Drop-dead tired!

Love & Kisses ✿ sha
17 days to go and I'm already sick of everything.
My job, me, the wedding preparation, me, everything.
And I feel like vomiting again and again.
...

Aku adalah penat.

betul!

Nak last-last ni rasa macam haih, cepatlah semua ni berlalu.
Penat tau balik kg tiap minggu.
And penat melilau carik barang.
Penat juger nak pindah-pindah barang masuk rumah baru, and nak susun-susun balik semua.

Penat tau!

Tadi balik kerja, nyambung duduk atas kerusi, lipat-lipat kertas, potong-potong itu-ini yang beratus-ratus seorang diri.

Tu belum operasi tampal-menampal, belum start buat TQ tag lagi, nak gunting-gunting lagi, belum start tulis kad jemputan yang beratus-ratus tu lagi. Ada la setakat 10, 20 kpg aku dah pos.

aaaaaa!!!

Patut aku order je TQ tag tu aritu.
Setakat 90 inggit sekotak takde halnya daripada penat nak mati buat sendiri nih! Sape ntah yang promote cakap D-I-Y tu senang ntah!!
Nak meraung dah nih T_T

Tengkuk sakit, kepala sakit, aku penat, keje kat opis sume buat aku nyampah.


I know I shouldn't say things like this.
Grumbling, complaining all the time.

I know.

This will soon be over but I just can't help it.

I'm tired.

Tapi nanti mesti sangat rindu saat-saat macam ni kan.
Bershopping itu-ini.
Survey barang-barang lawa dari satu kedai ke kedai lain, konon nak carik yang murah tapi kalau ikutkan, duit minyak time melilau carik barang tu dah boleh cover banyak benda lain.

Saja je nak puaskan hati sendiri.
Dah pergi kedai ni nampak mahal dua posen, sanggup pegi kedai jauh nun kat sana sebab takut nanti terkilan kalau ada barang lain yang lagi murah.

ahaks.

Dulu-dulu kan, tengok orang nak kawin, rasa bestnya jadi pengantin ni. Boleh pilih barang cantik-cantik, yang merelips sana-sini tanpa mikir apa orang lain kata.

Warna ikut kita, pilihan barang semua ikut kita.
Maklumlah raja sehari.
Tapi kan, awal-awal dulu je aku rasa macam tu.
Rasa macam nak buat serba-serbi sendiri.
So nanti lebih puas hati.
Tapi bila dah sibuk-sibuk ni memang rasa nak campak je semua ke tepi. Rasa menyesal tak buat awal-awal dulu pun ada.

haha.
standard la kan.
semua bakal pengantin akan alami situasi camni bila dah last minute.

Padahalnya dulu-dulu memang dah tau pun nak kawin bila.
So patut dah boleh budget, time ni nak buat apa, time tu nak buat apa. Dah bole start survey yang dasat kalau nak. Tapi kemalasan melampau gaknya time tu.

Dah time2 macam ni confirm la memang akan ada yang kurang di sana-sini T_T

Apapun, operasi semalam adalah agak berjaya.
Candies telah berjaya diborong dengan harga yang agak berpatutan kat area Johor Jaya nuu.

Wedding ring for Hubby pun telah selamat dibeli di JJ Tebrau.

Tinggal guestbook sajer.
Kalau aku jumpa tempat binding besi kat JB ni memang kompem aku buat sendiri. Tapi setakat ni tak jumpa lagi.

ceh still ada hati nak D-I-Y tuu.
lupakan je la F.

9 comments:

inzarin said...

err.. memerlukan petolongan ke? klu bab potong memotong.. no hal punye. sedia menabur khidmat bakti. ehehe..

NahWaL said...

bab diy konon2 jimat tapi kita blogger2 semua wanita berkerjaya. haha. sabau yang, takda ke sedara2 leh tolong?

Afira said...

yeah!!kita akan rindu saat2 preparation of wedding nih..I miss IT!al da best to u

-yani- said...

kalau sempat buat jek senirik..
mcm yg awk ckp nak puaskan hati senirik
yg tu penting.. hehehe

Haliza said...

Fasha, ade jual tak lolipop kat kedai johor jaya yg awk pegi tu?

Aishah Rahim said...

kalau awak nak cari kedai binding buku cantik macam buku thesis. ada kat taman universiti.

mungkin idea baik untuk guestbook awak.

harzharun said...

dear...i pun bsemangat nak DIY semua benda!!!!....bunga telor x siap letak kain net lg...hiasan hantaran x siap lg...thank you tag pun blom..bunga manggar pun cam nak DIY...ni dlm plan nak jahit manik sendiri kat bj nikah..aiseh..ble x nak cuti kerja sebulan?..tumpukan sepenuh phatian kat prep kawen..alangkah bahgia kalo boleh...dlm mimpi je la!!!
(tumpang komplen kat ur blog)

Thirah B.D. said...

wah bestnya nak kawen! n best jugak tgk org DIY hampir semua benda untuk wedding.. hehe.

tringat jugak masa engagement dulu banyak jugak yg DIY sebab abah demand majlis yg agak besar. memang penat giler sampai rasa skit lagi je nak pitam. menyampah memang tak payah cakap la memang every second terasa cakap menyesal je ikut permintaan abah. skrg lepas engagement rasa best dan puas hati sesangat bila semua buat sendiri.. :)

okeh, skrg dlm process nak wat list wedding. hopefully ada semangat utk prepare awal2. tak taulah menjadi ke tak sebab diri ni memang dah bebal wat keje last minute!

Anyway, congrats and happy preparing! ;)

Aishah Rahim said...

memang betul penat nak buat keja kahwin kan?

ni alamat aisha;

02-26 blok 21,
taman cempaka tampoi,
81200 johor bahru, johor.

:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review