The Checklist!

Love & Kisses ✿ sha
Tonsss of thing to do tapi sebab aku adalah pelupa yang dasat and super duper bizi kat opis sampai semuanya aku tak ingat.

So, terpaksa tulis kat sini sebab kat opis pun akan bukak blog juger.

1) Mesti set appointment dengan dentist!
2) Mesti call the Spa centre for appointment!
3) Mesti siapkan TQ tag!
4) Mesti setelkan frontpage Yaasin ittew!
5) Mesti start buat guest list!
6) Mesti survey guestbook juger!
6) Mesti print gambar pelamin & baju yang aku nak so that bole bagi kat my pak andam dis wiken!

MESTI, MESTI, MESTI!

ok, and then what about my hantaran?
ye, mari kita listkan di sini.

PIHAK LELAKI :
1) Mas Kahwin & Gelang Tangan
2) Sireh Junjung
3) Telekung
4) Purse & Handbag
5) Jam Tangan

PIHAK PEREMPUAN :
1) Cincin
2) Jam Tangan
3) Sireh Junjung
4) Baju & Seluar
5) Kek
6) Al Quran
7) Coklat


eh aku punya baru beli satu je ke?
aaaa bila nak setel nih??
by hook or by crook dis wiken harus ngangkut Hubby ke warehouse sale ittew!
...

By the way, this is my itinenary for the wiken.

Friday :
Go to kedai kahwin @ Perling, then balik kampung and meet up with Noni, my pak andam.

Saturday :
Kalau souvenir bag tak mengikut budget and citarasa, akan ke Ayer Hitam to buy things, and terus ke kenduri Nad @ BP, then singgah kampung Hubby jap and kalau sempat balik umah nenek jap, malam baru balik Ptn.

Sunday :
Neman my mum and the whole family shopping kat JB and maybe beli barang untuk hantaran, malam baru balik Ptn.

Monday :
Hubby balik TR.
or maybe kalau tiba-tiba dia nak join aku cuti, akan neman ke bridal kat Rengit to book the wedding dress. And maybe meet up with Noni again to finalize things. Rasanya Noni tak free ari Jumaat tu so maybe Isnin je la baru dpt jumpa nih.
Petang, balik PG.
'i think for the past few months Hubby spent more time with my family than wif his own la. hopefully my future-family-in-law tak kesah ni...

Selasa :
Kerja okeh.

eh time bila pulak aku nak pindah umah nih???

aaaaa!!!

I'm going to move out by 1st January okeh.
I have to since Hubby has already paid up the rent for the new house. And I've already used up the 2-months deposit at my current house. Tapi kalau mau pindah, harus la ngangkut semua barang2 dulu kan.

oke, maybe on Monday akan jalankan upacara pindah umah.
MESTI!

adeh. berterabur dah.
bila teringat, time2 tu jugak la semua benda aku nak tulis. entry pun ikut tunggang-langgang ni.




I heart this gubahan.
Maybe gonna do something like this for my hantaran.
chaiyokkk!

5 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

ouch! mcm banyak lagi jek, cepat u, cepat siapkan semua, hehe..

inzarin said...

whoa..sgt bizi. tp jgn panic, ok? kang lagik tunggang langgang jadinye. chaiyok fasha chaiyok! ;)

k|ree said...

tue la...banyak lagi tue benda nak kena siapkan...slow2 ye.. :) gudluck...

harzharun said...

gud dear!!..jumpa dentist letak no 1.....im i who remind u or mmg u nak g pon..(sj perasan)...hahahaha

Fuchsia said...

NURULHUDA|ADLIE :
haa mmg banyak gile lagi tak setel. ur wedding nanti kena setel awal2 tau jgn jadi cam i nih T_T

INZARIN :
waa intan. mmg dah tunggang-langgang pun nih. veri the tak sistematik btul pompuan nih ;p

K|REE :
bestnya kiree dah lepas. mesti hectic waktu nak dekat2 tu kan

HARZHARUN :
haha mmg nak pegi destist pun ni sebab kan dah ujung taun 2009 so nak abihkan entitlement ;p tapi entry kat ur site pun remind me jugak nih. hiks

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review