as time goes by...

Love & Kisses ✿ sha
Kadang-kadang kan, perasaan tu datang tiba-tiba.
Tadi aku baca komen2 kat blog k|ree pastu berdesuppp... kenangan mcm datang tiba-tiba, macam angin lalu yang laju kat tepi and terus menyusup ke hati.

ntah. tatau pun nak describe macam mana.

Walaupun itu kisah lama tapi sebab ia berlaku dalam hidup aku, macam dakwat hitam yang tumpah atas karpet kuning, jadi macam susah nak padam. Kalau cuci dengan clorox pun, berus kuat-kuat, maybe boleh hilang sikit-sikit, tapi karpet kuning tu pun akan berubah kaler jugak kan.

'kau paham tak?

Macam Ciki yang pergi dari hidup aku.
It's not that I want to forget about him.
It's just that I don't want to remember.
I don't want a ticker to remind me that he has gone for how many months now.
I don't want the memory to be there coz it is too painful to swallow.
Macam tiap kali teringat, akan jadi sesuatu yang pahit kat tekak.
Sebab he is the only living thing who kept me sane, when everything falls apart, dulu.

And that is how I feel about Mlk.

Aku singgah sana last few weeks waktu on the way ke KL for my cousin's wedding.
Sebab nak beli gula Mlk dengan cencaluk kat pasar Mlk Sentral nuu.
Tapi kenapa ya, setiap kali pun perasaannya masih sama.
walaupun dah tinggalkannya hampir 3 tahun yang lalu?

Setiap jalan yang aku lalui, setiap bangunan, rasa, setiap nafas yang aku hela di situ, adalah rutin suatu ketika dulu...

to those who knew, they'll know.

hum hum.
...

'and I miss u Ciki... I truly do........
tak, aku tak lupa. aku cuma tamau mengingati.
kerana ia buat perasaan jadi terlalu sedih.. macam sekarang T_T


5 comments:

k|ree said...

tak tau nak komen apa...rasa bersalah..sorry dear...

dialicious said...

alahai..sedeynye wpun i blur..pembawakan kot?heheh..ciki tu siapa

fiszah_pjo said...

HAI... Ai baru je selongkar blog u label pasal ciki...

sedeynye ai baca pasal ciki..
but one thing dear, u sgt beruntung!!!tak semua orang sayang binatang..
bagi ai sape2 yg ade pet and sgt syg gler kt pet tu, mmg i respek abes!!!
sgtt penyayang!!itu tak dinafikan.

u got big heart dear!!congrates

nayuhana said...

ape lagi carilah pengganti ciki...

♥ sha ♥ said...

KIREE :
takpe la kiree. kekadang mmg kenangan ni dtg when we least expect it ^_^


DIALICIOUS :
ciki tu my pet iguana la diah.
tu la... pembawakan gaknye kot. nape ntah emosi melampau skit plak skrg nih. ahaks


FISZAH_PJO :
actually i x berapa suka binatang pun tapi bila dah terbela dia mmg dah terover syg sgt pulak..
btw, thanks fiszah...


NAYUHANA :
takmo la nayuhana. dulu pun kebetulan je nak sgt bela ciki tu. and when he's gone, mcm takde motif pun nak carik pengganti ciki..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review