his wedding.

Love & Kisses ✿ sha
and my brother is getting married in a few weeks time.
30th January to be exact.
which is a day before our wedding anniversary.
wuuhuuu~

*sbenarnya nak ckp, 'wahhh aku dah kawin dekat setaun yeh!*

Macam sangat cepat la masa berlalu... <-- hoh, ayat biasa.
maksud aku adalah, owh kejap je kami dah setahun kawin.
and kejap je, adik lelaki aku pulak nak kawin...

2009, time aku bertunang, adik perempuan aku kawin.
6th June 2009.

2010, aku kawin...
31st January 2010.

and 2011, turn adik lelaki aku pulak.
30th January 2011...



Setaun sekali ye mak aku buat kenduri kawin.
Pasni tunggu 10 tahun lagi la kot sebab adik bongsu aku baru nak masuk Form 4 ni.

hum hum.

Tapi rasa macam baru je kami pegi sekolah sama2 dulu.
Naik kete my mum, parking dalam sekolah sebab she's a teacher there, terkedek2 la kami ke kelas.
Aku darjah 5, Angah darjah 3 dan Boy darjah 2.
Time tu Faiz, my youngest brother belum lahir lagi.

Petang2 main kejar2 keliling rumah.
dengan Zila, Nurul, Ida and Izat.

and tup tup ni, semua2 nak kawin dah...

The reception for the bride's side will be at Dewan xxx, Port Klang.
and our side will took place a week after that at Dewan xxx, Ptn.

And their theme adalah pink purple.
'gaknya our family memang takleh lari ngan kaler2 gitu kot.
Time Angah kawin adalah kaler merah.
Aku tunang pun kaler merah.

Aku kawin aritu adalah pink purple.
refer to dis entry.

And diorg ni pun nak kaler yang sama jugak.
'memang kaler tu je kot yang nampak cantek kat mata kitorang nih =p

Baju pun aku tak beli lagi.
Boy bgtau theme color dah last minit so tak sempat nak beli time sale gile2 aritu.
Kalau beli kat Angsana harus 3, 4 ratus harga baju tu kang.
Hubby pun tak sempat nak tempah baju melayu baru.
So tengoklah nanti.
Rombongan berwarna-warni.

And sebab dah alang2 gi KL, of cos nak gi IKEA jugak.
Sebab nak beli sebijik lagi wardrobe kaler putih utk brg2 aku.
Biar nampak kemas sikit bilik kat bawah tu.
tapi cam kompem je encik Hubby tak bagi sebab time tu dah sarat sangat pastu sibuk plak la nak jalan ke hulu ke hilir lagi.

and that 31st January adalah our first anniversary!
so of cos nak celebrate jugak.
And time tu aku adalah lebih kurang 38 weeks+-
tengah nunggu hari nak deliver ye.
wuhuhuu~

hopefully baby kuar lepas majlis selesai la sebab of cos ai nak bergambar sakan time wedding tu kan.

aa nak baby kuar 11/02/11 bole? hehe.
nanti IC dia akan bernombor cantek.
110211-01-xxxx

tapi kalau lahir 15/02/11 pun sgt best.
sama tarikh dengan Hari Keputeraan Nabi Muhammad SAW...
12 Rabiulawal 1432H.
...

and I'm 35 weeks preggy now!
weeee~

8 comments:

harzharun said...

ok ...dah nak sambut aniversary dah...tp, seingat aku, full review wedding ko lom habis...video kawen lom tayang....
sekian...
:-P

Cik Puan Fara said...

dah 35?wutttt bestnyeeeeee... xsabar nk tgk baby u, mesti comel mcm mommy die..
btw, u naik 20kgs? wuhhhhh... selamat berpantang ye lps ni :)

♥ Fasha ♥ said...

HARZHARUN : eh alamak nape ko ingat? hehe. memang aku tak abih cerita pasal kawin pun. sume2 bloggers yg dtg pun aku tak citer pasal diorg lagi kat sini. tragedi yg jadik time tu pon aku lom citer. haha


CIK PUAN FARA : ye naik ngan sangat dasat ni fara T_T tapi my family mmg camtu kot.. my sis pun naik 20kg gak. hopefully dpt la maintain bdn pas pantang kang ^_^

ally said...

wah..masa adik fasha kahwin, lom deliver lg ek..ala, x dpt tgk baby..hehe...tp xpe, hrp2 dah abis majlis baru dia kuar kan..hehe...n hepi 1 yr anniversary..kejap nya masa berlalu..rs mcm br je attend majlis khwn fasha..

fati said...

35 weeks sudahh... take gud care, sis! ;)

Nad Nazira said...

shaaaaaaaa ohhh shaaaa..ko dah citer ke kat blog ni pasal krisis baju kawen tu? mcm belum je. so betolla kate harz. ko tak abes review lagi pasal kawen. haha. :P


dah setawun dahhhh..time flies so fast rite? happy anniversary in advance!

arda said...

mind to share ideas..
weddinglistofabride.blogspot.com

♥ Fasha ♥ said...

ALLY : insya allah belum deliver lagi kot ally.. nak bagi mommy dia makan puas2 time kenduri kot =p and thanks 4 the wishes yer. mmg rasa cam baru je sibuk2 nak kenduri aritu kan

FATI : haah fati. kejap je masa berlalu nih ^_^

NAD NAZIRA : wahahaha nape ko ingat gakkkk! aku memang byk benda yang blum abih citer nih sbenarnya. tapi cam tak mungkin je nak abihkan before bersalin pun. hooo jap je kan dah setahun ni..

ARDA : right arda. sharing is caring kan ^_^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review