oh mata aku...

Love & Kisses ✿ sha
Pagi-pagi tadi, bangun tidur, ngadap cermin, sangat sentap tengok bawah mata.

I HAVE PANDA EYES!!!
veri the hitam bawah mata and ada eye bag yang dasat.

oke I know, that's my mistake.
--> crying (due to Ciki's death), wearing glasses all the time and jadi burung hantu at night.

yes, I fell off the stairs and I couldn't walk properly for nearly two months now. And since then, I lost the appetite to look good. I wore glasses all the time and tak jumpa pun mana ntah I put my contact lenses. I didn't even wear any blusher or eyeshadow to office. Tepek-tepek bedak sajer. Lipstik pun tak pakai.

oh helo, what's the point of looking good kalau kena pakai selipar + aircast tiap hari? and glasses adalah sangat senang nak capai.

And then, suddenly, I lost Ciki, my beloved pet.
I cried day and night and I don't care how do I look anymore.
It doesn't matter.
Dah tak boleh nak fikir yang I'm getting married and there'll be eyebags everywhere.

I haven't cried this much since I met Hubby.
And that was like more than a year ago.
Sebab dia, buat hari-hari aku ceria.
Dan kami tak pernah bergaduh.
uh' oke, maybe one or two, but that doesn't count sebab takde aktiviti nangih-nangih pun.

hiks.

And since then, I've been surfing net till very late at night. So, bertambah-tambah la hitam bawah mata sebab tidur lewat.

Sebab dah takde kawan yang akan kacau aku kat tepi, kan...
man... I miss you Ciki.
I truly do!


Selalukan kalau terasa sedeh sampai nak menitik air mata mesti aku fikir, adoii nanti kalau ada eye bag gile susah nak hilangkan. so tak jadi nangih.

Tapi kali ni, lantak biar la, macam terasa down yang amats sebab Ciki adalah sebahagian dari hidup aku sejak dulu. Macam nothing matters anymore...


And suddenly, lepas sentap tengok mata yang burok, tiba-tiba terasa nak carik krim mata secepat mungkin sebab my wedding will be in 42 days oke! I'm thinking of trying the Bioessence product tapi sebab dulu pernah guna, aku rasa macam lambat sangat effect dia. So, since I'm a Nu Skin distributor, cam teringin pulak nak try their eye product. Walopon agak pricey tapi takpe la untuk diri sendiri jugak kan. Kalau ok nanti aku bole promote kat sini ;p


Since Hubby kena balik TR sebab stok dia baru sampai so aku kena la jalan sesorang. On the way kat Permas tu nampak pulak banner warehouse sale yang sangat banyak. Since aku adalah the pilot, kelam-kabut la nak ngambil gambar sambil drive. Dah la time ujan and banyak pulak kete kat belakang.

Inilah hasilnya :



26/12 - 3/1 --> Warehouse sale Parkson @ Holiday Plaza

26/12 sampai ntah lupa --> POPULAR warehouse sale @ Danga City Mall. And there's this Ecom event (Electrical/Computer) @ Persada Johor.

Harus pegi okeh!

Pulang dari showcase Nu Skin tu terpaksa singgah 4 tempat sebab dah on the way kan. Metrojaya @ Pelangi, JJ Permas, Tesco Plentong and Tesco Sri Alam.

Walopon initially TAKMO BELI BARANG tapi harus la ngangkut beberapa juger termasuk cheese cake and stok makanan. Ini adalah antaranya :


ye, sebab dah alang-alang on the way kan ;p

5 comments:

k|ree said...

hurmm...cuba tido pakai timun kat mata... :)

inzarin said...

i pun ada masaelah yg sama & still tecari2 krim yg super efektif hasilnye. siyes suda tak tahan menjadi panda. heh..

p/s : jum g dating kat parkson tugeder2? ;p

Merg@s_Tua said...

wah,suda mau kawen~~ :)

banyak jugak upenye nak kena prepare for wedding ni,ek?

bila nak kawen?moga kekal ke akhir hayat >.<

~ thalhazlin ~ said...

wah. ada warehouse parson sale la. okay tak price die fushia?

Fuchsia said...

KIREE :
nak beli timun kena ada peti sejuk tu kiree. camtu kena nunggu sy pindah umah baru la baru bole tepek timun kat mata ;p

INZARIN :
tu la. jadi pompuan ni mmg susah skit kan. kulit nak kena jaga, mata nak jaga, serba serbi ni nak kena jaga ^-^

MERGAS_TUA :
haa mmg byk nak kena prepare tu. time awk nanti better prepare awal2 ye so tak kelam-kabut sangat

THALHA :
sale tu start 26 ni la dear. nanti bila sy dah pegi sy bgtau eh price dia ok tak ;p

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review