2010 in memory...

Love & Kisses ✿ sha
Walaupun dis week aku cuma kerja half day on Monday and the whole day on Thursday and selebihnya adalah bercuti-cutian, tapi sangat bizilah menyusun atur hidup sampai tak sempat pun nak mengupdet blog.

and OMG it's 2011!!!
*perasaan adalah mcm macik2 yg suda tua T_T*

hoh~

But alhamdulillah, it has been quite a wonderful year for me in 2010...
Segala-galanya telah menjadi yang sgt indah dan manis untuk dikenang.
^_^

Bermula dari bulan pertama, 31st January 2010, telah selamat menjadi isteri kepada Encik Muhammad Zainol Abdin setelah lebih setahun bersama in a long distance relationship...


*oh i truly lovesss this Meja Makan Beradab!*

Then, rezeki lepas kawin, si dia dapat pindah bekerja di sekitar JB...

And a few months after that, bertambah-tambah rezeki bila aku disahkan preknen...
owh sgt hepi ye kekawan.

Then, followed by dozens of other beautiful things like, we finally bought our dream home! and I start my own part time business of making guestbook!

hiks.

Banyak sebenarnya benda pertama yg aku tertinggal nak nulis di sini.
Pertama kali berhoneymoon.
Pertama memasak untuk encik Hubby.
Pertama buat buku merah.
Pertama check-up kat klinik kerajaan.
Pertama check-up kat private.
Ramadhan dan raya pertama bersama encik Hubby.
Pertama kali buat open house...
ntah cam banyak je lagi pertama lain sampai dah terlupa pun.

Anyway, yes, our first Ramadhan as husband and wife.

Tak banyak different sangat sebab last few years memang selalu berbuka dengan encik Hubby pun.

2008 - tahun pertama kami berbuka as a couple.
2009 - tahun pertama berbuka as tunangan orang.
And this year, 2010, tahun pertama as husband and wife.

Bezanya, tahun ni aku bangun sahur.
Sebab aku pregnant so takut baby tak cukup zat and sebab Hubby memang dah biasa sahur dari dulu, so nak tanak memang kena gigihkan mangun gak sebab nak buatkan Hubby air milo dia.

Then, pertama kali beraya dengan husben.
tapi sebab cerita raya ni panjang sangat so lain kali la ye aku cerita =p


and I'm officially 34 weeks preggy now!
wuhuhu~

dearest Hubby,
i love you
with all my heart
always have
and i'll always will...
^_^


Bercinta berpuluh tahun pun belum tentu ke jinjang pelamin, kami yang bertemu baru beberapa bulan ni pun alhamdulillah... dipermudahkan jalan oleh-Nya.
...

'indah kan ketentuan Allah ni?

10 comments:

fati said...

"Bercinta berpuluh tahun pun belum tentu ke jinjang pelamin"
LIKE this statement! ;)

Izzlorna said...

Slm sis...hepi ne yr 2011 2u :) cantekss blog u...congrats 4 ur baby..mmm hepi rasa :) oredi b ur follower...b mine back ya..tq dear :)

Nad Nazira said...

shaaaaaa..happynew year! happy 34 weeks!

cinta memang indah. ketentuan allah apetah lagi. bahagia. hehe.


open house? raye diz year buat lagi,k. aritu tk dapat nak datang. :)

ally said...

wah, dah 34 weeks...rasa mcm baru je dgr fasha pregnant..hehe..bestnya nak dpt baby dah...

Siti said...

happy new year fasha...

enjoy the very last moment pregnant ni tau...hehehe..keep update ya..

harzharun said...

:-)

k|ree said...

tahun nie, sume nye first time juga..sbb dgn baby kan...

Cik Puan Fara said...

dh 34 weeks? weee seronoknyeee

♥ Fasha ♥ said...

FATI : tapi memang btul pun statement tu kan fati ^_^


IZZLORNA : thanks dear ^_^


NAD NAZIRA : ahaks. hepi new year gak kat ko nad! tu la ko, kang taun ni kalo aku buat lagi ntah dtg ntah tak nih =p


ALLY : haah kan ally. mcm cepat je masa berlalu. mcm baru je kawin aritu. ahaks


SITI : thanks siti.. tu la, lagi sebulan je nak menikmati saat2 jadi pompuan ngandung nih. pasni mesti rindu nak rasa baby tendang2 dlm perut ^_^


HARZHARUN : babe, sejak ko privatekan blog ni susah la aku nak carik link. slalu tu ada je tepek kat tepi tu ha..


KIREE : haah kiree. sama la kiter ^_^


CIK PUAN FARA : haah fara. tak sabar nak nunggu baby kuar nih ^_^

harzharun said...

ala...ko taip je "tales" kat web search ko tu, mesti terus kuar blog aku kan...komputer kan bijak..dia ingt...hihihi..


babe...ko dah selamat sambar DSLR lom??..ko bli yg mn?...aku konpius nih...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review