Baby Stuff : Sterilizer & Warmer

Love & Kisses ✿ sha
aa dah beli pun sterilizer.
Brand Tommee Tippee (TT).


Tommee Tippee Closer to Nature Electronic Steam Steriliser (BPA FREE) has been created for new mums and dads who have enough to think about, so this electronic steam steriliser is as easy as 1 2 3. It holds up to 6 wide neck bottles (5 closer to nature bottles) with accessories and features a 5 minute cycle time to sterilise your baby's feeding equipment extra quickly yet just as effectively. The clear digital display shows you exactly which stage the process is at and, if you leave the unit closed, counts down from 3 hours to let you know how long the bottles will remain sterile. The clever space-saving shape and flat back means it can be tucked out of the way on the kitchen worktop. The hinged lid has been specially designed so condensation runs back inside the unit when opened and, for extra safety, it's lockable to keep out prying fingers. On top of all of this, it features a detachable sterile work surface to ensure your bottles remain sterile while you prepare baby's feed.

• What's Inside?
Bottle tongs, bottle brush, a removable accessory tray that doubles as a sterile work surface on which to make up feeds a ahinged lid that's lockable for safety, convenience and travel.

• Free : 1 x 160ml Tommee Tippee Closer To Nature PP Feeding Bottle & 3 x 260ml Tommee Tippee Closer To Nature PP Feeding Bottles


----------

Aku kan jenis yang suka baca forum and reviews.
So pertama kali nampak botol TT yang comel kiut itu hati dah terpaut yang amats.
Shape dia kan mcm natural breast so since aku nak fully breastfeed/EBM, takmo la our little prince kena nipple confusion nanti. And since my sis pun guna TT bottle for her daughter and aku dah tengok sendiri kebestan botol dia, maka kompem akan guna utk diri sendiri jugak ^_^

Kebetulan last week ada sale kat LittleWhiz.
RM429.90 but RM279.00 after less for the sterilizer.
Biasanya paling murah pun takkan kurang dari RM300 punyalah.
On d spot telah bgtau encik Hubby and dia bg greenlight untuk beli.
Aku suker sebab bentuk dia sangat cantek and kemas.
Since aku memang nak beli bottle TT and kalau beli sterilizer brand lain takut tak muat plak nak masuk botol yg ngemuk montel kat dlm tu.

And aku suker sebab dia bg free 4 botol susu TT and berus botol skali.
So telah jimat di situ ^_^
Brand Avent tu paling murah aku tengok pun RM269 and takde bg free apa2 pun.

And then tup2 jumpa plak Warmer Tommee Tippee yg vouge ni kat website yg sama.



• Warms food and bottles within 4 minutes
• Designed especially for food jars and the Closer to Nature bottle (TT)
• Thermostatically controlled for safety
• Suitable to use from birth
• Suitable for milk and baby food
• Easy to use
• Control dial to adjust the temperature


----------

Gile murahan!
So telah beli juger.
Senang skit nak panaskan EBM tu nanti.
Ingatkan nak beli time sale bln 12 ni tapi bila fikir2 balik, mana tau kot takkan dpt harga murah camni lagi kan sebab selama ni aku survey, benda tu paling murah pun RM135 so gamble je la..

Lagipun free delivery kan.
ai of cos veri suker benda2 free gini =p

oo ye, kalau ada sesapa nak baca review pasal warmer and sterilizer TT, aku ada letak beberapa link kat bawah ni :

http://www.dooyoo.co.uk
http://www.buzzillions.com
http://www.babyworld.co.uk
http://www.productreview.com.au

8 comments:

ederq said...

sha, i pun tgh survey2 feeding stuffs. tapi i baca MAM pun banyak dapat good review selain dr TT. tak sure okay ke tak. :)

fAtrinA said...

Best dpt beli tyme sale kan.. Tp syg warmer dh beli awal.. Kalo x ragut TT nyer jigak.dh le harga pon sama je huhu

nOor aNIes said...

cantikknyer bottle T tu...tgk kt website mn? cam interested jeee...

orkidesa said...

Saya pun beli botol tommee tippee nie. cute kan..

Mrs. Eeza Herman said...

murahnya...tp da beli lak littlebean utk warmer..
botol lak, da beli avent..kalo tak mmg nak beli je tommy ngan brand momma..cute gk botol momma kat littlewhiz tu..

dialicious said...

i bought the same TT steriliser set sbb murah kan n dpt byk brg..huhuhu..i bought online for 21 pounds..roughly rm100 and sent to my sil's hs kt sana..kt uk baby stuff murah gile rasa nk pengsan ..haha..sbb xde tax..my sil is coming bck nx mth..mmg xsaba2

Siti said...

babe, such a great deal..nasib u grab it!

♥ sha ♥ said...

EDERQ :
haah i pun beli MAM gak sbb anti colic tapi mahal skit la. TT adalah lebih comel gitu =p

tapi based on my sis's experience, i akan guna TT gak sebab her baby tak kena nipple confusion ngan colic and bila dia try tukar to MAM, her baby takmo pun. so mmg TT adalah d best, kan.


FATRINA :
awk beli warmer yg mana fatrina? ada timer x? sy cam nyesal plak beli yg ni sbb takde timer..


NOOR ANIES :
kat littlewhiz.com tu anies. kalo beli brg lebih 200/250 free delivery je. tapi better survey2 dulu sbb kekdg byk tmpt lain buat sale gak.


ORKIDESA :
haah mmg kiut giler! tu yg terjatuh hati tuh =p
and dia pun ada yg anti colic gak kan cuma mahal skit la


MRS EEZA HERMAN :
haah mmg murah gile tu yg tak pikir panjang trus beli ni eeza =p
botol momma tu pun cute sesgt tapi sebab tak ramai org guna and takde yg review yg best tu yg sy guna brand TT je. tapi yg brand MAM pun dah beli time baby fair aritu..


DIALICIOUS :
aiseh diah, sajer buat i jeles yeh =p bestnye la dpt harga camtu.. so bole la borong byk2 kat sana kan


SITI :
haah siti. tu pun nasib la aritu i terajin nak browse sale kat website2 nih ^_^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review