Her Wedding Dress!

Love & Kisses ✿ sha

I've found the dress!
yey!!!

Not only for the reception, but also for the solemnization.
'I hate my baju nikah, remember?

haha.

------

Last Saturday, we went to Nad's wedding.
Me and Hubby.
Hujan turun selebat-lebatnya.
Basah lencun baju aku.
Time aku sampai tu, Nad and husband dah siap bersanding kot.
Tak sempat nak berborak pun sebab Nad nampaknya sangat bizi.
Dia yang sibuk2 amikkan souvenir bag untuk tetamu neh ^-^

But then, she got the color that I want!!!
Light burgundy or pink belacan as she said.
Tapi warna dia memang kena btul dgn yang aku nak.
'bole tak i amik baju sama ngan u Nad?
hiks.


Tapi memang lupa sesangat nak amik gambar solo tuan puteri.
Dalam blog dia pun suda ditepekkan beberapa keping gambar yang lawa. So silalah tengok di situ ye ^-^

After the wedding, we went to Ayer Hitam.
alhamdulillah... jumpa souvenir bag yang within our budget, and menepati citarasa kami.

Harus la bijak tawar-menawar kan.
And surveylah dari kedai ke kedai.
From RM4.00, we get it for RM3.50 per pack (Nona Florist) and we bought 60 since another 60 pack dah beli beg uncang time kat Nilai3 dulu.

Kat JB (Kahwins) aku tengok benda yang sama berharga RM5.50. So, we saved two ringgit there. Kalau 60 bag kan dah save RM120.00 tuu.

But the beg uncang, kat Masai adalah paling murah.
Only RM4.00 per pack.
At Jacqualine's and Honeymoon shop.

And we bought the silver string to tie up the TQ Tag yg ntah bila nak siap RM23.00 for 90 metres, so around 25 cents per metre.

After that, we went back to BP since Hubby got some urgent things to settle. Aku pun berjalan-jalan la kat Square One tu.

Around 8.30 pm he picked me up and we went back to Pontian.
On the way tu, singgah kat D' Kraton Bridal kat Rengit.

And... we found the dress!!
Gold color for Baju Nikah and light burgundy for Baju Sanding.

haih.
Penat tau nak carik kaler light burgundy ni.
Dah la overcoat lelaki sangat2 susah nak jumpa.

The dress that we found is a bit peachy and a bit pinky.
Lantaklah.
Asalkan aku suka.

Ok, I'm going off now.
Arini bercuti-cutian sebab mau ke JPJ to renew my license yang dah mati 3 ari lepas. Pastu nak ke Angsana jap and maybe to Plentong to look for the papers for the TQ Tag.

'aaaa bila nak siap tag aku neh?

9 comments:

miss F said...

at last dh jumpa baju! syukur! so jgn risau2 lg k. anyway...sy pg ayer hitam gak sabtu lepas..tak jumpa pun..hehehe!

k|ree said...

jumpa juga yang suka ye ... :)

Nurulhuda|Adlie said...

fasha, jumpa gak kan, hehe, sebulan sikit je lagi ni, u mmg merisaukan..

its worth the pencarian, i pun rasa pink belachan tu agak susah nak cari the exact shade la, but u dah jumpa yang u suka sooo good job!!! hehe..

yana said...

wah...bestnyer....hehehhe:)

Haliza said...

akhirnye jmpe jgk baju. hehe..
dear, Jacqualine's tu sederet ngan honeymoon shop eh?

~ thalhazlin ~ said...

wah, dah jumpa bajunya cik fushia. beli terus ke dengan bridal tuh? yang jemari bridal tu, kalau pakej above rm 2500, die boleh buatkan baju warna apa, n fesyen apa pun jugak, fushia.

Fuchsia said...

MISS F/KIREE/NURULHUDA/YANA :
haah tu la.. alhamdulillah jumpa jugak baju ni. ahaks.

HALIZA :
kedai jaqualine tu sederet dgn honeymoon shop tu liza. senang je nak carik. pastu slalu ada diskaun dia bagi

THALHAZLIN :
takpe la thalha, dah jumpa baju pun ni. tapi tatau la lawa ke tak kat mata orang lain.
hiks

nieza said...

hi babe...
i nk tumpang tanya...baju u amik tu ada website tak bridal dia...i pun tgh nk cr colour burgundy ni....kat mana eh kedai dia..tenkiuu

Fuchsia said...

NIEZA :
sori liza. bridal tu takde website rasanya. i pun lupa nak tanya kat dia aritu. aritu Nad Nazira punya baju pun kaler light burgundy gak. cuba tanya dia ^-^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review