Laki aku oo laki aku

Love & Kisses ✿ sha
'oh rupanya encik Hubby adalah kecik ati sebab aku beli baby stroller tu tak tunggu dia.

haha.

In my last entry kan aku ada cerita tentang stroller.
Actually I went to JJ last Monday sebab dah alang-alang cuti, kan.

Encik Hubby tak ikut sebab dia MC, demam, so bergolek2 sajer dlm selimut di rumah and aku of cos sangat gembira bershopping secara solo =p

Aku cuti sebab the day before tu kami ke KL and ingatkan nak stay another night tapi sbb Hubby tak sihat so kami pun terus la pulang ke JB.

So on Monday, lepas siap2 masak bubur utk Hubby, I went to JJ Permas, Nu Skin, Metrojaya and around 6.30 pm tu si dia msg suh belikan ice blended kat Starbuck.
Dulu cadangnya nak memboikot la konon sebab US company kan tapi nan ado la sebab tak dapat menahan napsu serakah =p

Lately nampaknya telah mengidam Chocolate Chip Frappuccino tu ngan dasat.
Minggu ni je dah 2x dia minum benda alah tu pastu siap2 salahkan aku sebab memperkenalkan benda2 camni kat dia.
ahaks.


oo ye, kalau ada JJ card, ko bole dpt 10% discount kat semua branch Starbuck.
Aku baru tau sebab budak kat situ bgtau.

huu~ sgt membazir selama ni sbb tak gunakan diskaun itu T_T

ok, back to the story.

So, aku pun singgah la kat JJ Tebrau sebab nak beli makanan orang sakit tu kan.
Sebab dah alang2 gi JJ, singgah la skali kat Toy r Us ngan Modernmum sebab nak compare harga stroller pastu nak tengok ada stok lagi tak.

Sebab dlm fikiran memang akan beli yg Combi Urban Walker tu jugak.
Tapi takde la nak beli time tu sebab takkan aku nak angkut sorang2 masuk dalam kete, kan.

tup tup bila sampai kat kedai tu, 'eh, stok kaler oren tinggal satu la plak...

So aku pun call encik Hubby tanya confirm ke memang nak beli yang ni.
Kalau confirm, aku bole book dulu sebab takut stok abis. Lagipun aritu Hubby memang dah bagi duit utk beli baby's stuff.

Pastu lepas letak phone, aku dok lepak2 kat situ, try angkat the stroller,
'eh, nape ringan sgt nih? <-- bunyi cam exaggerating la sgt Tapi memang ringan pun and satu tangan je bole fold/unfold tau. Bila pikir2 balik, apa salahnya kalau aku beli sekarang, kan. Memang akan beli jugak nanti. Lagipun dah alang2 kat JJ ni baik beli terus je. So automatic telah menswipe kad plastik ittew... heee~

Balik rumah, encik Hubby tengok kat seat belakang penuh gile barang sebab aku gi shopping byk tempat tadi kan. Pastu dia cakap, 'laa... dah beli stroller jugak...

Pastu benda tu la yg dia sibuk belek dulu.
Siap tengok manual bagai.
ahaks.
Tapi takde la nak komplen apapun sebab memang dia yg semangat nak beli stroller tu dulu.

Pastu malam tu tengah baring2 nak tido, tiba-tiba slow je dia cakap,
"cyg nape beli stroller tak tunggu hubby.. tadi ckp nak book je dulu.."

"laa mana tau.. cyg ingatkan hubby tak kesah..."


"hubby nak gi beli stroller tu ngan cyg... nanti baby ingat papa tak sayang dia suh mommy gi beli sorang2..."

oh rupanya telah kecik ati sedikit.
haha.

