Dugaan ini...

Love & Kisses ✿ sha
People may think I'm crazy.
Overly, extremely sad over the death of a mere pet.
But... TO HELL WITH THEM!
I don't care!
I just don't care about anything anymore...

realitinya, bercakap lebih mudah daripada merasainya... perasaan yang terluka lebih pedih daripada jari yang dihiris pisau berkali-kali!
...

tapi dear, percayalah kita boleh menghadapinya kerana Allah tidak mungkin menguji hambaNya sesuatu yang hambaNya tidak mampu untuk memikulnya...


I'm trying hard to get over this ok.
I'm trying very-very hard!
I smile, I laugh, I surf the net, I search for anything that could help me ease the burden, and I really am trying hard!

Jangan kata aku terlalu mengikut perasaan kerana untuk melepaskan yang tersayang itu pergi adalah sangat-sangat payah!!!

When u kept seeing him in your head, everyday, everynight...
When u kept feeling that he's still there waiting for u when u come back home...
When sometimes u were scared at night, but u don't feel lonely coz u know that he's up there watching over you...
.
.
.


God... I miss u Ciki...



Dearest F,
Percayalah selepas kesusahan pasti ada kesenangan. Berharaplah kepada Allah agar ditunjukkan jalan keluar... Pohonlah kepada Allah agar ditenangkan hati dan diberi hidayah. Jangan dinafikan emosi seorang manusia kerana Rasulullah saw juga menangis ketika kematian anaknya Ibrahim. Bersyukurlah sekiranya hati kita masih menagih ampunan daripada Allah dikala musibah menimpa kerana itulah tanda ia merupakan peringatan daripada Allah. Semoga hati kita lebih tabah dengan peringatan-peringatan ini...

Wallahu’alam...




I miss u Ciki...
I miss u dearly... T_T

5 comments:

ShalinzZ85 said...

hye there
jom exchange link nak
kite dah link kan awak tau

fara said...

fasha,
mesti u sgt lonely skrg kn? kesian u tade tpt mengadu.. sabar ok

Nurulhuda|Adlie said...

sudah beberapa entry i baca on ciki, still tatau nak react mcm mana cos ure soo soo sad, yelah hilang something that is part of u kan.. how could things be the same again..

anyhow u banyak sabar tau, somehow u have done ur best in taking care of ciki, ada hikmahnya..

k|ree said...

mesti ciki fuchsia sangat kelakar..tengok dari gambar kat atas tue... :) jangan sedih2..nanti nak jadi pengantin... :)

Noha said...

it's ok kakak.you will get over it when the time comes.:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review