of Baju Nikah & Candy~

Love & Kisses ✿ sha
'did I tell u that I hate my Baju Nikah?
ya, unfortunately.

To tell u the truth, it's just a waste of money utk tempah sendiri baju nikah since u'll only wear it once.

Kalaulah dari dulu aku tau akan timbul perasaan ni, memang takkan tempah baju nikah lansung.

Betul!

Tapi, baju tu dah siap pun.

The kain yang aku beli tu memang sangat lawa.
Golden-brownish color.

Tapi sebab tempah pada orang yang salah, then, aku lansung takde semangat nak pakai sebab baju tu buat aku nampak sangat gemuk.

And I don't want to look fat on my wedding day okeh!

Actually tailor tu memang buat baju aku selama ni and memang lawa ikut cutting tapi kita mana nak tau kalau time dia buat baju nikah tu nampak tak elok pulak bila dah pakai.





Time jejalan carik baju untuk sanding aritu, terjumpa pulak baju ala-ala jawa yang seksi ni kat Butik D' Kraton, Rengit.

Sangat cantek kat mata aku, jadi terus membook.

Tapi aku tatau macam mana nak jadikan baju ni nampak tak berapa seksi sebab nak pakai dengan tudung and nak buat nikah nanti kan.

Tapi... murah je tau.

Lagi murah menyewa daripada tempah sendiri.
Dah la kain yang aku beli tu mahal.
Nak tempah pun dah mahal juger.
adoi nyesal nyesal.

At least kalau aku sewa, boleh try and kalau tak suka, boleh tukar lain sampai la jumpa baju yang aku suka and akan buat aku nampak kurus.

Kalau tempah ni, maybe kain yang kita pilih tu tak sesuai dengan diri. And kita tatau hasilnya nanti bertepatan tak dengan imaginasi.

Maklumlah bakal pengantin kebanyakkannya berimaginasi tinggi neh ^-^

That's why aku rasa sewa adalah lebih baik untuk semuanya.

Sekian.

------

oh, I need help actually.

Ada sesiapa tau kat mana supplier candy kat JB nih?
Area Johor Jaya or Larkin or Pasir Gudang?

Kalau ikutkan nak je aku pegi kat kilang dia terus tapi tatau kat mana ada yang ok and best.

Apollo tu aku tau la tapi dia takde jual gula-gula yang sedap.

'plis, anyone?

5 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

fasha beli kain mcm mana n buat style camne? ask for opinion, from bff ke, kadang2 kita dah gila time2 mcm ni benda lawa dah tak nampak lawa..

on gula2 tu tak dapat nak tolong, kl i tau lah, hope ada yg boleh tolong, cuba tanya nad..

NahWaL said...

adei yang, sedeh plak dengar. takleh selamatkan ke? u pergi tanya tailor2 lain la, kot2 dia leh selamatkan?s ayang la beli memahal.

baju tu tak kasi seksi pakai inner wana sama pastu nanti ada veil kan, so veil tu tutup gak. tudung tu buat ala2 segi tiga kat depan.

Haliza said...

dear, sy ade jmpe kdai gule² yg thalha bgtawu kat perling.

pastu sy ade search kat google sy jmpe cam kilang kot. belom pegi lg. tp akan pegi la. sbb da gugel map. kalo awk nk tawu, email sy k. sy bg link.

harzharun said...

dear...i fobia nak tmph2 bj ni..sbb pengalaman bj tunang hr tu.walaupun end up dgn bj i mjadi cam i nk..still i was2 nk g tempah lg..walaupun kat org lain..ni...tinggal 2 bulan lg, bj nikah n tndang x tempah lg....hhuhuhuhu...

nn said...

sadisnya. memang sakit jiwa bila tempah baju n tak menjadi. huhu. baju raya pun dah kecewa sampai menangis. ni kan lagi baju for kahwin-kahwin ni. huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review