the baby.

Love & Kisses ✿ sha



so, this is Emir Danish @ 5 months old.
wajah sebelum kena cukur rambut la.

ari Sabtu lepas, 18/6, dah selamat cukur pun rambut si Danish nih.
dah botak licin.
takde la nak berkenduri cukur jambul bagai.
adat yang ala2 Hindu ni berendoi la, lenggang perut la, ntah hape lagi la aku malas nak ikut sangat. ada rezeki, nak buat akikah insya allah bln 9 ni waktu2 nak raya tu.
senang, pakai baju raya je terus.

aritu aku dah tempahkan baju raya kami, sedondon kaler plum purple and satu lagi kaler pearl grey. aku la yang pilih kaler sebab Hubby takde kan.
dia cuma cakap nak kaler pepel so aku pun gigih la meronda carik kaler pepel yang cantek.
and he specifically said a big no to green or yang seangkatan dengannya.
apsal ntah kaum kerabat yg veri d anti dengan kaler hijau nih.
so lagi selai aku pilih la kaler kelabu metalik.
cantek la kat mata aku.
cumanya cam kelam pulak nak pakai kelabu2 time raya nih.

ok, ai nak ngemas baju.
Hubby nak operate kaki jap lagi.
bye!

8 comments:

fainie_riz said...

comey nye emir..dh pandai buat ape je tu?

aDieyZa said...

sekejap jer dah 5 bulan kan.. makin comel!!

♥ Elin ♥ said...

hero malaya dah besar n hemsemmm!

Girls Like Me said...

rindu nye dgn danishhhh :) i miss him.. the most cutest baby ever!!!

teha said...

alahai comeinye....

itZ me Tehanurfateha =)

harzharun said...

hoho..si ensem emir...nanti kalo baby antie harz ni gurl, kapel dgn dia eh...huahahaha!!!...

btw,MIL beriya nak wat melenggang perut...dah la hubby org rantau panjang, sebelah je dgn golok/siam..isau i kot2 ada unsur mistik...x suke!

Fasha said...

FAINIE_RIZ :
emir dah pandai buat macam2 ni auntie. hobi latest is makan kaki sendiri ye =p


ADIEYZA :
haah dear. memang kejap btul masa berlalu. i wish that time would go slower sbb memang tak puas mengulit dia masa kecik2 nih. sgt best oke! ^_^


ELIN :
haha hero ni dah makin ligat tau auntie elin ;)


GIRLS LIKE ME :
nanti jumpa acik faz mesti dah makin besar lagi nih. mesti x larat nak dukung dah. mak dia ni pun tak larat dah =p


TEHA :
hiks thanks auntie teha ^_^


HARZHARUN :
hamboih auntie harz dah berangan jauh nih emir. ahaks.
eh dah kompem gegurl ke harz? waaa best2. rabak la poket ko dok soping baju cantek2 kang.

lenggang perut tu aku rasa kat jhr ni susah nak jumpa dah. sbb ko dok area2 tu kot diorg still ikut adat camtu kan

harzharun said...

saje je babe...instict kata gegurl(sbb mommy dia nak bli baju pink kot)...sebenarnya scan, boy la..hahahaha!!..xpe..kapel dgn delisha t..haha!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review