dear dear~

Love & Kisses ✿ sha
oh sudahlah.
tak payahlah nak berharap sangat.
cukup baik la dia dah tolong basuh baju, vacuum rumah, mop lantai, basuh bilik air.

Pasrah je lah bahawa suamiku ineh tak akan membasuh pinggan dan tak reti lansung basuh kuali! kecuali time aku majuk ;p

*sigh*

Tapi ntah.
Agaknya sebab aku lahir dalam keluarga yang sama rata.
Maksudnya lelaki dan perempuan is treated equally.
So, siapa yang paling lambat habiskan makan, dia yang kena kemas meja or basuh pinggan. Tak kira la dia tu lelaki ke perempuan. And ujung minggu nasib la aku ngan adik pompuan aku kena join sekaki basuh kete kat laman rumah tu.

Tapi, takpelah...
It is better for me to be grateful for what I have.
There are many wives out there live sooo far away from their hubby and terpaksa buat semua sendiri. And kadang-kadang ada yang teringin nak buat benda-benda remeh tu untuk si suami tapi tak kesampaian sebab dok jauh.

So cik puan Fasha, benda-benda kecik macam basuh pinggan ni toksah la nak bawak-bawak merajuk.

Sekian.

7 comments:

Nad Nazira said...

haha. kelakar okeh. apsal pinggan jadik issue nih??? sikit-sikit pinggan. nad rase, org lelaki nih kalau memang die takmo/tak biase buat..memang die tak amik port lah. JANGAN HARAP. and JANGAN QUESTION. nanti kalau gadoh2 manje jgnla main baling2 pinggan pulak. :P


nad dok jauh, mcm tak biase je bile laki ade kat umah..sebab time nih la baru rajen "mengasapkan dapur" kalau tidak...2 minggu dapur tak berasap. jimat gas..tah2 setong tahan 2 tahun alamatnye.


kitorg selalu gaduh pasal basuh baju. coz, cara die basuh baju tak same mcm nad basuh baju. so sebab malas nak layan, time balik tuh, seguni baju kemeja n tshirt tuh die basuh sendiri. haha. bini kejam.

harzharun said...

"And kadang-kadang ada yang teringin nak buat benda-benda remeh tu untuk si suami tapi tak kesampaian sebab dok jauh." - tau pun!....aku la tu..
fasha, dah ckup bagus dah tu kalo dia basuh baju, vacuum rumah, mop la apa2 lntai n basuh bilik air..byk dah tu yg dia buat...kalo dpt yg xwat pape lg parah kan?.. so, jgn la majuk2 sgt..sikit je boleh..hehe..kalo x majok lgsung xbest plak kan....

fikaryna said...

hik2..lawak la fasha nih..tapi mmg betul tau..kalau bila en.fika balik..mmg ryna wajib basuh pinggan utk dia..ye lah wai..sebulan sekali..( itu lah alasan en.fika utk ryna memanjakan dia..suka buli kan..) tapi jgn nade2 majuk sbb basuh pinggan..cubit kang..hik2..

k|ree said...

hahaha..kiree pun camtu juga..kalau hubby keje ptg..balik dgn harapan, dapur berkemas...tapi, sama je..pastu, majuk la..gelas 1 pun takleh basuh ke..?dia jawab balik..kalau satu, takkan itu pun awak takleh tolong basuh...dia kata kita balik pulak...sabo je la..

Fathiyah said...

hehehe.
bila kawen ni,kte byk give & take.adat la kan.
cik fasha,saya link awak ye =)

Fuchsia said...

NAD NAZIRA :
haiyohh pinggan adalah isu sensetip oke. kekadang abih makan je sy dok ngendap dia basuh pinggan ke tak. bole gitu? haha. bini yg sangat saiko.

bab basuh baju kitorang ok plak takde gaduh2 sebab sy basuh baju sendiri pakai tgn. baju biasa je pakai mesin sbb kalau basuh pakai mesin harus hancur berderai baju-bajuku yg fragile ittew. ahaks


HARZHARUN :
tu la pasal harz.
slalu kalo nak majuk je mesti pikir pasal korang2 ni lagi kesian sebab laki sume dok jauh2 so aku yg dpt laki dok sini harus la bersyukur neh ;p


FIKARYNA :
hihi. oke2 dah tak majuk dah. bila fikir2 balik kan memang tu tugas isteri. itulah yang membezakan hidup dia time bujang ngan dah kawin kan ;p


KIREE :
btul tu kiree. tapi cam dah pasrah pun skarang nih. tapi kekadang mmg rasa cam hangin jugak balik2 keje tu tengok pinggan berlonggok kat dapur. tapi nak wat cemana kan ryna... dah laki kita..


FATHIYAH :
yup memang banyak sangat yang kena give and take. kalau tak tahan tu yang baru kawin banyak gaduh tu kan.

oke, sy link awk juger ^_^

Katakau said...

pinggan???..Aduan Rakyat..huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review