Kisah TQ Tag~

Love & Kisses ✿ sha
ai nak bedak MAC! ai nak bedak MAC!
Meroyan jap nak bedak MAC padahal before ni elok je muka aku pakai bedak chap Revlon tuu. Takpe2 sebab dah meroyan, maka silalah tambah satu lagi item kat wishlist kat tepi tu pastu tiup2 skit bagi encik Hubby dengar. hehe.

oke, sebelum mood aku hilang, baik aku nyambung cerita kawin serba sedikit lagi.

Ingat tak entry ni? <-- yang ditulis seminggu sebelum nikah.

Dan ini.

Dan semua entry2 kat sini.

ye, akhirnya TQ tag ku siap juger!


haa bukan satu.

Tapi dua okeh.

ye, dua.

Satu aku tampal kat VIP doorgift. <-- yang ni lain kali aku citer.

Satu lagi aku ikat kat souvenir bag yang kaler maroon tu.

Yang beg kaler gold tak ikat tag sebab tukang ikat dah penat nak mam**.

Mek sebagai pengantin pun tak larat memandang apatah lagi org yang telah dipaksa mengikat menatang beribu2 lemon tuh.

Tapi, kira ok hape aku dah buat tu.
Sebab tanak nanti bila dah tua ingat2 balik, 'oh rupanya time nenek kawin aritu takde TQ tag.

haha.

ok, ok be serious plis.

So, a few days before the wedding, akhirnya aku telah berjaya membuat beberapa design yang aku rasa best.

Tapi sebab last minute, and ketandusan idea pulak tuh, jadinya aku carik2 jugak kat internet. Nasib baik jumpa yang tasty tapi aku tak ingat lak amik kat mana. So kalau tuan punya gambar tu terbaca blog nih, aku mintak maap la eh sebab tak mintak izin dulu. Tapi aku tak copy bulat2 la. Aku design balik guna Photoshop, tambah itu ini pastu aku balik kg, print kaler kat umah.

Inilah hasilnya.


'lawa kan? <-- hoo operasi puji diri sendiri ;p


Kalau korang ingat entry ni, mesti korang tau yang aku dah korbankan kertas yang nak guna buat TQ tag tu buat print extra wedding cards. Tapi ada belen lagi la. And belen tu la yang aku guna buat TQ tag terchinta aku nih...

Then, dah print tu, nak kena potong-potong lagi.
Tangan aku memang dah super-duper sakit sebab before tu aku mmg dah menat potong-potong kertas untuk tampal kat surah Yaasin. Pisau tu pulak nak kena tekan kuat sikit baru nampak elok potongan dia kan.


Then, nak tebuk lubang, nak masukkan tali silver pulak.
Operasi carik penebuk lubang tu dah satu hal.
Aku round satu JB ni tak jumpa pulak yang mata kecik.
Semua besar nak mam**.

Time tu nak nyesal apa pun tak boleh dah.
Carik pasal nak DIY camtu la kekdahnya.

Actually time my sis wedding aritu dia memang dah beli puncher mata kecik. Tapi bole pulak time aku nak kenduri ni dia tertinggal benda alah tu kat Miri. Hangin tak hangin la aku kan.

Last2 mak aku ngan kekawan dia la yang tolong tebuk lubang guna puncher mata satu yg saiz dia cam nak tebuk seluruh tag.

Tapi, pasrah je la....

Pastu kena carik tali silver pulak nak buat ikat tag kat beg.
Time pegi kat Ayer Hitam tu aku dah beli.
Ingatkan murah la beli kat situ kan.
Rupanya, nak adooo okeh!!
Tapi aku beli jugek la walopon harga cam nak mam**.
'nape ntah mulut aku arini cepat je nak sebut menatang tu.

Then, time nak dekat2 nak kawin tu aku singgah la kat SSF konon nak carik bunga.
Sekali round-round terpandang lak riben ngan tali silver tu.
Sajer nak tengok harga, mana tau kot bole sengih2 kalau harga dia lagi mahal, kan.

Tup-tup rupanya... sangat murahan okeh!!!!!
Seriesly aku nyesal tak beli kat SSF je dulu.
Beza harga dia memang banyak gila!
Apsal kedai tepi2 jalan tu jual lagi mahal tatau la aku.
Sabo je la.

