11 days to go!

Love & Kisses ✿ sha
and suddenly, Dr Suhaimi said that most probably I'm gonna deliver on 2nd of Feb.
*2/2/2011*

'hoh~ sgt cantek ye tarikh lahir saye.

tapi... gile terkejut weh!!
macam tiba2 tersedar diri.
macam tiba2 I'm back to reality.
that's like, next week occay!
and I haven't prepared like, anything!

oh my god...

but suddenly, I feel soo excited!
macam tak caye.
In about 11 days we're gonna have a baby!!
yey!

ok, ok relax... tarik napas ye Sha.

ah~ sangat cumil kan saye ^_^

picture taken this afternoon @ Penawar Hospital.

So, for these 11 days I can eat anything, everything, and pastu berpantang ye.
Besok akan beli Prosperity Burger kat MCD pastu weekend ni akan ke Johnny's.
Tadi dah makan Nandos ngan Hubby.
Next week plak nak makan Subway.

And there're lotsss of thing yang aku belum buat/beli lagi.
1) Sleepsuits - baru beli 3 helai. cukup kot?... sebab baby pakai bedung kan, so tak la sejuk sgt kalo pakai baju biasa je kan?

2) Bengkung (HPA) - maybe beli 2 dulu la sbb tatau aku bersalin camne nanti kan. tapi mengikut kata org2 yg pernah guna, memang ramai yang cakap best. so ada sape2 nak beli ngan aku? hehe. nanti aku updet kat CharmsAndColors ye.

3) Fir stokin (Klife) - recommended by my fren. kalau aku jadi dealer jual benda ni pun best gak kan.

4) Minyak telon (Amway) - my Angah dah belikan kat Miri so time wedding my brother dia bawakkan la ke sini.

5) Tungku moden - yang ni tgh survey harga paling murah. ni pun aku rasa nak jadi dealer gak. susah weh nak carik kat JB nih.

6) Kain bedung baby - belum amik lagi kat MIL. aaa bila nak balik BP nih?

oh sgt banyak nak buat.
fuh fuh tarik napas dulu ye.

14 comments:

nuruljannah sukhri said...

semoga semuanya selamat.amin..nnt updet psl baby cepatcepat ye.

Mrs. Eeza Herman said...

kalo fasha 2/2/11, mesti iza 1/2/11...semalam iza gi check up, doc pegang perut je, dia rasa2 kepala baby blum engaged lg..kena tunggu..nexti week tgk mcm mane..risau lak..yela kan mcm xcaya je lg 12 ari tinggal...fuh..fuh..fuh..kena start belajar tarik nafas + teran nie..hehehe..
jgn lupa cari gk tungku rempah utk baby utk buat tuam kat perut + kat telornya..takut kena angin pasang lak..

Haliza Haron said...

cumilnye.. pipi baby bam² :)

Siti said...

aik nape cepat EDD tu fasha?
anyway, ct doakan semuanya selamat yer...

ederq said...

wow! good luckkkkk! cant wait to see ur baby! :)

k|ree said...

hi..dah bertukar ke EDD fasha...?jadi lagi cepat ye... :) gudluck ye dear..jgn lupa update citer tau...

♥ Fasha ♥ said...

NURULJANNAH :
insya allah selamat semuanya jannah.. doakan sy banyak2 yeh ^_^


MRS EEZA HERMAN :
haah iza. smpai sekarang still rasa mcm tak caye kan ^_^
baby punya tungku tu tatau nak beli kat mana, yang mcm mana sebab dulu2 my family guna daun sireh tu je. tapi skrg mcm dah susah plak nak carik daun sireh tu kan


HALIZA HARON :
haha. tembam kan pipi dia. hasil usaha cik mommy yang mkn coklat+eskrim tiap hari tu liza =p


SITI :
dokter ckp baby dah turun, tu yang dia suh bersalin dlm 2/2 tu.
insya allah selamat semuanya. doakan kite ye siti ^_^


EDERQ :
ahaks. thanks ederq.. pray for us ya ;)


KIREE :
haah la kiree. sama2 la kite menunggu hari ni ye. kiree pun rajin2 la updet citer kat blog tuh. nanti bleh share2 experience nih ^_^

rDnA said...

tak lma jer lg..moga selamat semuanyer..me pun nerves gak ni..dhla doktor kata dh ada contraction..cuma blum sekerap 5min sekali

Siti said...

owh..baby dah engaged ek..insyaAllah...belajar balik teknik pernafasan tu...banyak membantu tu tau..

untuk demah baby, masa anak 1 st ct tu, ct just guna pasir sungai+lada hitam+ daun sireh --> gorengkan dalam kuali, pastu bunjutkan dia then just guna tuk demah...bleh kurangkan kembung jugak...

Ryehanna said...

mmg byk brg nak beli utk baby...

huhu... my due date on 23 march. setakat ni br beli sikit2 je... mmm kena shopping la dpt gaji next week. huhu

chenta said...

sumpah seronok bace blog mummy to be ni! :D

Mrs. Eeza Herman said...

fasha, tungku baby tu iza xbeli tp mak yg buatkan guna daun apa ntah, dlm tu bubuh herba2 mcm2 tak xtau apa dia..tp lebih kurang yg macam blogger siti tu taipla..try tanya org tua2 kt kmpg, dorg mmg lebih arif..

harzharun said...

aku pulak yg excited..hahaha...

Liz Rohaizat said...

good luck fasha! semoga semuanya selamat. mak aii, jauhnya beli minyak telon.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review