yippie yey!

Love & Kisses ✿ sha
Dulu aku rasa Zamani adalah sangat hensem kacak bergaya.
Cam sangat gian oke ngan lagu-lagu dia tu.
Especially waktu zaman belajar di MMU dulu.
Sampai my housemate, Ann dgn Aida pun dah jadi cam muak la kalau aku sebut pasal Zamani ni.

And when I met encik Hubby, 1st time keluar dengan dia, sepanjang jalan pegi dan balik dia bukak lagu Slam. I’ve never told him that it is my fav band so when he played the songs from the CD yang dia burn sendiri tu aku cam, 'eh?
Coincidence?
haha.

Tapi seriously, bila ada orang lain yang minat gak dengan lagu dia, and dengar lagu dia sepanjang masa, aku cam, adoi ai, bocan la pulak...

And it's almost 2 years now since the day that I first met encik Hubby. And aku dah takde perasaan nak dengar lagu Slam dah. dah boring dah.

Tapi sampai sekarang ni la dia dok pasang lagu Slam tu especially kalau time tak dapat frequency Sinar FM walaupun dia tau aku memang dah tersangat boring ngan lagu tu.

'ye, kami berdua adalah peminat fanatik Sinar FM oke. <-- cam pasangan yg sangat oldies nih.


Dan semalam bila nonton cik Zamani di Wakenabeb, tiba-tiba rasa kelakar.
hape tah yang buat aku rasa dia sangat hensem dulu eh?
...

And I received 3 good news today.
no, it's not that, just yet.
*I am ABSOLUTELY know what u're thinking oke ;p

But it is nevertheless, all good news are goods news.
Yang pertama, encik Hubby suda start kerja di tempat baru.
Yang lebih relax and of course with a better pay.
Yang penting, dia adalah di sini, di sisi aku.

Yang kedua, anak saudara Hubby dapat offer ke Jepun!
yey! I'm soooo happy for him.
truly!
Tadi aku yang nolong telefon JPA sebab nak confirmkan.

Memang la anak orang lain pun belajar oversea jugak tapi yang ini adalah lain.
Dia adalah anak yatim yang sangat kesian.
He lives with my in-laws yang dah tua kat kampung nuu.
And he has been living with them sejak bapak dia meninggal time kecik2 dulu.
And then his mom remarries again and jarang la nak amik pedulik pasal dia sejak ada anak baru. Hubby adik-beradik la yang selalu bagi duit belanja utk belajar tu...

But he is a truly bright kid.
Time umur 13 tahun tu dia masuk asrama penuh.
Tiap kali cuti penggal mesti kerja carik duit.
And alhamdulillah... he got straight As for his SPM...
Suddenly last night dapat call from JPA informed him on the acceptance...
Seriesly aku terharu okeh. macam berbaloi la budak kampung anak yatim yg miskin mcm dia tu dapat lanjutkan pelajaran camtu, kan.

hum hum.

And the utmost is, jam yang aku order 2 hari lepas dah sampai dari Hong Kong!
aaa sangat hepi okeh.

Patutnya 3 bulan lagi baru sampai stok tapi tup2 the salesgirl tu call tadi bagitau dah sampai...

I really2 want that clock.
It is a modern stand clock.
Mau letak di ruang tamu rumah baru.
hiks.

'harus la mek membeli barang berdikit2 nih. kot kalo beli selonggok sekaligus, harus sebulan kami laki bini tak makan kang.

6 comments:

harzharun said...

uhuuuu mek....mula2 jam..t penuh la rumah tu....sonok dgr cite ko...

nino said...

tahniah buat anak sedara yg dpt pi jepun tu. akak kan kalo bab2 anak sedara ni akak memang sensitip sesangat. sebab akak jugak ada anak buah yatim yang sangat2 akak sayang. dan selalunya kalau dorang dapat result bagus akak yang terlebih excited dan terlebih terharu.

fikaryna said...

lari tajuk..lagu ni..(cite adamaya) mmg layan!huhu..

bila nak dgr lagu..masuk blog fasya..haha..

fikaryna said...

dear..buat la en3 pasal nak deco umah.mana tau leh share idea..huhu..

fikaryna said...

lupa..3 kali tahniah utk 3 berita gembira..

sori..penuh comment box fasha..

♥ Fuchsia ♥ said...

HARZHARUN :
dah penuh gile pun umah aku ni harz. tapi bila nak pindah umah baru, saje mengada nak carik brg lain plak padahal pas kawin aritu dah memang2 beli brg baru. gatai


NINO :
thanks kak nino. memang hepi sesangat kan kalau bebudak yg camni akhirnya dapat berjaya macam tu. kita pulak yg over excited ^_^


FIKARYNA :
haha takpe ryna. lagu ni mmg catchy kan. dah lama2 dgr baru ras sedap. haa pasni memang cadang nak buat entry pasal deco rumah lak. dulu sibuk buat list nak kawin, ni list utk umah lak. best2 ^_^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review