of Souvenir Bag~

Love & Kisses ✿ sha
and... it's Saturday.

PC Fair arini okeh.
Acara wajib pegi.
Walopon takde benda yg nak dibeli tapi tiap kali, paling kurang pun 3 jam kat sana and harus la ngangkut pulang at least sebijik mouse.

haha. gile saiko ngan PC Fair.

By the way, sangat banyaklah aktiviti arini tapi Hubby tak mangun lagi. So, sementara nunggu dia siap, telah menulis banyak-banyak di sini.

We're going to a souvenir shop sebelah Kip Mart Masai sebab nak carik souvenir bag. Kat situ barang-barang dia not bad la and quite cheap juger. Time pegi Nilai3 aritu dah beli pun tapi my Abah said tak cukup. Kalau tau baik aku beli banyak2 dulu sebab harga dia murahan. Ni terpaksa la jalan-jalan survey balik. Pastu of course la takkan jumpa benda yang sama kan.

Yang dulu aku beli kaler maroon sebab initially, my theme would be light burgundy so maroon bag adalah sangat sesuai. Ni bila dah terpikat dengan baju kaler black-gold, theme terpaksa berubah la kan. Itupun kalau majlis aku still ada tema T_T

And for this extra pieces, I'm not sure whether to buy the non-woven or the normal paper bag sebab yang beli aritu adalah non-woven. But my dad said kalau paper bag nampak lagi besar and teguh. Kalau non-woven adalah lembik. So, I think I'll buy both. Campur-aduk je lah. Maklum la kan dah takde tema skarang nih.

*sigh lagi*


Then we're going to SSF kat Plentong.

Ini first time mau jejak kaki ke sana okeh.
Sebabnya, I think barang kat sana quite mahal, lah.
Tapi mana tau kot time-time ni dia buat sale kan.
So, better pegi je.

Lagipun dah alang-alang on the way nak ke Persada Jhr tu kan. So kalau mahal tak payah la beli. Tapi kot mana tau jumpa artificial flower yang lawa. Sebab aku rasa tak sempatlah kalau nak gubah hand bouquet guna fresh flower tu. Especially untuk aku yang konon-kononnya bercadang nak buat sendiri nih.

And I think there's one shop with the name of Kahwin Kahwin at Perling. The lady who made my engagement's hantaran told me about it. She said that the shop got almost everything u need, and quite cheap juger.

But unfortunately I'm not sure where exactly the shop is. Mau sesat-barat kalau aku pegi sana kang. Tapi kalau tak jumpa pun takpe. Bole terus ke JJ Bukit Indah.

hiks.

Then, we're off to PC Fair.
yippie!

6 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

i rasa sempat u buat fresh flower bouquet, serious!!! have all the tool, ribbons and flower then buat, it took like 20 minutes.. serious, please do!!!

ShalinzZ85 said...

berape harga paper bag u beli?

farhanna said...

cett smalam sy g ssf jln TAR.. diorg infrm.. xde sale tuk crismst... warghhh rugi x beli time sale raya ritu....

Fuchsia said...

NURULHUDA :
hish cam teruja plak nak buat guna fresh flowers nih. tapi susah nak dpt supply kat my hometown area la dear..


SHAZLINZZ85 :
paperbag tu tak jumpa lagi la shazlinz. kena survey2 lagi nampaknye nih. kat masai tu i jumpa harga dlm RM3 for 10 pcs tapi kaler yg i nak dah abih stok plak


FARHANNA :
tu la pasal. smlm pegi takde sale dah. tak best sbb patutnya time2 nak christmas ni mesti la ada sale kan

k|ree said...

adakah gambar yg u letak itu,doorgift utk tetamu...?sangat la comel...bole tak nak satu bila dtg wed u nanti... :)

Fuchsia said...

KIREE :
mmg nak carik beg yang camtu tapi tak jumpa lak k|ree. kat indon je byk tuu. takpe la dpt beg pattern lain pun ok jugak, kan ^-^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review