of Baju Sanding~

Love & Kisses ✿ sha


I'm worried about my wedding dress.
The Nikah outfit will be okay since the tailor has made tons of my clothes before this. But for Majlis Bersanding nanti, where could I find the perfect soft-purple-wine ala-ala burgundy dress for me?




Adoi!
Sape ntah yang sibuk nak kaler ni.
*ye aku la tu*
I love that color.
Red is my color.
I've used red for my Engagement Day.
And I still want another red for my Wedding Day walopon soft burgundy tu adalah macam pink. Tapi dalam keluarga merah juger.

whatever.

aaa!

mana nak carik kat JB nihhh???
Next weekend cadangnya mau ke Adli Bridal ngan D' Pesona ngan Butik ATT tu. Kot kalo tak jumpa kaler tu kang aku amik je la kaler apa-apa yang berkenan. Tapinya, baju untuk family aku dah belikan kaler nih...

haish.

It's 2 months++ till our wedding day...
Less than 90 days to go okeh!
oh my god!
...

16 comments:

Durruz said...

cantik nye first pic tu.sgt2 naek kaler die...nice~

Nurulhuda|Adlie said...

i pun rasa cantik, especially yang kulit cerah confirm naik :) btw dear u have to strive hard la mencari.. pasti ada, its a matter kat mana je.. hehe.. good luck!

k|ree said...

nice colour..kena cari smpai dapat ye... :)

~ thalhazlin ~ said...

cayunk. adli bridal tu femes coz jadi bridal mawi n ekin. so, mesti leh tunaikan hasrat awak tu. chantek warna tu. good luck, wak!

-yani- said...

cari dulu sampai jumpe... dh puas hati mmg betul2 tak jumpe yg awk nak.. baru lah tukar color..usaha kuat2 okay.. :)

fikaryna79 said...

cari jgn x cari..cari sampai puas ati..pastu tgk design maner yg suka..tp jgn lambat2..nanti tkt last minute tailor lak wat hal..apa2 pun..all d best ya!

nad nazira said...

babe, nad punye baju sanding nanti kaler mcm nih gak..i called it pink belacan..hehe..u'll find one! don't worry masih ada mase lagi.. ;)

harzharun said...

burgandy ek nm kaler tu?...
makcik2 n kakak2 kat kedai kain kat tganu panggil kaler belacan..i pon x phm nape belacan sedangkan belacan tu itam coklat..niway, yup, sgt susah nak cr kaler ni..my baju tunang nnti kaler ni,dah selamat ditempah..nak cr selendang yg sedondong amatlah payah!!

Haliza said...

awk, ni off topic.
Saya da igt name pemborong alat tulis yang awk tnye, Kaher & memoland. Ade 2 pemborong. Kalau awk nk gi Kaher, roger sy, leh dpt discount lg. huhu..

Suraya said...

kite tengok satu baju pengantin kaler ni aritu kat exclusive bridal dekat angsana aritu.. cube try tengok mane tau ader lagi..

NURUL said...

cantik color nie. nice :)

Fuchsia said...

DURRUZ/NURULHUDA/K|REE/YANI/FIKARYNA79/NAD NAZIRA/HARZHARUN/NURUL :
tu la.. hopefully jumpa la kaler yg sy nak ni. tapi kalo nak ikutkan sebenarnya semua benda dah lari dari tema nih. hiks


HALIZA :
ha nanti sy nak gi sana mesti roger2 awk ye. maybe dlm next month kot. bole kita berdating-datingan ^-^


THALHAZLIN/SURAYA :
rasanya kat area jb ni ada la kot bridal yg simpan baju kaler ni cuma nak bawak balik ke pontian mcm leceh sikit kot. mesti charge lagi mahal kan

sakuramankai said...

cantik hye color ni...sy pun suka jgak! sweet sgt

Haliza said...

berdating-datingan eh..
bole punyer..

awk sanding kat pontian eh?

faratul said...

mcm kaler rusty pink eh..insyaallah wed theme sy pon similar kaler ini gak la..rusty pink+white..link kamoo ye

Durruz said...

kalau dah jmpe jgn lupe update tau..

saje nak ngendeng jugak! hakhak

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review