of Guestbook again!

Love & Kisses ✿ sha
Help! Help!
Ada sesapa tau kat mana ada jual guestbook yang cantek cam kat sini? or kalau korang jumpa yang lawa meh la tolong belikan nanti aku bayar balik.

Sesusah kang aku buat sendiri je la mcm kat site ni. Tapi sempat ke eh?

'ye dengan TQ tag yang tak disentuh lagi T_T
tertekan aku nih.

Kat JB sangat la susah nak jumpa yang colorful/menarik.
Kat Harris JJ Tebrau tu memang ada tapi kaler adalah sangat plain and dull. Kat Memory Lane pun ada tapi nipis and tak berapa best design dia.

Kot kalau ada kaler pink ke, stripy type ke, polka dot ke, sangat la aku nak. And aku nak yang dalam dia kosong, no line.

Malangnya takde pun kat sini...

Liza, Thalha, awak ada jumpa tak kat memana?



11 comments:

NahWaL said...

Bila majlisnya yang? mintak bff buatkan la. hehe. just buy a plain book, go find some nice fabric and tampal je. then put a nice ribbon kiri kanan macam dalam last pic tu. finish off with a print of ur name and date. easy breezy (konon). but just spend 2 hours on that. duduk mana?

misz_atiey said...

salam~
dear..cite sal Guestbook...
i think..nak share ckit wif u =]..
last month my best friend's wedding..dier nye nyer Guestbook superverb cantik la dear..
walopun simple but menarik sangat..i think it made from cardboard..
i da tolong tanya kan untok u..ermm..price not sure..
sbb BF i amik pakej skali ngn wedding photoshoot dier..
i think..u bole try kontek direct 2 administrator...
Q - 0128098069
maybe q boleh tolong ;)..
i lupe lak tanya bf i dier nye WEb site..ermm..you call first k..administrator dier snang ajak bincang..k..gud luck ;)

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Haliza said...

Fasha, sy baru nk tnyer awk. huhu.. sy pon cam crazy gak cari guestbook nih. Kat Melaka sy cr tp tak jmpe. KL je sy lom pegi. Banyak yg ade line² je, cam terhad nak tulis.

Idea nahwal pon best. :)

~ thalhazlin ~ said...

fushia, kita pun tengah survey-survey gak guestbook, tapi so far yang cantek- cantek kat memory lane, n kat metrojaya, danga city mall pun ada taw.

Nurulhuda|Adlie said...

fasha, kalaulah i boleh tolong u buat, cos i baru nak belajar from collegue, since i kene art academy diorang baru buat workshop for book binding, idea nahwal just great, tapi fasha mesti dah busy gila ni kan..

NahWaL said...

yang, cube tengok website ni.

http://www.weddingsbyeternal-malaysia.com/wedding-cards-favors/papier-love.html

dia dekat mutiara damansara, tapi maybe u can have them post it to u..or mintak diorang emailkan gambar, they custom made it for u.

Papier Love
Lot 161, 1st Floor
The Curve, Mutiara D’sara
Kuala Lumpur
Malaysia

Tel: +603-7725 4815
Fax: +603-3343 0925

NahWaL said...

There's also this blog http://stephcreation.blogspot.com/

but i tell u, its quite pricey..

NahWaL said...

one more. http://www.store.ola.com.sg/index.php?main_page=index&cPath=9&sort=20a&page=2

in singapore. can deliver i think. 59 Singapore dollars. around 100++. the link before ni 200++

Nurulhuda|Adlie said...

tula, i hope i can help, tp i pun belum sempat belajar book binding tu, serious fasha i saw student punya sample masa workshop tu dah mcm real product..

if dah tak sempat n nak buat jugak i rasa fasha beli kertas a4 yg lawa n tebal, melintang kan kertas 4 tu pastu buat binding besi bulat untuk tepi buku tu kat kedai stationery, pastu beli kain balut, pastu add some beads, blings, siap.. i kalau dah takde masa ingat nak buat mcm tu jek, cos u still diy, cuma g kedai for the binding..

masa wedding azian u baca tak, her bestfren buat guestbook, a day before the wedding kot, shes like giving up already.. kalau nak buat buat je, buat hati kering jap, hehe.. :)

Fuchsia said...

NAHWAL :
my wedding will be on this 31/1 la dear. tapi sempat je kot kalo nak buat sendiri tu. tinggal nak ke tanak je sbenarnya. hiks.

thanks ye nawal. your idea ngan link2 tu mmg best gitu ;p


MISZ_ATIEY :
thanks atiey. nanti i try call dia. tapi rasanya mesti dia charge skali dgn photography kot ^-^


ANONYMOUS :
thank u dear. ahaks. terharu ni ^-^ tapi selalunya menulis ikut mmod juger. kalo best tu time mood baik gaknya kot ;p


HALIZA :
diorg punya suggestion ni pun best gak kan liza. tapikan sy rasa kalo awk buat sendiri mesti lagi lawa tau coz u're a designer pun kan ^-^


THALHA :
dah pegi kat situ sume thalha tapi design dia tak striking enuff la dear. sy nak yang dari jauh org dah nampak.
hiks.


NURULHUDA :
kalo ikutkan nampak mcm senang je nak buat, kan huda. nanti la sy try. cuma takut takde masa + penat sgt je ni sbb balik keje kang sibuk nak potong2 TQ tag ngan yaasin lagi <-- alasan malas. hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review