of Wedding Cake~

Love & Kisses ✿ sha
I'm getting married next week okeh.
Next week!

haih.
macam tak percaya suda.


and... I've got the cake!
*dengan mata bersinar-sinar*

Balik kg semalam telah menempah from a bakery at my hometown <-- kalau dia buat sedap and cantek, nanti ai promote kat sini yeh. kalo sebaliknye yang terjadi pun nanti ai citer kat sini jugak =p

Kalau tempah kat JB nak kena pikir sapa nak amik, sapa nak return balik cake stand tu lagi. Time my sis's wedding aritu bole la Boy tolong amikkan. Ni, dia baru join new company and of course takleh cuti lama sangat awal-awal ni kan. So, memudahkan cerita, mari kita tempah kat sini sajer.

'tak dapek la nak cake fondant yang cantek berlorek-lorek tu. hiks.

Tapi kalau ikutkan, actually aku tak boleh nak tempah kat kedai tu pun sebab dia ada family event during my wedding.

Tapi, haruslah memujuk, kot tak kat mana la aku nak carik kek lagi. Dah la tinggal seminggu lebih je nih. Next week okeh!

So he agreed to my request...
A 4-tiered white wedding cake.
Tatau nak bunga ros kaler pink or merah.
I prefer merah tapi dah tercakap nak pink plak. Tapi nantilah aku pikir balik.

He will send out the cakes early in the morning before my solemnization ceremony sebab lepas tu dia nak terus bertolak ke KT.

Yang aku dok pikir ialah macam mana cara nak susun kek tu bertingkat-tingkat. Dia gelak je and cakap, "takpe... jgn risau. nanti bukan awk yang buat, mak andam mesti tau tu.

ahaks.

Takde maknanya aku nak dok pikir macam mana nak susun kek time sibuk-sibuk nak nikah tu kan.

So, telah redha...

Sekian.

oh, ini adalah antara kek-kek yang aku telah jatuh cinta.





8 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

oh next week je kan, cake pun dah dapat, haha u tak yah la risau sape nak susun kek tu, ada jelah yg tolong nanti okay..

oh ya fasha i tak dapat dtg, i doakan u dari jauh, hehe..

Noha said...

kakak..next week ke?haha.OMG,gile tak percaya..jgn stress2 tau..kena cukup tido dan rehat,nanti lagi menarik masa kahwin.all the best kakak buat persiapan saat2 akhir.:)

*hugs*

NahWaL said...

rasanyah dah tinggalkan komen tapi asik error je. mak fedup nok!

fasha, pastikan nanti time nikah jangan nak sebok2 risaukan kek ok. takda kek majlis masih berjalan.ok. kidding. heheheh.

Haliza said...

alhamdulillah awk da dpt cr cake. nnt jgn lupe story mory k.
hehe..

nadeera said...

kek design no 2 tu cantikk..so sattle dah 1 bab..next!! heheh

~ thalhazlin ~ said...

kek no 2 tuh cantek ah fushia!

faratul said...

yup!vote for no.2 gak..

nad nazira said...

fashaaaaa..kek no.1 chantekkkk sangat..debar-debar tak niiii..haihhh..mestilah kan..hehe..gud luck with your last minute preps..jangan tension2..nanti hilang seri sebab penat sangat..kene belajar untuk meredhakan sumer kalau tak memang susaaaaaa hati nanti..okies dear!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review