of Pelamin & Makan Beradab

Love & Kisses ✿ sha
I've got the bridesmaid!
and, I've got the pelamin!
and, I've got the purple-pink scallop!
and, I've got the sanding shoes!

yey!

'bole gitu?
ahaks.

...

It's 5 days left and arini baru la dapat finalize the pelamin, bridesmaid and meja makan beradab tu.

Padahalnya dari dulu2 dah tau nak kawin bila.. <-- ye, ulangan.
Anda-anda semua jangan begitu ya.

By the way, this is one of my favourite piece.


A simple but beautiful damask design from D' Kraton Bridal.

'aku ni dok promote bridal ni padahal yang aku amik cuma baju dia je ;p

But then, the style is not mine.
Walopon cantek tapi I've chosen another piece for my Makan Beradab.

I wish I could have both.
The damask by Daniel and the garden by Noni.

haih. takde maknanya.

Sori ye Noni. Yours is beautiful too.
Tapi maybe sbb dia banyak sample gambar yang dia pernah buat and kebanyakkannya menarik hati aku walaupun terletak ceruk kat Rengit nuu.

I don't know.
I don't want to be a demanding, annoying bride.
I long to be a normal, pleasant bride, not the bridezilla yang asyik bertukar fikiran, kejap nak gini kejap nak gitu.

But, what am I suppose to do?

I have to be demanding.
Kerana ini adalah wedding aku and gambar itu yang aku nak tatap berpuluh tahun nanti.

Kot kalau tiap kali menatap asyik ngutuk tak lawa, baik dari sekarang ni aku pilih yang betul-betul menarik hati dan perasaan aku, kan.

Maybe I'm just so afraid that it won't turn out to be the way I've always want it to be.

humm.

But I truly love the beautiful garden-style pelamin yang Noni (my pak andam) buat semalam.

Totally fabulous!

He used bunga hidup for everything.
Pelamin, the archway, everything.
And I loveeee the bunga + sangkar yang diletak sepanjang jalan dari pintu masuk dewan ke pelamin...

Sangattt cantek!

Gambar takde kat sini sebab lupa bawak kamera.

Tu yang tetiba nak bertukar fikiran semalam, nak pilih pelamin sama sebijik macam yang dalam wedding tu.

Tak kira la bapak dia bos mak aku ke tak.

Tak kisahlah wedding dia selang seminggu je dengan aku.

Tak kisahlah orang yang datang wedding tu jugak yang akan datang wedding aku nanti, kan.

haha.
veri the tak hingat.

Tapi my Abah tanak sebab dia cakap style sama macam my Angah punya pelamin.

So, oke.
We'll stick to the previous plan.
Cream + white pelamin.

settle.
...

Apapun, harapannya Noni akan buat yang terbaik.
I hope, he won't disappoint me.
I hope, I won't feel disappointed.
Sebab.....

dush2!

I wish I could talk more freely here.
But unfortunately, due to some reasons, now I can't...

'coz a few of my mates log into my blog regularly.

triple haih.

oh~ by the way, tomorrow is my last working day!
yey!

6 comments:

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

wahhhh..
my twin da nk tawen da..
i bile lg ek..hehe..
mau jgkk~

sya_firwan said...

wah..5 hari lagih..
org doakan moga semuanye berjalan lancar..
tahniah fasha..:)

~ thalhazlin ~ said...

selamat bercuti kawen, fasha! beshnya nak kawen ! ;)

Haliza said...

awk seblom tu nk tnyer, kad sy da smpai? takot awk da cuti tp kad x smpai² kat opis. huhu..

Selamat bercuti kahwin. hehe..

op² nk tnyer, kasut beli kat mane? kite cr tak jmpe² la untuk nikah.

fikaryna said...

apa2 pun..selamat la semenya..take gud care of urself ya!

harzharun said...

ok la tu dear...ada progression...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review