Kemaruknya dia

Love & Kisses ✿ sha
I've been eating like crazy.
Nengoknya cam orang kebulur je kekadang tu.
And ni tgh kemaruk makan tomyam ngan asam pedas ngan kerabu yg perah2 limau tu.
Nak yang sendiri masak okeh takmo yg kedai punya.
Tak pikir pulak perut aku ni ader ulcer ngan gastrik tuh.

haih.

And then, out of nowhere, jerawat telah naik ngan dasat.
Nasib baik yg halus-halus sajer.
I've never had any jerawat ever since I start using that Nu Skin product so bila tiba-tiba naik byk begini harus la ai rasa cam ala2 nak meraung je kan.
'adakah sebab aktiviti makan ngan dasat?
ye, lagi mau tanya.

And my stomach hurts and kembong like #^%$#!
Dah 3, 4 minggu ni.
Nak tidur punya la susah.
Pusing kanan, kiri, terlentang pun masih sakit.
'aa btul la... ni mesti sebab mentekedarah yg dasat tuh...

oke, sekian komplen utk hari ini.
besok ai bercadang nak gi Jhr Specialist la.
bye!


Sedap la bau perfume ni.
Tadi bos aku lalu kat sebelah and aku cam terpengaruh ngan bau dia yg menusuk kalbu.
Pastu cam nak beli.
So, ada sesapa penah guna?
Tahan lama tak eh?


And bau Chanel ni pun sedap.
Walaupun tak bape fresh/cool cam CK or Hugo Boss tapi tetap best.
Ala2 warm and elegant gitu.

Aku kan mudah terpengaruh nih.
Walopon Hubby baru belikan perfume Stella aritu tapi tetiba rasa cam nak beli yang lain jugak sebab cam nak buat koleksi so tiap ari aku bole tukar2 perfume.
*ye, of cos telah terpengaruh ngan cik puan bos yg byk duit tuh*

17 comments:

monstorious wife said...

Fasha : berapa bulan pregnant sudah kamu?? and congrats.

Puan Suraya said...

fasha.. dah preggie ke dear. tahniah. so happy for u. doakan sue sama dapat rezeki yang satu tu ye. amin.. :)

harzharun said...

yang...ko pregnant eh?..hehe...anounce la...jgn la buat aku teka rambang2 seh...

bvlgari, aku pakai yg botol bolat tu...yg bntuk unik sket tu....warna purple sgt best n thn lm...tp aku tamak haloba waktu tu, beli kaler ijo jugak..ijo x bp best...yg dlm pic, xtau la plak cmne...

~zaira~ said...

bvlgari mmg bes ler...
aiyak sudah peknen kah kamu?
if yes syoknya...
klu belum lagik,caiyok!!!berusaha lebih gigih hehehe

dialicious said...

lorrr..tanda2 diatas sgt la jelas utk org yg pregger!hahah..bile sha cek ni?due date kite 11th feb insyaAllah..sama ke?huhuhu..
add me malay_girl8@yahoo.com or malaygirl83@gmail.com..
bole chatting2..hehehe.
congrats dear!

NURUL said...

pregnant ke? :)
kalu iye congrats

♥ sha ♥ said...

MONSTORIOUS WIFE :
baru lagi ni ilot, segan plak nak buat annoucement awal2 =p
btw thanks!


PUAN SURAYA :
insya allah akan dpt jugak rezeki yg satu tu sue. agaknya nak bagi sue dgn husben dok honeymoon lama skit kot ^_^


HARZHARUN :
ala harz, toksah teka2 dah. nanti dah stabil, kompem aku buat official announcement yer. tapi bila pikir2 balik, kite2 yg kawin seangkatan ni mmg lambat skit dpt rezeki yg satu tu kan.

aa perfume purple yg ko guna tu nama dia apa eh? yg bulat tu eh?
aku mmg nak carik yg tahan lama ni sbb setakat ni x jumpa plak yg tahan smpai ptg kecuali yg dua aku tulis kat blog tuh


ZAIRA :
haah la mmg best gak bau dia zaira. tapi tu la, takut tak tahan lama lak.

haha mmg syok peknen sbb sume org cam lebih amik berat jer. tapi sbb baru lagi tu takut gak nak buat annoucement nih =p


DIALICIOUS :
baru cek smlm nih. tapi mmg kemaruk gile cam sume benda nak mkn. ngemuk2 dasat la nanti nih =p
oo diah due 11hb ye. sy insya allah a few days after that..
alaa jarang bukak ym la diah. last bukak ader la dlm 6, 7 bln lepas. rajin fb je nih. tapi takper, nanti bole je berceting-cetingan ^_^


NURUL :
ahaks ramai pulak yg bertanya ni yeh. thanks anyway nurul ^_^

harzharun said...

yang....rajin seh aku masuk sekali lg dlm ni..rupanya ko ada soal aku blk...aku pakai Bvlgari Omnia Amethyste Perfume...haaa..tu la dia...botol cam dua bulatan yg bercantum tu...kaler pepel..jgn bli ijo..xbest...

ermmm, tu la dear...ko dah selamat ada baby dlm perut...aku ni hah blom..doa2kan aku jugak...tp kita cam sama lak...x plak bkeluh kesah sal nk pregnant dlm blog kan..hehe...blom masanya lg tu...heeee

♥ sha ♥ said...

HARZHARUN :
oo orait nanti aku try carik. time ko beli yang ijau tu ko tak test dulu ke yang. ni mesti kes terpengaruh ngan byk2 bau nih.

ish aku ni pun baru bape minggu je. takut gak nak bgtau org ramai2. takpe... nanti turn ko mesti sampai gak. gaknya DIA nak ko dpt dok berdua ngan hubby dulu kot baru dpt baby. kalo ko preknen sorang2 sedeh tau

~ thalhazlin ~ said...

wah! bestnye fasha! tahinah sangat- sangat dear ! :)

♥ sha ♥ said...

THALHAZLIN :
haha thanks thalha.. diri sendiri pun macam x percaya ni =p

Girls Like Me said...

congratsss pn fasha!!!! im sooo happy for u =) bertambah da ank buah boboy..happy dia along tau along preggy!

sukiman said...

salam ziarah, best blog ini...

♥ sha ♥ said...

GIRLS LIKE ME :
hehe mesti la sgt hepi nih!
tapi sian kat korang kena tukar tarikh kalo x nanti along tak dpt gi nengok la


SUKIMAN :
thanks sukiman..

Nad Nazira said...

ish..bace komen kat atas ni..betulla aku dah ketinngalan story..hehe..congratz sekali lagi..jage diri elok2 tau!

♥ sha ♥ said...

NAD NAZIRA :
aku bagi hint2 je tu nad. nak stori mori cam awal sgt plak. nanti aku nulis panjang lebar eh ^_^

Ieda said...

salam...
saye pakai bulgari rose 2...
mmg bau die tahan lame..berbaloi la beli..
saye beli satu set ngan shower gel n body lotion....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review