adoi ai!

Love & Kisses ✿ sha
Pagi tadi aku salah pakai kasut okeh.
Sebelah lain sebelah lain!
oh my god... I don't know what is happening to me!

Bayangkan la dari turun kereta, jalan ke opis ngan makai sebelah heel kaler silver-black, sebelah lagi platform kaler hijau lumut.
Platform ngan heels okeh! That is 2 different things.
The worst part is, aku cuma sedar bila dah pukul 11, nak dekat lunch gitu.
haiyohhh!

Mesti sepanjang jalan orang dok ngumpat aku ha.

Hubby la ni.
Selalu tiap kali nak turun kete, dia yang tolong ingatkan aku suh pakai heels.
Sebab dah banyak kali jugak la aku lupa nak tukar kasut.
Sebab aku adalah veri d pelupa.
Sebab aku keluar rumah pakai selipar.
Pastu kat dalam kete memang byk la stok kasut.
Biasanya memang dia la yang tolong ingatkan, 'cyg dah pakai heels ke tu?
Arini memang la aku pakai kasut, tapi bole pulak la sebelah lain sebelah lain.

haha.

And pastu, balik dari kerja tu, aku tak larat nak masak.
Sebab demam2 ngan tak bape sihat nih.
So kami pun cadangnya nak makan kat luar je.
Sepanjang jalan dari opis ke kedai tu aku dok bising kat dia nape tak ingatkan aku tadi pagi. Pastu dah sampai kedai, kami pun turun...
Makan2 pastu nak balik tu jalan kaki la gi kete.

Pastu baru aku terperasan.
laaaa! salah pakai selipar pulak dah!!

Sebelah selipar corak harimau kumbang, sebelah lagi corak kotak2.
Padahal tadi memang aku ingat memang pakai selipar kotak2 tu.
bila masa ntah tukar.

adoi ai!
pelupa yang sangat dasat nih!
*sigh*


'eh rumah singgah ni cam serabut pulak aku tengok.

oo ye, as usual akan tepekkan gambo kawin kat sini.
Encik Hubby tengah bersiap untuk majlis persandingan.

And last but not least, hati-hati ye berjalan di area Angsana.
Lately banyak pulak kes ragut kat sana.
The latest mangsa is Hubby's cousin.
Dia baru kuar dari bank kat depan tu dengan 2 of her managers.
Dah tutup pintu kete tiba-tiba ada 2 lelaki pecahkan cermin tingkap and amik beg tangan atas pangku dia.

Semua orang tergamam tatau nak buat apa.

And sekarang, encik Hubby pulak sangat fobia kalau nampak aku letak handbag atas riba. Mesti dia akan membebel yang dasat.
Aku takde perasaan sangat pun.
Sebab bukan jadik kat diri sendiri kan.

hehe.

11 comments:

Nad Nazira said...

ko kenapeeeeeee. macam tengah tak stabil je minda tuh..huhu..selipar ngn heels jauh beza okie. kalau dah nak dekat tengahri baru perasan, silelah mamam ubat jangan escape, k..nmpak sangat tak sehat..


get well soon yer cayang

kay kamal said...

part selipar tu tak thn seh~ tersembur gelak

harzharun said...

ya Tuhan...yang...ko nape?...heel dgn platform...ko x rs jln senget ke yang oi!!!..kelakor hbs la...

cik senah said...

org tua2 kata.. kalau pakai sesuatu yg beralih ( bkn sepasang yg sama ).. bakal dapt duit.. tatau arr betoi ka dak..

cth : pakai baju beralih ka.. ( hat luar dok belah dalam .. hat belah dlm dok kat luaq.. )

heheh - org tua2 lah kata.. bkn cik senah kata.. ( sbb cik senah tak tua lagiii.. hehe )

k|ree said...

fuchsia, sila tengok kasut lepas nie tau...hhehehe...kelakar la... :) get well soon... :)

i'm the girL said...

comel la u nih... takpe2 u buat muke cool je. kalau orang tanye, u jawab la 'hellooo.. nih fesyen ye pakai kasut sebelah laen sebelah laen... tau up to date nye u..'
hik~ boleh gitu?

PurPLe LaDy AiFA said...

ek, knape jd cm tu fasha? symptom preggy kot. ;p

woh, terus takut nak letak handbag atas riba dah..

♥ Fuchsia ♥ said...

CIK BELLE :
eh cik belle? lama suda tak nampak kamu nih. zaman bride2be dulu meriah kita berblog ni kan ;p


NAD NAZIRA :
ntah la nad... haha. bole plak tu nak tengahari baru aku prasan. memang gile tul. ni mesti sebab byk semut kat umah aku tu. tinggal air kejap atas meja abih dah semua kena hurung. camne la aku tak pelupa nih


KAY KAMAL :
memang kelako gile ah. dressing bukan main lagi. tapi kasut sbelah lain sbelah lain. mesti org ingat tak btul dah budak nih. ahaks


HARZHARUN :
platforms aku tu sama tinggi ngan heels oke. 3 inci gitu. cam sedap2 je aku jalan sampai tak sedar satu tapak runcing, satu tapak flat. haha.


CIK SENAH :
eh yeke tu cik senah? haa best la camni. tapi nak cakap dpt bonus cam harapan je la plak. kompeni tgh merundum ada hati nak bayar bonus. haih


KIREE :
harus la ai tengok kasut bebetul pasni kiree. ang pisang berbuah 2x plak. hehe


I'M THE GIRL :
wahaha fesyen baru eh girl. malu ai hokeh. cam nak nyorok2 je muka tu lepas dpt tau salah pakai kasut. ahaks


PURPLE LADY AIFA :
haha. ni symptom pompuan mkn semut byk ni aifa. terus jadi pelupa. ahaks

wani said...

angsana?
teringat dulu ada sex maniac masa nak pergi kerja kat badan sementara tunggu result spm.
ngeri.
T.T

♥ Fuchsia ♥ said...

WANI :
tu la kan wani, kat area tu memang saspen skit. especially kat area2 bwh jambatan tu kan

~ thalhazlin ~ said...

woh? kat angsana? oo.. yang atm depan pintu tu ek? angsana banyak mat asing melepak sey terutama ujung minggu. okay. will be extra carefull. huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review