingan dengan harga RM35.


8) Kedua-dua set ini juga terdapat dalam loose pack kecuali signature item Tanamera macam Teh Herba, Calming Herbal Blend Paste (Pilis) & Firming Herbal Blend (Tapel). So, kalau rasa macam barangan dalam set ini tak cukup untuk kegunaan kita sehingga abis pantang, boleh beli secara berasingan.

If beli sekali dgn set, of course FREE DELIVERY je kan. If beli lain kali, charge postage mengikut berat barangan, usually RM6 shj. Selalunya produk yang paling ramai customer suka add-on (dibeli sekali dengan set bersalin) ialah Brown Soap Tanamera, VCO & Myk Berubat Herba.


9) Produk bestseller Tanamera :
  • Myk Kelapa Dara (VCO)
  • Brown Soap
  • Tropical Boreh Scrub

10) Produk bestseller NR :
  • Myk Herbanika
  • Pil Phytonatal
  • Akar Herbanika
  • Myk Berubat Herba
  • Bengkung NR

11) Kesemua produk di dalam set Tanamera boleh digunakan sewaktu mengandung sehingga berpantang dan selepas habis pantang kecuali Teh Herba yg hanya boleh digunakan sewaktu berpantang dan selepas habis pantang. Brown Soap & VCO Tanamera, boleh digunakan oleh lelaki dan perempuan pada bila-bila masa.

Kesemua produk di dalam set NR tidak boleh digunakan sewaktu mengandung kecuali Lulur Herbanika & Uncang Cuci Herbanika. Sebenarnya Myk Herbanika juga boleh digunakan utk mengurut kaki sewaktu mengandung dan waktu-waktu lain. Tetapi ia tidak boleh lansung digunakan utk mengurut perut/pinggang sewaktu mengandung. And kebanyakkan barangan di dalam set NR juga boleh digunakan oleh lelaki dan perempuan.


12) VCO & Teh Herba di dalam set Tanamera boleh dimakan/diminum sejurus selepas bersalin kerana ia tidak mengandungi jamu. Tetapi Pil Phytonatal & Akar Herbanika NR digalakkan makan beberapa hari selepas bersalin, sekiranya baby tidak kuning. Jika baby kuning, tunggu sehingga baby sihat baru ibu boleh continue makan kedua-duanya.


13) Barangan dalam set Tanamera terdapat dlm pek kecil-kecil untuk memudahkan sukatan pemakai. Kebaikannya, tak comot and tak perlu nak sukat2 nak guna berapa banyak. Barangan dalam set NR pula dipek dalam botol/box secara lump sum dan pemakai perlu menyukat sebanyak mana yg diperlukan. Kebaikannya ialah, kita boleh berjimat and boleh budget untuk kegunaan 40 hari.

-----------------------------------

Jika ditanya yang mana satu pilihan saya, sudah tentu saya akan menjawab set bersalin CharmsExtavia!

10 produk gabungan antara NR (Nona Roguy), Tanamera, Shaklee & Baby Oil Amway dengan harga promosi cuma RM409 (normal RM544.50). Best dan berbaloi-baloi!

Yang ini memang betul-betul bestseller kami dan tahun ini sahaja ada seorang customer yg telah membeli 3 set bersalin CharmsExtavia untuk ketiga-tiga anaknya. haa bila dah cuba memang nak lagi :)

SET BERSALIN CharmsExtavia (Pakej A) :

  • Amway Baby Oil / Tanamera Kidz Baby Massage Oil / NR Minyak Berubat Herba (120 ml),
  • Bengkung Tanamera (53cm) / Bengkung Tali (46cm),
  • NR Minyak Herbanika (130 ml),
  • NR Pil Phytonatal (90 biji),
  • NR Serbuk Barut Herbanika 150g / Krim Barut 60g,
  • NR Akar Herbanika (15 pek) / Shaklee Ostematrix,
  • Shaklee Vitalea,
  • Tanamera Brown Soap / Green Soap,
  • Tanamera Herbal Bath / Feminine Herbal Wash / Barra Gel NR,
  • Tanamera Minyak Kelapa Dara (VCO)


TOTAL = 409.00 (normal RM544.50) + FREE DELIVERY + FREE GIFT


ok, setakat ini sahaja perbezaan antara kedua-dua set bersalin Tanamera dan NR yang dapat saya kongsikan di sini mengikut pengalaman saya dan customer di CHARMS & COLORS.

