Sweety home~

Love & Kisses ✿ sha


Tak kiralah korang suka ke tak, tapi mood aku sekarang adalah mau bercerita tentang rumah ngan dasat!

oh my.
I can't wait for everything to settle; the legal documents, stamping and everything, and pastu da bole start beli lampu yang cantek2 kat Tampoi nuu.

Kat situ kan, dah la banyak pilihan, murahan pulak tuh. Kipas Elmark ngan Alpha pun dia jual murahan jugak. The Elmark cost only RM188 per piece hokeh! Harus la benda tu masuk dalam mimpi aku tiap ari kan.

Room divider yang macam kat bawah ni pun cantek kan?
And I heart the lamp...
wahhh!
perasaan macam berlonggok je duit ko kat bank tu ye.



Tapi, lantak la kan.
Takde rugi apapun ko nak bermimpi.
Bukan guna duit orang pun kan.

Semalam balik dari The Zone kami singgah Persada Jhr.
Ada Furniture Fair di situ.
wuuu~ hampir2 la nak bayar deposit kat satu interior designer ni.
Aku rasa cam berbaloi sebab drp 7.6K turun jadi 3.6K utk 20ft of kitchen cabinet.
plus countertop lagi ha.
Tapi kayu la.
Pastu dia bagi free built-in stove ngan 2 aluminium cabinet ngan apetah satu lagi tu.

Tapi hubby tak setuju sebab benda tu kayu.
He wants it to be built with aluminium yg burok tuh.
ai suker kayu okeh.
Walopon tak berapa nak tahan lama and bau busuk (eg : cengal/nyatoh) tapi ai tetap suker.

Tapi countertop harus la guna granite or concrite.
Kalau kayu kang kena air abih reput semua.
Or nanti ko tumbuk sambal atas kayu tu abih roboh dah kabinet cantek ko tuh.
haha.

Kalau korang dok area JB ni sila la lawat kilang Jubin BMS tu ye.
veri murahan!
Weekend pun dia bukak sampai pukul 5 okeh.
Ramai gile orang.


Last month kami ke sana sebab nak survey tiles.
Tapi tak jadi beli sebab rumah yg ini dah siap pasang semua.
Tapi kat situ ada jual banyak benda lain yang best tau.
Contohnya cam kepala paip.
And bathroom appliances.
Ala2 IKEA version kecik.


ai teringin ngan bathtub tu okeh.
ai ingat nanti nak besarkan skit bilik air kat atas tu bagi letak bathtub.
Hubby cakap takyah besarkan, dia suh robohkan je trus.
Dia cakap bagi bini dia ni puas biar letak kolam renang terus dalam bilik.
haha.

nyampah tau. ai nak berangan jap pun tak bole.

5 comments:

harzharun said...

yang...sifat "keRUMAHan" ko ni sedikit sebanyak telah mbuka mataku supaya jgn duk berangan sal hbeg manjang...need to move on...dah kawen, kene fikir sumthing yg lebih serius demi masa dpn yg gemilang...aku sdg gigih cr rumah jugak....yeahhh!!

Haliza Haron said...

fasha, skrg awk da bole bg tips & idea menghias rumah pulak.

sy pun nk pegi Furniture Fair tp x sempat sbb byk sgt wedding. best x?

♥ sha ♥ said...

HARZHARUN :
haa bagus2. ko nak beli rumah kat mana yang? t'ganu ke? ai gi sana kang bole numpang umah ko. hehe. ai pun dah lama x soping hbag nih. skrg nak beli apa2 pun kena pikir 2, 3 kali =p


HALIZA :
wuuu lama x dgr kabo macik nih. aa mana gambo umah baru? hehe.

Furniture Fair tu not bad la. byk offer yg bes2 gak. taun ni jln2 je nengok brg. taun dpn kalo ada rezeki baru bole tabur duit. hiks

PurPLe LaDy AiFA said...

yeaa.. byk tips and tempat2 menarik yg fasha share kat sini. suke2. sng nnti nak direct pergi trus time nak beli brg2 utk rumah..

skrg ni pon dok melangut kat kdai perabot di penang sbb ank survey umah.. padahal wedding prep pon i x settle lagi.. :s

♥ sha ♥ said...

PURPLE LADY AIFA :
ala aifa, ni pun sebab diri sendiri tgh sibuk2 lahai nak beli brg rumah. maklum la tak mampu nak tabur duit beli benda mahal kan so kena la survey2 tmpt murahan tapi cantek nih. haha. ui uiii gi setel hal kawin dulu ye cik kak baru pikir umah =p

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review