The Wedding again!

Love & Kisses ✿ sha

This is me with my besties back then during my university years.
Ann and Aida.

Both are brides-to-be juger.
Aida's wedding will be on this coming 31st Oct and Ann's will be on... ntah ye.

Unpredictable woman itu ;p

Another bff from uni also came.
Cik puan Watie anak-beranak.
Agak sedeh sebab tak dapat hamik gambo kenangan.
And I don't even had the chance to meet little Armand T_T

Tapi sangat hepi okeh diorang datang.
*hepi nak lonjak-lonjak*

haha.

Lepas majlis nikah tu, makan-makan-makan and pukul 12 terus masuk bilik untuk tukar baju. Touch up sikit-sikit, tiba-tiba, eh? ko sanding nak pakai tudung tapi baju lutsinar mak aihh...

Time tu baru terpikir, camne nak buat nihhh?
Since encik Hubby has requested for me to wear tudung during our Majlis Sanding, so memang harus la makai inner juger.
'what's the point of wearing tudung kalau baju menyeksi mcm tu kan?

So, nasib baik la ada inner yang aku pakai dengan baju nikah tadi.

Kira tangkap muat la sebab that inner memang tak sesuai nak pakai dgn my baju sanding since it makes the baju looks horrible, veri menggelebeh, sempit and tak comfortable.

And aku pulak kekdahnya melantak ngan dasat kat kenduri sendiri.
Orang lain nak kawin makan ala kadar je.
Aku pulak, malam before majlis memang ada buat majlis makan2 jugak kat rumah tu.
Ada asam pedas sedap, daging kicap, ayam, ntahapalagi kan.
So, sebagai bakal pengantin, harus la makan tak hingat.
Pastu lepas majlis nikah tu, makan lauk kenduri pulak 2 pinggan.
Mana tak nampak sempit buruk baju aku kan.

Penat je berdiet before kawin.
Berat aku pun cuma 49 kg je.
Tapi sebab operasi melantak tak hingat tu, plus pemakaian inner yg buruk, makanya telah hancur berderai operasi nak nampak slim kat gambo kawin.

haih.

So... gitulah ceritanye yeh.

But to tell u the truth, I don't care much about my baju sanding.

Yes, I want that color. But all in all, if I could redo it again, I would choose a dress that would makes me feel comfortable, and of course without the inner tapi tak lutsinar camtu. And lantak la kaler apapun coz I think it's better to have good clothes on you rather than the color.

'coz it is the clothes that will makes u beautiful, kan?

Tak menyesal pun, sebab perasaan adalah lebih sedeh kat encik kek yang burok itu dan beberapa perkara lain yang aku tak berapa ingat dah.

Unfortunately walopon tak ingat tapi wajah kek ittew sentiasa terbayang di ruang mata.

haha.

oke, continue.
Tengah dok bersiap tu, tup-tup terjengol kepala 2 org budak nih.
Of course la si Ann ngan Aida, kan.
And, oh my... I'm totally stunned okeh.
after all these years...

And another surprise when they said Watie pun ada kat luar tu.
Terharu okeh!

They stayed there for quite sometimes.
Walopon begitu, tak sempat hamik gambar atas pelamin juger.
A lotsss of thing to catch up tapi of cos la ai sebagai ratu sehari tak sempat nak beramas mesra terlalu lama.

Okeh, sekian.

I'm going back to my hometown now.
Patutnya nak deliver satu guestbook ni tapi aku cam tak sempat sebab baju sume tak kemas lagi pastu kalo lalu highway PG tu of cos akan jem yang amats. So, maybe akan lalu highway Senai-Desaru yang agak lengang.

We're going to KL tomorrow.
A cousin's wedding @ Batu Caves.
Pastu nak gi derma duit kat IKEA.
Pastu nak amik my sis's family kat airport.
*oh my, I miss that chubby Syaura.

Bye!

2 comments:

harzharun said...

yang...kisah inner...mine, pun gelebeh x hingat....blipat kat lengan n ketiak...ms i bli, i x tgk saiz..main rembat je sbb nak yg skin kaler...bila dah siap pakai seme, siap pakai tudung n crown lg tuh, i rs xbest sgt...request dgn MUA, nak buka blk semua..nak tukar inner...Sebbek MUa lyn je i...so, i end up dgn inner puteh...cacat sket la bj sanding i sbb inner puteh...huuuu

sue mrs.pink said...

hye..hye...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review