Nak tahu perbezaan produk-produk lain seperti Myk Berubat Herba dan Baby Oil Amway, boleh klik di bahagian Label ya. insya allah saya akan update selalu.

Kalau ada sebarang komen atau maklumat tambahan boleh tinggalkan di bhgn komen ya :)


Order & amp; Enquiries :
Email : charmsandcolors@yahoo.com
Facebook/Instagram  : Charms & Colors
SMS/WhatsApp : 019 6555700 (Fasha)
Website : http://charms.shoppy.my
Shaklee ID : 888941

AMWAY naik harga!

Love & Kisses ✿ sha 0 comments
ok, Amway akan menaikkan harga produk mulai 15/2/16 ini ya. so sesiapa yg nak restock barang especially the Confinement Set (Set Bersalin Tropical Herbs), Deodorant, Allano Hand & Body Lotion, Allano Talcum, etc, sila beli cepat2 tau.

Annoucement adalah seperti di bawah.




Price Revision for Malaysia - 15 February 2016 and 15 April 2016! 

There will be a price increase of selected AMWAY coreline products in early 2016. Since the last price increase in February 2013 for Nutrition & Wellness, and in April 2013 for Home Care, Personal Care, Houseware and selected products in the Hometech range, we have held our prices to enable AMWAY Business Owners (ABOs) to retain their customers who are loyal to our products.

The increase is due to higher cost of sales, covering labour, raw materials, finished goods, and other cost components, as a result of a weaker Ringgit and higher transfer price. Rest assured, we have deliberated on the quantum of price increase to ensure our products continue to remain competitive.

The overall weighted price increase will be 9.3%. The price increase will be done in stages to allow sufficient time for ABOs to advise their customers.

When he's breaking things.

Love & Kisses ✿ sha 0 comments
this post is gud okeh.
gud and inspiring.
seriously.
it will help me to overcome my anger someday.

sila baca okeh.








This Mother's Reaction to Her Son's Fit of Anger Can Teach Us All a Lesson in Parenting

This story from mom and blogger Kathleen Fleming of Majestic Unicornabout her son accidentally breaking a mirror in the house is absolutely inspiring.








This was my hallway last Wednesday.
Broken. Sharp. Treacherous.
This was my hallway.
It was my son who did this.
Sometimes, often really, things break — irreparably. And it takes your breath away . . . straight away.
It took my breath away when my son stormed into the bathroom, frustrated, angry, fed-up for his very own, very significant to him, reasons. And when he chose to SLAM the bathroom door, causing the heavy mirror mounted to the front to slip out of the hardware holding it in place and crash onto the floor — a million, BROKEN pieces were left reflecting the afternoon light.
I was quiet. I surveyed the damage and took a deep breath. Put the dog outside so he wouldn't cut his feet, put the cat in the basement for the same reason.
I walked into the backyard and felt the hot tears streaming down my face. It's amazing how alone you can feel as a single parent in moments like these. I realized how scared and disappointed I felt. Did this really just happen? Yes. This was real.
And as I stood and considered whether or not this was an indication of his developing character, I heard his tears through the window above me, coming from inside the bathroom.
His soul hurt. This was not what he expected either. Hello, Anger — I don't remember inviting you into my house.
Scary.
Terrified.
Ashamed.
Worried.
Scared.
Deep breath, #MamaWarrior. Deep breath. That small, fragile soul needs you right now. He needs your very best. Your biggest compassion. Your most gentle and firm mama love and reassurance. More deep breaths. Go Mama.
Go. Go now. Go open the front door, tiptoe through the broken glass, hear him hearing you coming, watch the bathroom door crack open, see the face you love most in the world red with worry and wet with tears, his voice is suddenly so small: "Mama, I'll never do it again, I am SO sorry." More tears. More weeping. Such uncertainty on his sweet face.
Go Mama. Get him. Go now. Scoop him into your lap. Yup, you're crying too. Damn this was big. Hold him tight. Watch how he curls into a ball in your arms so quickly. See how eager he is to be loved by you. To be reassured by you. See how small he still is. See how fragile that spirit is.
I love you.
You are safe.
I am right here.
The worst part is over now.
I've got you.
I'm here.
I love you.
Go Mama. Tell him about Anger. Tell him now. Anger is a really powerful feeling. You have a right to your Anger. Anger burns hot. It can purify. It can also destroy. He nods. He feels it. He's met Anger now.
There's a better way to show your big feelings.
We'll work on it together . . . tomorrow.
I'm here to help you.
You are safe.
You are never alone in your anger.
You are never alone in your fears.
I'm here. We're here together.
Now we will clean together.
And we cleaned up the broken pieces. We swept and we vacuumed. It was quiet work. It was careful work. It was thoughtful work.
Sometimes things break. Sometimes we break them. It's not the breaking that matters, the how or why. What matters is how we choose to respond to the broken-ness. Does it kill us? Does it throw us into a downward spiral of blame and punishment?
OR
Does it help us remember how to love deepest? Does it push us towards compassion and over the hurdle of "rightness" and "wrongness" into LOVENESS?
Yes. LOVENESS.
Go Mama. Go now. Get that baby of yours. Teach that. Show that. Live that. It's called LOVENESS. Go. Now.

