warmer oh warmer~

Love & Kisses ✿ sha
I need a camera!
I really2 need a camera... <-- pose ala2 sedeh

Guna henpon utk amik gambo adalah sgt tak best ok.
Walaupon bole edit before masuk dlm blog tapi perasaan adalah tak sama.

So, azam taun ni adalah beli kamera baru. <-- wuhuhu~ apakah maknanya nak letak azam time ujung2 taun nih?


The fabulash D90 = RM3100 (body sajer)

'there goes my Medela Freestyle... T_T

Anyway, the parcel yg ditunggu2 came yesterday.
The one that I ordered from Littlewhiz.
Nampak kotak besar isi sterilizer, warmer, thermal blanket, disposable breast pad and little mittens kat opis, perasaan adalah sgt excited!
hiks.

Tapi bila pikir2 balik, kalau aku tak beli warmer tu pun takpe kot.
Sebab mcm tak guna sgt pun.
Sebabnya, time baby dgn kita of cos akan direct BF and EBM tu akan diguna time baby kat nursery and kat sana nanti baru nak panaskan so macam takde point plak aku beli warmer tu... kecuali la kalau aku maleh nak direct BF and nak bagi botol susu je kat si kecil comel tu so akan byk la guna encik warmer.

haih.

kemaruk sebab murahan kot.
...

'aa patut ke aku jual balik kat orang eh?
RM125 pun kompem org beli sbb biasa paling murah RM135 time sale.
Tapi cam sayang pulak sebab mana tau kot memang perlu benda tu kan.
Letak kat baby's room kat tingkat atas so takyah nak ulang-alik gi dapur utk panaskan EBM tgh2 mlm.

or mana tau kot nipple aku luka parah takleh nak direct BF so bole panaskan EBM tu nanti.

or maybe aku kena gi outstation so of cos encik Hubby kena amik alih tugas bg susu so akan guna jugak warmer tu.

hum hum.

6 comments:

Puan Surayya said...

sha, tak payah jual dulu nanti bile bby da lahir comfirm tak guna, or tak guna sangat boleh la let go..

cadangan je..

k|ree said...

dear.., jgn la jual...mesti ada kegunaan nye nnt...ada nursery, kita kena bagi warmer kita sendiri kat diorang...tp,kiree tak beli2 lagi warmer nie..hukhuk...

Mrs. Eeza Herman said...

biasala kan, 1st baby sure semua benda kita nak beli..excited lebey..hehee...iza pun dah beli..xtau la guna ke tak nanti..kalo xguna, sure la hubby bising nanti..hehehe

♥ sha ♥ said...

PUAN SURAYYA :
haah sue, rasa takyah jual dulu la. bg kat babysitter je nanti kot. senang dia nak panaskan EBM kan


KIREE :
tu la kiree.. my sis pun belikan warmer utk babysitter dia sbb kalo panaskan direct atas dapur sayang botol cepat rosak.. mahal tuu botol TT kalo asik nak kena ganti jek


MRS EEZA HERMAN :
mmg eeza. kalo bole sume nak complete pastu nak yg branded je plak tu. haha kuar duit cam kaya sgt je kan =p kalo utk diri sendiri tu nak beli apa2 pun berkira bukan main

Ita Shadila said...

semua pun ckp jangan jual.. meh i plak nak convincekan u supaya x jual.. pjg ni.. hope u dont mind

a fren of mine bg checklist, dlm tu ada la tulis warmer.. i tanya dia apa purpose kan? dia ckp later akan ada guna nak panaskan ebm or bila dia dah makan nak panaskan bubur yg frozen etc etc la.. dia ckp tayah beli awal2 pun taper.. sbb masa pantang semua direct breastfeed.. so dahulu kan yg mana penting..

tp being excited, i bought it anyway.. guess what? my baby refuse my nipple! tanak direct breastfeed, x sabar, paksa gak dia hisap direct meraung2 sampai merajuk tanak minum susu, tdo kelaparan.. i kene pam, pam, pam, pam, pam.. then bila dia nak menyusu panaskan ebm tu kat warmer.. so sangat2 la berguna utk kes macam i.. terpikir kalau i x beli nak panaskan manual guna air panas, mmg lambat.. by that time baby dah x sabar nangis2.. masa baby less than 2 months kalau boleh elakkan dia nangis lama2 sbb dia senang nak kene kembung

ok tu je.. hope u dun mind i komen mcm satu entry pulak

♥ sha ♥ said...

ITA SHADILA :
dear, i dun mind at all!
tu la... i pun ingat mmg nak maintain je warmer tu sbb mana tau kot ada kegunaan dia nanti kan. lagipun ramai org ckp botol cepat rosak kalau panaskan direct atas dapur. sayang gak botol mahal2 tu kan.

'thanks 4 the advise dear. sgt2 membantu tau ^_^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review