Baby : Food Jar & Food Processor

Love & Kisses ✿ sha
Semalam tetiba dapat RM80 opis aku bagi utk ex-member kelab sukan.
jadi la... bole buat beli food jar utk letak makanan nanish.

Tatau nak yang mana. Foogo best, Thermos pun best.
Harga asal is RM80 but RM64 after less.
Pink bunga2 tu mcm sgt vouge tapi kang mesti nanish marah kalau dia tau omak paksa pakai brg pink nih.


Thermos: Funtainers 10oz Food Jar (Flower)

- Funtainer has a 10-ounce capacity and is 4-1/2-inch tall
- Thermax double wall vacuum insulation for maximum temperature retention, hot/cold
- Kid-proof design: unbreakable stainless steel interior and exterior withstand daily wear and tear
- Extra wide mouth is easy to fill, pour and clean
- Non-slip base, cool to the touch with hot foods



Thermos: FOOGO Food Jar (Pink)

- Leak-Proof Food Jar
- TherMax double wall vacuum insulation for maximum temperature retention
- Keeps food cold for 7 hours and hot for 5 hours
- Unbreakable stainless steel interior and exterior
- Wide mouth is easy to fill, eat from, and clean
- Ergonomically designed lid with rubber grip
- Dishwasher safe
- Non-slip, scratch resistant base, cool to the touch with hot foods
- Light, compact and portable
- Volume: 10 oz
- Weight: 0.5 lb (Approx. 230g)
- Dimensions: 3.8" L x 4.8" H x 3.8" W


Bulan ni dapat increment.
Tak banyak mana pun tapi bila tengok amount dia tadi cam terkejut jugak.
alhamdulillah... rezeki ^_^

Ingat nak beli cermin besar nak letak kat hall tuh.
Aritu survey2 yang 7x3 dlm RM400++ jugak depends pd jenis bingkai.
Duit lebih tu kena simpan sikit buat raya.
Maklumla, lepas raya kang baru dapat bonus.
Merasa la first time aku beraya takde monus nih.
Takpela lambat asalkan dapat, kan.
Staff2 yang dapat project bonus bulan ni best la.
beribu-ribu-ribu lemon gitu.
Pastu bln 9 kang dapat company bonus pulak.
merasa la jadi okb jap.
Raya kang kompem ada yang tukar kete baru.
takpun gi renovate rumah.
takpun gi berjalan kat oversea.
Aku tak la sebab support staff cuma dpt company bonus jek.
Dapat la cover beli itu ini sikit.

And aku tak jadik beli Philips : Steamer & Blender tu sebab lebih tertarik ngan benda ni, Shimono Food Processor.


• Most popular user friendly machine
• Impose only a minimum price becomes your good helper for life
• Size for Coffee Mug (machine) that suitable for travelling & little storage space
• Quality cups with Microwave Safe
• Dishwasher safe and rinse easily
• Powerful motor spin which can blend food less than 10 seconds
• Anti-rust cutters
• Government Recognized with (SIRIM) Approval & Warranty
• With spare parts maintenance & repair within Malaysia.
• Packaging size : 34.5 x 28.5 x 28.5 cm
• Packaging weight : 2.75 kg
My fren dah guna 5 tahun still elok and tak penah rosak pun. Berbaloi la dgn harga dia RM268. Dia guna utk masak2 and blend makanan baby sekali. veri senang and best. so of cos aku tertarik kan. Tapi kena beli steamer lain la sebab yg Shimono ni purely food processor.

Aku ada jumpa combined steamer & blender brand Little Bean (RM299.90) tapi takmo la. My sis guna brand ni utk baby monitor tu and memang tak tahan lama. Tak berkualiti sangat la.


And aku rasa nak beli slow cooker yg paling kecik tu sebab senang nak masak bubur Danish.

Tapi ntah ye.
Kalau ikut aku guna je la periuk nasik kecik yang kat rumah tu.
Time kawin aritu dapat hadiah periuk nasik sampai 4 pun tak abih guna lagi, tak payah nak membazir sangat.

15 comments:

My Chibi Box said...

cabaran kedua bermula kan..untuk bagi baby solid food..sy pun dah mula kena survey ni sbb lagi 2 bulan je..

ni menarik bila ade baby..banyak perkara baru akan belajar especially bf..