We're in Lazada!

Love & Kisses ✿ sha 3 comments
Dah 22 hari di bulan Januari pun kan.
And today baru sempat updet tentang benda paling best that happened to me sebagai pembuka 2016 dan penutup 2015 iaitu Lazada!

yey after all the hardship, we're finally in Lazada...
lalala~


I got to know about it when I was in the office.
Nobody call me pun.
And suddenly on 30/12, around 5.06 pm (ai still ingat waktu keramat itu okeh! keskeskes), I received my first order and that's when I know that it's already going live. ye saye telah menulis ini sambil sengih2. hehe

Maybe utk org lain, to be in Lazada is just something ordinary. but for me, it's quite a big achievement. sebab Charms & Colors bermula secara suka2, kongsi rahsia di blog ini, and now ia telah menjadi salah satu punca pendapatan kami dan para dropshipper kami. And to be where I am now is not easy ye (which akan dicerita pd next-next entry). And to be in the rank of Top-Rated Seller in less than 1-month time is just as unbelievable!


There're lots of thing that I have to do to be in Lazada. Kebetulan, time nak apply tu, my SSM dah expired. So I've to go to SSM office kat JB to renew the thing. And tak jadi renew but I have to create a new company sebab nak tukar nama lain. Actually nak tukar ejaan je pun but then, everything akan jadi baru, so it's like a new company. macam sayang la pulak sebab nanti our business age jadi zero balik kan. The actual date is 17 Mei 2012 but after the changes, it was 28 October 2015.

Then after dah setel SSM, I've to open a company account. yang ni aku dah cerita in my last entry --> the bad experience with CIMB P. Gudang.

Then, nak kena attend online training. if tak lepas training ni kena wait for another 6 months baru bole apply balik. which is, kalau aku ada byk masa terluang or if aku ni business full-time, bole la kot nak attend training ni senang2. unfortunately I am a full time worker plus mommy of 2 kiddos yg tgh ligat plus having a long distance relationship with cik hubby plus of course this online business, so agak kekurangan masa di situ utk kegiatan lain. and I've to attend the training within 24 hrs ye.

and of course I passed!
then bila dah setel training tu, kena uplod produk kat seller centre, which is there're strict criteria to be fulfilled. Everything kena follow the given guide, kalo tak, kena reject okeh. and sempat la pulak kan aku nak amik gambar pakai DSLR bagai. sebab selalunya memang encik Google yg memberi bantuan gambar.