Apapun, TQ tag akhirnya berjaya disiapkan and dah ikat kat beg and dah bagi pun kat tetamu. Yang tag lagi satu tu aku citer lain kali sebab En Hubby dah 3, 4 kali lalu kat sebelah ni siap sound2, cyg ni asyik online takmo layan hubby pon.

hehe.

oh ye, pesanan penaja, kawan-kawan semua, pliss la tolong klik kat iklan Nuffnang kat atas tuu. Aku teringin nak tengok tanda RM0.00 tu bergerak sikit. Tak susah pun. Klik camtu je ha ^_^

13 comments:

AmyMizzunderstood said...

i ada compact MAC dgn fondation sekali..but i tak guna untuk hari2 pergi kerja..i just bought revlon yang 2 in 1..so no need to use fondation..sapu jek dah cantik!wakaka sebab mls..nk revlon quite cheap la untuk kegunaan hari2..

harzharun said...

wahai mek....aku rs tkene atas btg idung la...ok, nenek ni mmg akan tkenang ms tua nnti yg dia x wat tenkiu tag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku betol2 xsempat..(or mebe sebab aku abaikan kot)..ms tunang beriya wat tenkiu tag....ms kawen, dah xdaya nak wat..sbb duk ikat riben kat doorgift yg bjuta2 lemon tu...huhu....xpe la, "seb bek datuk wat tenkiu tag tuk mjlis kat rumah dia"...kata nenek.....

btw, nuffnang aku pun rm0.00..huahaha

fikaryna said...

nasib baik nenek ada..haha.. ( rujuk pada dr sendiri..)

ElyaElmo said...

cube laaa simply ct nyee compact powder..tiber2...ha3

azurerin said...

fasha..blog satu lagi..tak update dah ye..
link me kat blog ni ye..

cik puan fara said...

haha..buat TQ tag ni mmg leceh.. sbb kene potong kecik2, pastu nk ikat riben lg.. pastu nk tampal kt doorgift lg.. seb baeek i dl ade adik tlg.. huhuhu

PurPLe LaDy AiFA said...

fasha,
brng dekat ayer hitam tu mahal ek? i br ingat nak g next week sbb balik umah fiancee kat pontian tu..

then, SSF tu mne ek fasha? hee. nak gather segala info sebelum membeli belah neh.hee

Mrs.aisheiteru said...

fasha...

cantik tq tag. kreatif...kat ssf mmg ok harga nye...

wah ade wishlist g kuching...mahu pg dgn hubby jgak nti.

♥ Fuchsia ♥ said...

AMYMIZZUNDERSTOOD :
yezza.. i pon guna revlon yg 2 in 1 ittew. cam best je rasa kat muka. halus rata gitu. kalo gi keje nak tepek fondation harus kena mangun awal 2, 3 jam la kan. tapi nape ntah masih meroyan nak MAC juger nih. hiks


HARZHARUN :
bak kata orang, kalo nak seribu daya, tanak memang seribu dalih, kan. wahaha. aku pun dah last2 tu mmg cam maleh dah nak pikir pasal TQ tag. nyesal pon ader sebab x tempah je dulu. tapi sebab asyik pikir ko nak kawin skali je kan, so buat la yg terbaik jadinya kuatkan semangat juger nak buat benda alah tu.


FIKARYNA :
fuh gigih la akak sorang ni buat TQ tag. tempah ke buat sendiri aritu ryna?


ELYAELMO :
nampak gak kat watson aritu. tapi sbb tengah mengada nak MAC nih so nak beli la benda alah tu dulu ;p


AZURERIN :
dah maleh nak updet yg satu lagi tu ezu. nulis kat sini pun cam sempat tak sempat je. btw, sy dah link ur blog kat sini. best dpt dgr citer kekwn lama dulu ^-^


CIK PUAN FARA :
haa btul tuh. riben tu nak kena potong, nak kena ikat2 lagi. memang leceh. tapi kenangan kan ^-^


PURPLE LADY AIFA :
brg kat ayer hitam tu mmg mahal okeh. tapi byk pilihan la especially kalo nak beli bunga telur. tapi ada satu kedai tu sy beli souvenir bag dia mmg murah. kedai lain sume mahal.

kalo brg mcm riben dgn tali2 tu better beli kat ssf kat plentong, jb. mmg murah gile2 compare dgn kedai biasa. tapi brg lain pun mahal jugak kat ssf tu. kat perling ada satu kedai nama Kahwins, byk pilihan gak kat situ walopon mahal skit. nak tau lebih lanjut bole email sy yeh. tak pun nanti kalo rajin sy buat satu entry pasal ni ^-^


MRS AISHEITERU :
kat ssf tu ada certain2 brg je murah. kalo mcm brg hiasan or beg mmg mahal gile la jugak. tapi sy suke bunga kat situ. lawa sgt!

tu la mmg teringin nak gi kuching sbb situ je satu tempat sy tak penah pegi lagi. dgr org lain citer mcm best je ha

PurPLe LaDy AiFA said...

lorh..pulak dh.. erm, xpe2, nnti i email you.. hehe

PurPLe LaDy AiFA said...

fasha, i try email sime darby you x bleh plak. other email?

aCik GeE cHoMeY said...

cantik tag tq 2....buat sendiri lagi jimat...cuma perlukan masa lebih jer...:-)

♥ Fuchsia ♥ said...

PURPLE LADY AIFA :
guna email ni la aifa : bisobonar@gmail.com
tapi email tu sy bukak time kat umah je la nanti


ACIK GEE CHOMEY :
buat sendiri memang jimat. tapi kena awal and kena rajin btul nih ^_^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review