oh, mayahnye saye

Love & Kisses ✿ sha
kalo ko carik guna kepala lutut, memang takkan jumpa la sampai bila2.
otak ada takmo pakai, sebab tu ko berbelas taun keje pun tak naik2 jadi exec nih!
huhh!!


ok, ok sila jgn marah.
itu memang perangai dia.
sila lupakan perkara tak best di tempat kerja.
mari kita bercerita tentang perkara yang baik2 hari ini.

So, 2 years ago, this day, I first talked to encik Hubby, officially.
And that's the day of my acceptance to be his special someone.
bukan official pun tapi, ntah ye...
sometimes, there're things u can't explain...


Sebabnya, I'm not used to be friend with just anyone.
I'm a bit picky when choosing a guy to be friend with and to go out with.
And when I accepted his invitation to be friends, it means that I agree to get serious.
And I don't know why.

There's something about him that appeal to me walopon time tu tak penah bercakap pun.
Setakat tengok sesama sendiri tiap kali bertembung time nak parking kete kat opis.
'bole gitu?
ahaks.

...

So, 1st July 2008 it is.
Kelako okeh.
Padahalnya tiap ari terserempak kat tempat parking kat opis tu tapi tak penah bertegur sapa pun. Ni baru berborak and keluar beberapa kali, kami telah paham-paham sendiri and menjadi couple.

Aku kan orang yang suka datang on time.
Opis hour start pukul 8, maka on d dot la biasanya aku sampai.
And before he fell for me, dia adalah sangat suka dtg awal --> 7 am++
Tapi sebab nak terserempak ngan aku selalu, dia telah sacrifice utk datang lambat juger.
Dan selalu terpaksa skip brekfes.
haha.

So, hepi anniversary Hubby!
luv yuh!
thanks to cik puan Airin that we're together now ^_^



2 years passed by since then.
sometimes, u don't need years to find the right man...
sometimes, the wrong person for someone else is the right person for you...
sometimes, you have to experience the worse to get the best...

'kan?


And it's 5 months now that we're officially husband & wife, and my inai is still there okeh!
ai suker!
haha.

So kesimpulannya, sila la pakai inai 2x before your nikah day, and it will last forever!
'melampau la forever tu kan tapi selagi kuku ko tak memanjang ngan dasat, merah dia tu still ada la kat situ ^-^

3 comments:

NahWaL said...

cik, dua kali tu bila? pakai inai apa? berapa lama? letak apa2 tak? HAHA gile malas nak carik sendiri. sila beri tunjuk ajar

harzharun said...

alolo....semanis susu sejat je entry kali ni...hahaha....

aku tepuk2 tgn sokong "ometimes, u don't need years to find the right man...
sometimes, the wrong person for someone else is the right person for you...
sometimes, you have to experience the worse to get the best..."

btw, ngelat ah ko pakai inai 2x!!...aku nk masuk 4 bulan dah ni...inai dah nak habis...kalo aku potong kuku skang ni, berakhirlah inai ku..nk btahan la seminggu lagi boleh?..heee

♥ sha ♥ said...

NAHWAL :
uish aku ader buat entry pasal inai time kawin aritu la nahwal. anywy, meh la aku bgtau balik. inai tu aku guna inai mekah yg serbuk tuh. pakai semalaman 3ari b4 nikah and semalam lagi seari b4 nikah. mmg kecut pedih la tangan ko tapi berbaloi oke


HARZHARUN :
uish harus la cerita yg manis2 kan. masih dlm mood honeymoon gitu =p

ala inai kat tgn aku dah abih pun sebab dah potong kuku aritu. kat kaki ni je ha byk lagi. merah menyala lagi. hehe sila jgn jeles. tapi btul la inai tu memang kena pakai 2x la baru tahan, kan

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review