Delima merah...

Love & Kisses ✿ sha

Sebab kemaruk carik buah delima takde jual kat kedai, arini telah berjaya membeli sebatang pokok delima kat Kota Masai nuu.

'gigih kan aku.

Dah dua minggu ni la dok merengek kat encik Hubby pasal nak carik pokok delima. Tapi kan, as per this entry, tiap kali kuar pun asyik lupa je pasal pokok tu. And tadi time tgh meeting kat opis, tiba-tiba encik Hubby msg, 'cyg, nanti ptg hubby tak pegi main bola. jadi kita bleh pegi beli pokok delima ngan survey cabinet. pastu bole pegi tgk tiles skali.

Aku pun hape lagik, of cos telah tersengih on d spot. and dah jadi hepi sepanjang hari ^_^

Pastu aku cakap kat dia nak beli pokok kedondong sekali sbb pagi tadi my opismate, Fiazah, dok citer pasal dia tanam pokok tu kat pasu ok, hidup je nih.

Then encik Hubby reply, 'beli byk2 pokok kang hubby yg kena siram, tgk pokok serai hubby yg siram tiap hari tu. tapi takpe la, cyg kan isteri hubby.

haaa laki sape la yg suweettt sgt neh.
hiks.

Maka dengan rasminya hari ini apartment kami telah mempunyai pokok serai, cili ngan pokok delima. Kalah mak mentua aku yg dok kampung tu okeh.

wahaha.

8 comments:

bitsANDpieces said...

oh i love delima!!!!
kalau mengandung sangat elok makan ini buah!

Haliza Haron said...

mmg sweet pon korg berdua. hehe..
rajinnyer bercucuk tanam. ^__^

ally said...

fasha, beli byk2 lagi..leh jd nursery apartment u nt..hehe...semoga tanaman menjadi..ewah..mcm main farmville lak..

~mr. n mrs. wan~ said...

gigih sgguh kamu kakak menanam pokok delima..lg bp taun bole mkn hasil??...(>,<)

fikaryna said...

berbakti pada tanah..baik balasannya..huhu..

♥ Fuchsia ♥ said...

BITSANDPIECES :
haa delima mmg veri d sedap, kan. tu la ai dgr gak org ckp delima ni bagus utk org ngandung ^_^


HALIZA HARON :
huish kitorang x rajin pun cucuk tanam ni liza. tapi sebab kemaruk nak mkn delima tapi x jumpa lak buah dia so kena la nanam sendiri nih ^_^


ALLY :
haha. bukan mcm main farmville tapi cam main the sims. <-- game feveret time study kat mmu dulu. sanggup jaga mlm main benda tu okeh ;p


MR N MRS WAN :
keskeskes tu la dear. tak pikir pulak setahun lagi baru bleh mkn hasil nih =p


FIKARYNA :
ye balasannya adalah dpt mkn benda yg takde jual kat kedai =p

ZERO VENDETTA said...

waa bestnya fuchsia,dpt tanam pokok delima sendiri.saya nak cari buah delima pun susah satu malaysia ni tau!kalau berbuah,nak bakanya bole?

jusdelima said...

DAPATKAN JUS DELIMA 100% ASLI.sila layari blog sy http://jusdelima83.blogspot.com @ hubungi aziz 0199311274.10 MKANAN TBAIK DUNIA

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review