after 3 months...

Love & Kisses ✿ sha
Dah 3 bulan pun.
90 hari melayari hidup sebagai suami isteri...
alhamdulillah...

The sky has not always been blue.
Tapi hujan yang datang pun sekejap2 jek.
Actually takde hujan pun.
gerimis je kot.
Sebab tak penah gaduh yang dasat lagi.
cuma majuk sikit2 sajer ;p
Takde la sampai menitik air mata.
Berbalah pendapat pun takde sangat.
Perasaan sekarang adalah masih manis, lebih kurang sama macam waktu belum kawin dulu... waktu bercinta dulu-dulu.

DIA telah kurniakan kami rezeki yang agak murah.
Dalam tahun ini sajer, banyak impian kami yang dah tercapai.
We met in July 2008.
Takde nak kawan2, bercinta je terus.
And we got engaged in June 2009 and officially husband and wife in January 2010.

Susah tau nak kawin ni.
Perjalanannya nampak mudah tetapi sangat susah oke.
Lebih-lebih untuk aku yang telah melalui zaman gelap dulu.
hiks.

Tapi entah kenapa, dengan dia, jalan kami dipermudahkan.
Jumpa and terus bercinta, bertunang and terus kawin.
Padahal before ni, bukannya kami tak jumpa orang lain pun. Tapi semuanya takde yang kekal lama.

maybe that's a sign that we were meant for each other...
hum hum.


Aku pulak, lepas kawin aritu dalam bulan 3, dapat pindah ke section lain.
Yang lebih rileks dan tak pressure sangat macam waktu dulu-dulu.
alhamdulillah...
macam tak sangka.
akhirnya dapat jugak balik pukul 5...

And dapat duduk bersama walaupun before kawin dulu memang jauh sangat-sangat.
Isnin ni pulak encik Hubby start kerja di tempat baru, yang insyaallah lebih baik dari dulu.

Dan semalam, akhirnya kami telah berjaya membeli rumah sendiri.
Tak la semewah orang lain tapi itu adalah rumah yang kami suka and we will try to make it as grand as possible... <-- impian tak hingat oke ;p

Insyaallah kalau semuanya berjalan lancar, raya ni dapat la pindah rumah baru...

My sis cakap, 'Along ni beli rumah macam beli eskrim.
ahaks.

ye la, before ni, tak pernah terfikir pun nak beli rumah. Budak2 office dok cerita pasal rumah, aku buat tatau je. Tetiba, as per this entry, balik kerja tu tersinggah rumah contoh, beberapa hari lepas tu terus beli.

Tak keje gila namanya.
Nak beli rumah, banyak benda sebenarnya kena fikir.
Banyak duit kena guna.
banyakkkkk sangat.

takpe la...
Rezeki lepas kawin kot.


haa nampak tak?
my follower dah 100 orang okeh.
ai suker!!
^_^

6 comments:

Ms ALiN-D said...

tahniah..dh dpt umah sendiri ;)

NahWaL said...

seronoknya dapat duduk rumah sendiri..memang perjalanan dipermudahkan kala dah jodoh kan. kalau tak jodoh, buatla macam mana pon nan ado la jalannya. LOL.

orang baru kawen elok duduk rumah sendiri, boleh kenali hati budi gitu. :D

~mr. n mrs. wan~ said...

hi...im yr silent reader...since i pon br kawen...alahai...sonok nye bace blog kamu ni...hehehehe.

harzharun said...

yayang!! Ko dh bli rmh?.cptnya...br lastwik cite2 sal rmh kn.btol la,ko bli rmh cm bli eskem...ermm,dh 3 bln ek.hepi 3 month aniversary.smoga kasih mkin btmbh,rezeki mkin murah...doakn aku jgk tau.aku nk duk sbumbung dgn hubby jgk!huhu

♥ Fuchsia ♥ said...

Ms ALiN-D :
thanks alin-d ^_^


NahWaL :
huish kitorang mmg dok umah sendiri pon before ni cik kak. bezanya, yg skrg ni kena sewa lagi, yg akan dtg tu kena bayo sendiri ;p
ko dah beli ke nahwal?


~mr. n mrs. wan~ :
upps silent reader ye. terharu nih ^_^

tu la, dulu sibuk2 cerita pasal nak kawin. ni dah kawin pun kecoh2 gak nak beli rumah pulak. selagi hidup ni memang ada je yang tak selesai lagi, kan


harzharun :
camtu la gamaknya harz. sebab benda tu dok menempel kat kepala otak kitorang ni je. selagi tak setelkan, memang ada je la kat situ. untuk mengalakkan hidup kami terganggu, terpaksa ikut napsu so beli la on d spot. haha

Meina Marlina said...

kak fasha.. itulah jodoh nama nyer.. hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review