of Bilik Pengantin~

Love & Kisses ✿ sha
We're going to survey the wedding dress today okeh.
Ye, today!
Mesti!

1 month++ je tinggal and we haven't finalize on the wedding dress T_T

Apa-apalah asalkan aku suka and ada kaler cam pink2.
Lantak la tak dapat cam yang aku nak sangat tu.
Saspen dah ni okeh.



And cadangnya mau beli kelambu lawa kat UFO nuu untuk hiasan bilik pengantin. Pastu bole guna balik untuk hias our new bedroom kat umah baru nanti. So tak membazir and tak payah nak suruh bridal yang hiaskan sebab takut tak menepati citarasa and takut terlebih budget.

ye, sebab aku adalah pengantin bajet.

Biar la orang nak ngutuk ke hapa tapi sebab aku rasa tak payah la nak membazir sangat untuk majlis yang sehari itu asalkan baju/mekap plus gambar and video adalah menepati citarasa, itupun dah cukup baik.

So, aku telah pasrah dengan warna khemah yg coklat itu.

Sekian.

*entry yang bercampur-aduk ikut sesedap rasa penulis*

12 comments:

::LiYa:: said...

jgn lupe update gmbar baju!
hehehe...
n i ade sent u an email bout nu skin products...can u respond to dat email if u tak bz sgt lah...
tq..=)

fara said...

aih... u telah menggoda i utk ade kelambu juge.. tp 12days to go.. mcm xsempat dh nk tuka plan asal.. takot bekecamuk nnt.. apepn all da best yeh

Haliza said...

sy pon pengantin budget! ape yg paling penting, life after marriage.

UFO tuh kat angsana eh?

faratul said...

fuchsia.. sy ade li kat langkawi net tu..tp lupe nak upload kt entri.nnt kite share eh ttg harga dia..

dulu pnah nampk kat ikea..harga lbeh sket je..

~ thalhazlin ~ said...

Wah, fushia. Saya suka lah idea awak neh. Haliza, kalau tak salah, kedai tu memang kat angsana. Ada jual ek kelambu cam neh? Kalau boleh decorate sendiri bilik pengantin, dah banyak boleh cut cost tuh ek. Wah! Rasa cam nak ikut idea awak la fushia, leh tak? ;)

fikaryna79 said...

fushia..ryna pun suka kelambu tuh..mmg cantik tp ryna berangan yg macam katil tiang 4..sbb mcm romantik gitu bila ada langsir utih ikat di tepi tiang..huhu..( berangan jer..)

nad nazira said...

fuchsia, saye pon..saye pon pengantin bajet!! *sibuk angkat tangan* so banyak betul mende kena redha dan pasrah.. :P


nanti bagi nad alamat bleh? nak pos kad nih..

:)

Fuchsia said...

LIYA :
sori liya. email awk tu mlm nanti sy reply ye sbb last few days sgt2 bizi and my notebook tertinggal plak kat umah so lama tak bole online nih ^-^

FARA :
tu la. kelambu tu mmg nampak mcm best kan. jimat pun jimat ;p

HALIZA :
haa btul tuh. life after marriage lagi nak guna byk duit kan. by the way, UFO tu kat angsana. kat ujung skali kedai dia tu

FARATUL :
meh la sharing2. yg sy tgk tu harga dia dlm 200 la. cam not bad gak kan. kalo nak gi langkawi tu huihh jauh la plak

THALHAZLIN :
btul tu thalha. bukan setakat jimat, pastu brg2 tu boleh guna balik utk hias rumah baru nanti. kan lawa kan

FIKARYNA :
sy pun suke sgt dgn katil tiang 4 tu tapi sbb set katil pengantin mmg parents dah belikan, so terpaksa carik kelambu stail lain ;p

NAD NAZIRA :
tu la.. byk benda mmg kena pasrah nih. hiks. by the way, sy dah bg address. sile pos kad ye ^-^

Syazana Aqilah Shaari said...

hie miss bride to be.. cantik lar kelambu tue.. i dpt bygkan mcm ner gambar kahwin u nanti.. pd i baik kiter beli sumthing yg kiter blh guna blk kan? bender2 cmtue ada byk sentimental value tau.. huhu.. lagi2 kiter gunakan utk the wedding day.. hehe.. btw, i link kn blog u kt blog i k.. tq.. =D

Fuchsia said...

SYAZANA :
aah la. kalo letak kelambu feeling2 mcm puteri raja nih. hiks

Anonymous said...

hai, just nak tny, nape u tak beli kat manjajelita.com tu je? price die pon tak smpi hundred kan?just tny je, mayb u have ur own reason ke?

-hana-

Fuchsia said...

HANA :
kat situ pun mcm ok tapi i lebih suka beli brg yg i nampak depan mata la ;p kalo ikutkan mmg kat situ lebih murah, kan ^-^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review