Things MUST do!

Love & Kisses ✿ sha
oh ye, aku lupe beli inai.
oh ye juger, aku lupe beli makeup remover.


Weekend ni mesti setel!

Mesti siapkan guestbook!
Mesti buat signboard jalan!
Mesti amik stok contact lens kat HP!
Mesti print TQ tag! <--- sikit pon jadi la T_T

Tamau jadi macam my sis waktu her wedding last June.
Makeup remover lupa beli.
Her wedding and my engagement was on the same day so kami adalah bermekap sakan.

Last minute time nak cuci tu baru teringat pastu suruh my bro carikkan kat farmasi takde jual pulak dah. Tenyeh-tenyeh guna sabun tamau juger hilang.

Setengah botol toner, cleanser tu kami gosok kat muka.
Kot kalo benda tu murahan takpe.

haih.

Yang paling kritikal adalah bahagian mata.
Nasib baik one of our cousin ada bawak baby oil.
Sapu bawah mata tu banyak-banyak hilang semua eyeliner.
Sangat useful rupanya baby oil ni.

I'm thinking of buying the Maybelline/L'oreal/Nivea/Simple for the makeup remover sbb pasni bukan guna selalu pun so takyah beli yang mahal-mahal. Asalkan elok tanggal semua and tak merosakkan kulit muka cukuplah.

Bodyshop ok tak?

But when I googled out on best makeup remover, most of them said L'oreal is the best.

'aa btul ke eh?

Maklum la, kami kan jenis tak bermekap bagai.
Selalu aku gi opis, time drive tu la baru sibuk nak pakai bedak sikit, blusher sikit, eyeshadow sikit, lipstik sikit, siap dah.

Tak sampai 5 minit pun.

Pakai sikit, nak cuci pun senang.
Simbah-simbah air je.

Sekarang ni sangat expert pakai mekap tanpa tengok cermin sbb dah biasa praktis. Maklum la rumah dekat, bangun pun lambat, maka memang kena harap pakai bedak sambil drive je la =p

My fren selalu heran camne aku boleh terer drive sambil mekap. Tapi kan bila u dah biasa buat, alah bisa tegal biasa... 'btul tak? ^-^

By the way, I'm sooo looking forward to tomorrow.
Sebab next morning at 9 am, I'm meeting the Photographer for the first time.

Then, off to Angsana for some pampering at Mai Beauty.
And after that, will buy some shoes somewhere.
And then, to SSF to buy some flowers.

Akan bergerak secara solo sebab encik Hubby telah pulang ke BP untuk nguruskan beberapa hal lain.

Pastu nak carik souvenir for the groom's family.

Boleh lupa pulak nak carik something special utk keluarga belah laki. Nasib baik my Abah ingatkan last week.

haih.

Bekas corak English Rose tu pun lawa juga kan.
Murah jer dalam RM4.00 per piece.

and oh~ last but not least, I don't have a pengapit.

Sekian.
T_T

13 comments:

NahWaL said...

saya ! saya! saya nak jadi pengapit!

Fuchsia said...

NAHWAL :
haa meh sini meh. sgt dialu-alukan nih ^-^

faratul said...

fasha..
nak mintak maaf ni.. so sorry fara x dpt dtg. fara dapat g kursus kawin free tuk cgu2 muar district. sume kenduri pon xpat g..

fara doakan yg terbaek tuk fasha n bkal hub. nnt cpat2 upload pics keh.

Nurulhuda|Adlie said...

fasha, sila beli baby wipes, jacky hussein suggest kat i aritu, cos masa tunang i pun pakai normal wipes tu, adoi sampai esok pun muka licin semacam sb foundation tu tak betul2 hilang.. :)

Miss Shareeda said...

bodyshop tu okay jugak tau. sbb dia jenis losyen, sapu kat muka pastu baru pakai kapas. biasa kalau mekap time kawin mau dua-tiga round wipe baru tanggal abis.. kalau untuk mata tu, baby oil memang okay.

k|ree said...

masa kita takde pakai makeup remover pun...pakai baby wipes my sis punya anak je..hahaha..kat mata je la susah nak hilang..

harzharun said...

ok..noted!...make up removal kene bli...
dear....i dah jarang on9 sbb bz...bc je ur blog, owh, dpt menyerap la kepenatan itu..

Haliza said...

Wah! kagum la bole makeup sambil drive. hehe..

dear, L'oreal pon ok jgk. yg jenis losyen.

diri aku said...

owh kamu memang hebat leh make up smbil drive, nk try jgk leh x??

make up remover L'oreal better kot..=D

fikaryna said...

maser ryna ari tuh pakai baby oil paling mudah dan berkesan..huhu..

NahWaL said...

HIHI

~ thalhazlin ~ said...

good luck fasha! InsyaAllah, kita datang :)

Elin Roshazlin said...

sory menyampuk! ahah~
gune la maybelline, yg kaler biru putih tu. it works!
loreal harge je mahal, tapi kalo gune utk waterproof mascara, mmg xjalan.
baby oil pn ok. but then, kurg berkesan kalo pakai maskara tebal2.
just sharing! =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review