ye, perfume lagi.

Love & Kisses ✿ sha
Pagi tadi nak gi keje nak sembur2 perfume kat badan tetiba, 'eh, nak abih dah?
Pura-pura terkejut padahal dah berzaman la aku tak beli perfume.

ye, time bedak nak abih ni la benda tu nak abih jugak.
haih.

Aku nak try perfume lain la.
Tapi takmo yg fruity and sweet cam Escada tu.
Mau something yang agak flowery fresh sajer.
A bit sexy musky maybe.
cam Provocative Woman tu.

Aritu try bau Gucci by Gucci ngan Stella by Stella McCartney cam sangat best.

oo sebenarnya bau Gucci tu dah ingat2 lupa.
bau Stella tu je yang aku ingat lagi.

Tapi, tahan tak eh? Ada sesapa pernah guna?

or shud I try Zen by Shiseido or Happy by Clinique?
ada orang ckp best.

Aku nak bau yg tahan cam Dior tapi takmo perfume Dior sbb aku rasa bau dia tu cam busuk menusuk. hehe.

Setakat ni yang aku penah pakai :

Armani Code by Giorgio Armani - sedap tapi tak tahan lama.
Bright Crystal by Versace - sedap tapi tak tahan lama jugak.
Lauren Style by Ralph Lauren - sedap tapi memang tak tahan lama.
Provocative Woman by Elizabeth Arden - sedap, tahan, tapi aku takmo pakai dah sebab mak aku pakai so takmo la sama bau ngan mak aku kan.
Sunflower by Elizabeth Arden - sedap, sweet and tahan, tapi adik aku pakai gak so sile carik bau lain.
Miracle by Lancome - sedap and tahan gak tapi sebab dulu ex-boipren yg belikan so takmo pakai dah nanti mengimbau kenangan lama lak ;p
Franck Olivier - sweet sangat and takmo pakai dah sebab ex-boipren bagi.

Pastu, ada sesapa pernah beli perfume online tak?
Boleh caye ke benda tu authentic? ke imitation eh?
harga dia agak murah, tu yang aku cam was-was sikit.
Takut benda reject lak or tak ori ke.
'anyone pliss?
...

STELLA MCCARTNEY

A perfume based on the contrast between the freshness and softness of the rose, and the dark sensuality of amber, Stella McCartney perfume is a sophisticated scent focused on an intense sense of femininity. A fragrant expression of Stella’s unique fashion philosophy of creating interesting tension through mixing things seemingly contradictory. Notes include Rose, Peony Flower, Mandarin, Rose Absolute and Amber.


Scent strength: moderate
Recommended age: mature
Scent life: 6-10 hours
Recommended use: casual
Classification: flowery

9 comments:

diri aku said...

stella bau sgt la sdp!!! suka!! n tahan lama, lagi lama lagi soft bau de.. try it dear!

Miss Ekienz said...

flora by gucci.. nice.. mmg sweet sgt.. lau suke bau yg lembut2 try guess.. pun mmg cun je bau.. tahan pun tahan..

yg imitate x suggest sgt.. bau dia bile bercmpur ngan bau bdan kite jadi semacam lak..
hehehe...

AiniQMY said...

i love britney midnight fantasy..packaging cantik, dan bau tahan lama...usually pakai pagi until malam still ade bau..

But dia hanya utk org yg suke bau sweet or like candy..sedap!

k|ree said...

kiree suka bau cam flower2...bau lembut...tapi, masih tak jumpa...macam suka ngan rock me-anna sui...cam best juga..

Miss Ekienz said...

http://perfumeauction.net
ekien intai kt sini tadi.. teringat kamu cri perfume... try la.. tgk info die cm meyakinkan je..

Sarah Zulkefli said...

mcm best je yg stella ni..nk try la nnt..hehehe

fiz ramli said...

diamond by armani pon best gak..

♥ Fuchsia ♥ said...

DIRI AKU :
tu la mmg lama2 mcm makin sedap bau dia kan. ni yang gigih nak try nih ;p


MISS EKIENZ :
flora tu sedap gak ekienz. tapi bau dia x lasting la. kwn sy pakai, dia ckp kejap je mcm dah hilang.. dah try tgk kat site tu tapi harga cam lebih kurang cam kat metrojaya je tu. kalo kat MJ siap bg voucher lg ^_^


AINIQMY :
huuu bau britney mmg veri d sweet. kalo org yg suker bau fruity mmg sesuai la nih ^_^ botol dia unik, pun lain drp yg lain, kan


KIREE :
anna sui best eh kiree. aritu ada try satu tapi cam sweet2 je bau dia. mesti test la yg awk ckp tu ^_^

SARAH ZULKEFLIE :
tu la pasal. sy pun cadang mmg nak beli stella je nih. tapi nak try beli online la cam murah skit.


FIZ RAMLI :
haah mmg sedap gak tapi tak lasting la bau dia yang..

Perfume Rack said...

Hye dear,

Why don't u visit:

http://www.perfumerack.blogspot.com

Authentic designer perfume with great price!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review