and to get my product to be approved adalah gila lama!
sebab they have thousands of others to attend to.
then bila kena reject, kena queue balik.
tensen mak.
akhirnya dalam beratus-ratus of my product, aku sempat uplod 16 produk je and cuma 7 yang lepas ye.
itupun tak menang tangan mak nak handle order yg masuk ni ha.
and then payment terms adalah 14 days ye.
kalau ai ni duit berkilo-kilo kat bank takpe jugak.
Charms & Colors adalah 100% duit sendiri tanpa loan dari sesiapapun kecuali cik hubby. tapi duitmu kan duitku jua. keskeskes.

sebenarnya nak cerita secara serius but this is my blog okeh. I have another blog yg aku boleh menulis secara serius iaitu charmsandcolors.blogspot.com (yg agak jarang diupdet juga ;p) so kalau nak membeli-belah or membaca apa-apa tips, sila ke sana ya.

and another thing is, our official website is now http://charms.shoppy.my which akan diceritakan di lain entry jugak. heee

So, you know, these are like the highlights of my entire 2015 ye! lalala~



sorry but this is my personal blog.
utk sebarang pertanyaan & pembelian produk, (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc), please go to below address :

FB/Instagram : Charms & Colors
SMS/Whatsapp : 019 6555700

the kindergarten!

Love & Kisses ✿ sha 0 comments
I've been neglegting this blog. I know.
and it's a good thing actually.
It means that kepala aku tak berapa nak serabut dah.

Come to think of it, memang betul pun.
I only write when there're lots of things in my mind yg aku tak rasa nak luahkan di alam biasa.
ehem.

Anyway, tomorrow is 2016 ye.
Sangat cepat masa berlalu kan.

Danish is going to kindy next Sunday.
We lived in Jhr so school always starts on Sundays.
I hate it that school is off on Friday when I had to work on that day.

Hubby is also off on Friday/Saturday so I'm thinking of taking day off on some of the Fridays next year.
Macam kesian kat budak2 kan.
And leceh la nak balik kampung pasni.

So anyway, we've been kindy hunting for the past few months and bln 10 tu dah register kat Brainy Bunch pun.
tiba-tiba tengok, ada pulak Little Caliph baru bukak kat sini.

I've been eyeing on Little Caliph for sooo long.
I love their way of educating the kids with the English Medium Islamic Montessori kind of thing.
and the fees is quite acceptable.
Tapi time tu cuma ada kat Tmn Scientex je and no way that I'm gonna send Danish to that place sebab kawasan tu adalah gila jem okeh! people said that it's like masuk ke mulut harimau ye!

and then my fren said that CIC also baru open dkt Bkt Dahlia.

so telah berbelah bagi.
Brainy Bunch is RM630 per month. Registration and all = RM1650. Little Caliph is RM400. Registration and all = RM2090.

so sebenarnya lebih kurang je kot.
and we have to pay for another day-care sebab aku keje on Friday, and it is RM120 per month.

I don't get to check on CIC sebab aritu bila call je, they said already full, so malas nak tanya yuran.
There're lots of other good kindy around here tapi hubby nak yg sekali dgn day care so that Danish tak payah naik van.

kesian okeh kecik2 kena naik van.
even nanti kalau dia dah darjah 1 pun aku tatau macam mana nak bagi dia naik van.
saspennya.

I don't care much about the kindy actually.
Sebab Danish kecik lagi kot.
Biar dia main puas2 and enjoy his childhood life as long as he wants to.

Sekarang ni pun dia dah hafal beberapa surah lazim, al fatihah semua tu, so as long as he behave, pandai baca sikit2 then it's fine with me. Tak perlu la nak belajar sempoa bagai, dengan homework berlambak bwk balik rumah. He's only 5 okeh!

So this Friday we're going there for some briefing and parents meet-up.
not sure if hubby is going to be here this weekend.
he's been commuting KB-T'ganu-PG for almost every weekend now and I'm so kesian with him.
But then he's overly excited that Danish is finally going to kindy okeh. omak adalah tiada berperasaan, as usual.
haha.


So, until next year, bye!


sorry but this is my personal blog.
utk sebarang pertanyaan & pembelian produk, (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc), please go to below address :

FB/Instagram : Charms & Colors
SMS/Whatsapp : 019 6555700

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review