Edisi marah~

Love & Kisses ✿ sha
I have tons of thing to write about.
Tons!
The f**king Cavenzi furniture.
The Kursus Kahwin.
The HIV test.
The theme color yang serupa macam dah tak payah ada theme.
The maddening transfer process.
ya. maybe I'm gonna be transferred to KL due to the centralization of HR operations and it really-really makes me furious since I'm getting married soon okeh!

We're currently 120 km apart and kalo aku kena gi KL, it is 500 km apart okehhh!

and yes. The f**king stupid Cavenzi furniture.
Remind me never ever to buy any of those Cavenzi product again!

Especially kat branch Tesco Plentong.
The service is zero.
And the product adalah jenis pakai buang.
Barang baru hantar boleh ada scratch sana sini.
And bila kita tukar baru pun still ada calar.
Pastu amik masa berminggu-minggu la baru nak hantar.
Janji manis bukan main.
Nak tengok komplen orang lain. Meh sini. Dan sini.

Actually sebelum beli dulu pun aku dah baca komplen orang sana-sini tapi ingatkan takkan lepas banyak komplen diorang still macam tu kan. Then tak sangka pulak boleh kena jugak pada aku nehhh!

We bought our furniture from a few different places and Cavenzi is one of them. And kami cuma beli set bilik tidur dengan almari kasut je ha kat situ but go to hell la! Yang lain-lain tu, SenQ-Land Furniture-Giant-etc etc, hantar barang sempurna, takde calar, pintu boleh bukak tutup takde renggang, delivery on time, service bagus. Yang ini, huh!

Unspeakable!
Totally zero.

Aku ingat la kan one of these days memang nak buat aduan kat Kementerian Pengguna ni la. Kot tak pun aku anto kat memana suratkhabar biar kedai tu tutup terus.

Sekian!

11 comments:

~ thalhazlin ~ said...

Huh? Siot je carvenzi neh. kite baru plan-plan nak beli set tidur kat sana sebab nak budget-budget tapi kalau cam tuh gayanye, will reconsider ah. huhu

k|ree said...

urmm..actually, kita pun tak suka beli kat situ...sebab nye, nak kena tunggu bape ari baru anta la..pastu, my sis pakai barang dia pun..dah tercabut bagai...so, i prefer kedai biasa je...

Afira said...

ic..teruk ek servis cavenzi..tgk jer brg2 dia mcm gah..tp hampes yerk..
ish ish mmg ptt complain di KPDN

zLa said...

no wonder cavenzi ni sale je memanjang...hmmmm...good things don't come easily kan

nad nazira said...

a'ahla..quality product cavenzi mcm hampeh jek.dulu housemate ada beli katil murah cavenzi.disebabkan agak 'terlebih muatan badan' bolehnye rangka katil tuh patah.haha. tp pastu die beli lagi another cavenzi's. haisshhhhh..


u dok area jb eh..i nanti pas kawen dok senai..u kawen bile??

Abg Jek said...

Sori yer Abg Jek menyampuk citer hal orang pompuan kat sini..hehe..

Kawan Abg Jek pun ada beli perabut Cavenzi ni masa promo kat Kulai tak silap abg Jek. Banyak barang dia beli, sebab rezeki dia la, baru kahwin je, dah dapat beli rumah agak besar di Kota Tinggi.

Tapi rupanya Cavenzi tu hantar sikit sikit perabut dia, bengang betul member abg Jek, almaklumlah baru kahwin, mestilah dia nak benda tu sampai sekali harung..

Tapi kan, abg Jek perhati, perabut sekarang tak sebaik kayu zaman dulula.. tak tahan sangat... patutla kalau nak yang best tu, banyak ribu kena pakai... kesian tul pengantin skrng..

Haliza said...

awk, my aunty pon da kena kat Cavenzi tesco tapi time deal nak beli da tunjukkan bad attitude. Cancel terus!!

FdausAmad said...

Salam,

gua nak ajak lu dtg lepak blog gua.rilek rilek.

Selambe.

Fuchsia said...

THALHAZLIN/K|REE/AFIRA/ZLA/NAD NAZIRA/ABG JEK/HALIZA :
tu la dulu ingatkan takkan jadik kat diri sendiri. ni sampai naik fedap dah. macam malas dah nak call dia suh anto barang tu lagi. cuma dpt promote kat sini SILE JANGAN BELI BRG CAVENZI.

ahaks.

FDAUSAMAT :
orait2 dah gi lepak sane pun ni ^-^

zuls said...

Halamak! aku baru terbeli barang cavenzi, harap-harap dapat yang okeylah nanti..

Liyana said...

waaaaaaaaaaaaaaaaa (T_T)

baru beli set bilik tdo kat cavenzi ni..
gonna use it for my wedding..
dah 1month xsampai lagi ni..
i've been patient enough till i read all the comments..
hope set bilik tdo tu xcalar2..
nak buat kawen (T_T)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review