-tutyrahiza-

k|ree said...

waa...tq dear...
sebaik la tak beli...tapi,tak survey pun brand2 lain...
tgk yg steamer n blender tue...since u kata tak okay...kena survey lain pulak...
anak kita kan beza seminggu...dia pun dah nak bersedia bagi makan...hehee....

good luck...nanti,share resipi tau... :)

misha.w said...

tp yg termos tu mmg a-must-buy. senang nak makan kt mana2 jek. makanan pon maintain panas.bagoss..

yg blender & steamer tu tak payah pon takpe kot. kite guna cara tradisional jek.:)

Fasha said...

MY CHIBI BOX :
haah tuty. memang best ada baby nih. bg kite sebab utk shopping brg byk2 ;p
sy pun dok baca kat forum gak nih. nak kena survey experience mak2 lain camne kan


KIREE :
yg tak ok tu brand little bean. kalo philips ok kot... tapi mmg fasha x beli sbb bila baca forum, ramai yg ckp baby tak mkn puree sgt. maybe dlm 2 bln pertama tu dia nak la mkn yg puree2 ni kot. tu yang terus survey brg lain ^_^


MISHA.W :
mmg nak beli termos ni misha. tapi tatau between 2 brand tu mana paling best. any sugestion? and yg combined blender & steamer tu mmg x jadi beli. nak beli food processor tu je sbb bole buat masak2 benda lain gak kan ^_^

ryy.han said...

both food jar tu same brand..thermos..
both good...sbb it keeps food fresh

another item must buy...bekas ice cube yg ada tutup..klu mampu beli baby cubes..untk buat stok makan bnyk2 sekaligus

Fasha said...

RYY.HAN :
which one do u think lebih cantek? haha.
anyway, baby cubes memang dah beli bln lepas, cuma x guna lagi nih ^_^

Mrs.aisheiteru said...

sha, tak dapat my comment ke? huhu

Fasha said...

MRS AISHEITERU :
eh takde pun faeza? meh nulis balik meh ;p

Mrs.aisheiteru said...

Alahai...penat tau I tulis panjang2. hehe.

sha...I dh beli Thermos: FOOGO Food Jar (Pink). sebijik kat bbstore RM 64. mmg berguna. pegi jalan bwk sekali. kta makan. bb pun mkn.

I stuju dgn misha. wat yg tradisional. I beli beli blender murah je RM 40. utk blend baby food. pakai kejap je. now merah dh 7 bulan. lenyek2 jer. so better tak payah pun x pe. its up to u!

Fasha said...

MRS AISHEITERU :
haah i pun tgk paling murah kat bbstore tu cumanya tatau mana paling cantek. rambang mata plak nih. merah gugerl takpela pakai pink2 nih. tapi sbenarnya mak yg tukang bagi mkn, mak yg tukang pegang bekas, so tak kesahla kalo belikan nanish kaler pink jugak kan ;p

blender tu tgh pikir2 lagi sbb nak guna utk masak jugak nih and bole buat ice blended. tu yang rasa nak beli je food processor yg shimono tu. kalo blender biasa takleh buat ice blended lak. hiks

Ms SZ said...

Fasha, mana nak beli Shimono Food Processor tu? Paling dekat jumpa kat Tmn Tun.

Fasha said...

Ms SZ :
fasha beli kat tesco seri alam nih dkt dgn watson tu. ur hubby kan keje kat p. gdg kan sya? so bole suh dia belikan ^_^

Ms SZ said...

thanks Fasha. Encik suami telah beli lunch hour tadi. pantas betul kan? rupenya kat C4 Pandan pon ada jugak jual kata tokei kedai Tesco Seri Alam tu.

Fasha said...

MS SZ :
wahh tangkas sungguh suami kamu ye ^_^ fasha baru guna utk blend beras smlm. aritu blend guna blender panasonic biasa tu takleh hancur sgt tapi bila guna yg ni mmg halus btul

Ms SZ said...

dah isteri die duk pasak kat telinga je. followup dgn call lagi. harus pantas die pergi beli. hahaha.

samalah, pakai blander kering biasa, ambil masa lama. masih tak puas hati. balik ni mesti kena cuba. tak sabarnya.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review