10 comments:

ederq said...

haha! oppps da majuk aiyok kena pujuk. heheh.
i rasa i memang tak boleh la beli brg2 baby yg pntg2 mcm tu kalau dia xde sbb dia yg over excited. baju2 ok la kot. hihi.
xpe banyak lagi kan brg baby nk beli. :)

Reen Tart Nenas said...

terus rasa cam skang jugak nak g starbuck!

cik senah said...

alolo.. comeynya hubby awak merajuk pasai dia takdak masa awak p beli stroller baby.. hehe..

p/s: slalunya.. kaum hawa yg cepat terasa hati kan..? nak2 pulak masa membawak perut.. kann..? hehe.. tp, ok jugak.. sekali skala melayan kerenah hubby awak tuee.. :) ( payah nak tgk org lelaki merajukk.. skali merajuk.. layankan ajeee.. ) .. ahaksss..!!~

Nad Nazira said...

aku pun giler stabak cream caramel. kawan aku kate membazir je. sebab rase die macam susu curah karamel je. hehe.

orang demam, majuk die len sket. hehe. ehh, laki aku time tak demam pun majuk gak kalau aku beli barang rumah or furniture tak bagitau die. nih nanti barang baby memang aku kene tahan napsu dari gi berjalan sorang-sorang. nasibla dapat laki manja ni. :)

harzharun said...

ahahah..meh , aku plak nak gelak...haha...tu la mek, kdg2 susah nak phm kan lelaki ni...selalu2nya bukan nak teman pong kalo gi soping...bosan la..x best la..penat la...tp, bila certain perkara, nak ikot pulak...arjuna, last month, cam majok gak bila aku soping barang umah x ajak dia...aku bli vacuum cleaner je pon... dia ckp, kalo dia pegi sama, at least dia boleh bg pendapat...laaa pulak...fening aku...haha...ni mmg nasib dpt hubby yg manja kot...nak phatian...nak jalan kena tny nak ikot x...nak beli barang pun kene tanya...alahai...

btw, tenkiu bgtau kat JJ boleh guna kat starbuck...hehe..

nOor aNIes said...

salam kenal.....:)

sy pon ngah pgnnt,almost 23 weeks...tp brg2 bby x bl pon lg...x taw nk bl y mn dl..bl bc blog awk, da ada idea da nk bl ape pasni....

tenks... :)

jatt said...

First time here...pujokla laki tu hehe.Have nice day!

Tungku Moden

wanlurvesya said...

sgt excited tgk list barang kat sebelah..happy breastfeeding..chayok! chayok! =)

Mrs. Eeza Herman said...

macam2 pe'el...dah mcm perangai baby lak merajuk2..mesti baby dlm perut gelak tgk papa dia merajuk.. =)

♥ sha ♥ said...

EDERQ :
tu la ederq.. bila dah terbeli ni rasa cam kesian plak kat si dia. ahaks


REEN TART NENAS :
haa pegi la reen. bwk kad jj skali tau. kang rugi je kalo x dpt diskaun tu =p


CIK SENAH :
haha. tapi memang rasa nak gelak pun ader sebab benda2 camni plak dia nak merajuk ye =p


NAD NAZIRA :
mmg membazir gile weh. RM16.50 tuu masuk tax. kot kalo buat sendiri lagiii jimat ha. curah je dlm blender tu. tapi rasa cam sedap mana

pun buat sendiri, starbuck jugak yg d best eh =p


HARZHARUN :
yaaaa btul tuh! aku lagi la, nak soping pun sibuk nak ikut tapi takleh nak jln lama2 nanti mulut dia becok la itu ini. tapi bagus gak sbb aku

kalo jln sorang lagi byk soping so kalo ada dia bleh mengawal pengaliran wang yg deras nih. ahaks
'weh ko mana ada jj kat tganu nuu =p


NOOR ANIES :
haa ada member lagi ^_^
dah 23 weeks ini dah bole start survey2 brg kot kan anies


JATT :
upps pengunjung baru ye jatt ^_^


WANLURVESYA :
tu la sya... baru nak start beli brg skit2 ni.
sya pun bf kan. so nanti bole la sharing info ^_^


MRS EEZA HERMAN :
hahaha macam2 kan eeza. sy pun cam nak gelak gak sebab tak sangka benda camni dia bole nak terasa ^_^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review