Baby Stuff : Stroller

Love & Kisses ✿ sha
ok, Halford S8 itu adalah sgt berat.
Graco walopon tahan and kaler merah tapi tak berapa cantik, berat juger, and bentuk dia tak berapa kemas.

so, maybe we'll just stick to this Combi Urban Walker UR200X.



RM1299 but RM899 after less.

ye, dah beli pon =p
kat Modernmum, JJ Tebrau.

Sebab encik Hubby pun sangat suka and aku rasa best sebab veri ringan so aku bole shopping berdua-duaan ngan baby and tasty juger sebab kaler dia adalah striking orange!

Lagipun sebab aku takmo benda ni masuk dalam mimpi aku tiap hari.
ahaks.

'kan selalu bila aku nak sangat benda tu, mesti akan berada dalam kepala otak je and terpaksa carik jln untuk keluarkan.. <-- hoh, pompuan yg agak kemaruk.

Gi tengok kat KL aritu pun takde Combi yg full recline mcm ni.
Kalau ader pun harga dia more than RM1500.
cam tak berbaloi.
Baik aku beli travel set Quinny Zapp yg super vouge tu pun baru RM1498.
Cuma Quinny tu takde tempat simpan brg and senang tergolek.

So Combi stroller plus Halford Premier Neo car seat = RM899 + RM475 = RM1374.

Kebaikan :
- Combi tu sgt ringan, washable seat, easy to fold/unfold & bole guna dr NB sampai 4 thn.
- Car seat tu pun bole guna dr NB sampai 4 thn.

Keburukan :
- Warna Combi cepat kusam kot if nak guna utk next2 baby.
- Bukan 3-wheeler idaman kalbu T_T
- Halford tu adalah car seat semata-mata and takleh jadi carrier/rocker cam SCR7 kat bawah ni.


or maybe we'll just buy the car seat cum carrier/rocker for the time being.
Murahan je pun compare ngan yg Halford tu cuma takut tak guna sangat and bila baby dah besar sikit tak muat la so kena beli car seat jugak.

hem hem tengoklah nanti.
...

So, kalau ada sesapa berminat nak baca review pasal stroller Combi Urban Walker ni, aku ada listkan beberapa link kat bawah. But personally walopon ia bukan 3-wheeler idaman but I think this stroller is just SUPERB!

Bubhub
Essentialbaby
Babyology
Taleoftwofish



The Urban Walker series is one of the newest and most popular models in the Combi stroller range. It is an excellent all rounder as it has large wheels and basket, an extra long seat, carries up to 20 kgs child yet still only weighs 6.2 kgs. Other features include a full sun shade, genuine Combi one-hand open/fold, reversible handle (baby-facing mode), extra soft high ventilation seat fabric and more.

• Suitable from newborn to 20 kgs (approx. 3~4 yrs)
• One-touch folding and opening to enable easy operation with one hand while holding your baby or bags with another.
• One-touch 5-point harness with shoulder belt prevent baby from falling out during accident.
• One-touch design is convenient for releasing the safety belt.
• Long and wide seat with extra soft cushion
• 170 degree full reclining angle
• Reversible handle
• Canopy with mesh window
• Big basket capacity
• Shock absorbing structure, soft suspension together with shock absorbing frame, helps absorbing of vibration

12 comments:

k|ree said...

cantik...sgt cantik...tapi,kami tak plan nak pakai stroller dlu...lambat2 sket la kot... :)

ms sz said...

Salam, serius ke JJ ada Mothercare? Saya tengok di website mereka takde pon tulis ada cawangan di JJ Tebrau. Suka g Mothercare, tapi jauh nun di Alamanda.

♥ sha ♥ said...

KIREE :
btul tu kiree. beli pun kena ikut keperluan gak kan. tu yg kitorang pikir habis2 baru nak beli tu ^_^


MS SZ :
aiseh silap tulis la dear.
the actual is modernmum not mothercare.. sori yeh ^_^

harzharun said...

mek !...sbb tu aku kata ko xleh duk Tganu...mane ler mn wujud bnda alah tu semua kat sini..hahaha

Haliza Haron said...

sidebar tepi tu da tukar baby checklist. no more wedding checklist. happy hunting dear ^_^

ms.hai said...

dh start beli barang baby ye sha? i xstart lagi. plan nk beli next month. btw, our edd lebih kurang lah. u plan nk deliver kt mane? kot2 sebelah bed ke nanti? =)

NURUL said...

brand combi ni lbh ringan kan? makin popular . sweet color nya

aah brand quinny zapp boleh pakai umur dah besar pun boleh. cuma maxi cosi tu khas utk baby saja. tp raina skrg dah nak masuk setahun still pakai maxi cosi belun tukar lagi ke quinny zapp dia.

nurul dulu decide beli pun sbb stroller dia boleh lipat2 masuk dlm beg kecik senang masuk bonet kereta je awak. hehe.

awak dah berapa bulan? seronok tgk entri awak buat preparation utk baby :)

♥ sha ♥ said...

HARZHARUN :
kalo aku dok ganu aku jadi pompuan yg tak memandang harta benda dah harz..
'ahaks. ayat tak hingat ko.. =p


HALIZA HARON :
haah dah letak list baru dah. ahaks. sebab tu la kena citer abis-abisan satu topik tu kat blog ni liza. sebab nanti bila dah ader topik baru, kompem takde masa nak citer topik yg lama dah... mcm sy aritu, citer kawin pun tak abih lagi ha =p


MS HAI :
i baru start beli skit2 je ni hai. tunggu sale bln 12 nanti baru beli lagi.. insya allah deliver kat HSI je kot. company x cover plak kalo gi private ni. baik wat beli brg baby yg mahal2 =p
hai deliver katne?


NURUL :
nanti raina nak kena car seat baru la ni eh. kejap je si kecik tu dah nak besar kan nurul ^_^ sy pun dah nak masuk 7bln ni.
quinny zapp tu mmg cantek tapi encik hubby cam lagi minat ngan combi ni.. cam ala2 oldies gitu sorong baby guna pram =p

ms.hai said...

sha: nk deliver kt mane masih xdecide lg. mcm2 pendapat lah. tp yg pasti inshaAllah kt spital lah. =) all the best ya!

thisisfarhana said...

nak tanye.. halford premiere neo tu so far ok tak awak pakai? tgh berkire2 nak beli tu jugak.. hihi

sha said...

THISISFARHANA :
i didn't bought the halford dear but instead, i bought the Combi Urban Walker & Maclaren Triumph 2012. dedua mmg best gila! combi tu disadvantage dia kalo seat koyak takleh tukar tapi Maclaren bole. but Combi bole recline abis, alas dia mmg comfortable, tebal and bole bukak guna sebelah tgn je compare to Maclaren. cuma Combi tu mmg gedabak la. kalo nak travel jauh2 mmg bwk Maclaren sbb lagi ringan and bole fold mcm payung

Vitamom Liana said...

Color orange memang menarik! Comel! :)

Tumpang lalu ye tuan tanah..
Saya ada menjual set ingin hamil, menyusu, bersalin & set kecantikan :)
http://thevitamomshop.blogspot.com
http://facebook.com/vitamom

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review