kehendak aku.

Love & Kisses ✿ sha

Lately ni kepala otak aku dok terbayang2 je wajah Nikon D3100 tu.
Tahap veri d kemaruk dah.
Menci la amik gambo guna henpon je nih.
Ingatkan nak tunggu PC Expo bln 8 kang tapi mcm dah tak berapa nak sabar dah.
Pastu nak tunggu bonus mcm lambat sangat bln 9 nanti.
raya pun dah nak abih.
Penyudahnya aku amik gambar raya guna henpon jugak kang.
Dah la first time nak beraya ngan Emir nih.
Sangat la tak vouge.
So bercadang nak beli je weekend ni.
Semalam dok survey gak and yg paling murah aku jumpa adalah RM1899 + free gift.
Murah sangat kang takut underwater set pulak.
Belum tengok kat Angsana lagi la.

Tapinya takut lens yg dia bg tu tak menepati citarasa pulak.
Tapinya aku sbenarnya tatau pun lagi jenis gambar apa yg aku nak amik.
Kalau setakat gambar biasa2, lens 18-55mm tu ok je kot.
Tapi bila dok baca review pasal wide zoom and tele zoom mcm sgt best.

Tapi ntah ye.
Bebenda mahal mcm ni kena survey byk2 jugak tapi aku adalah sgt tak sabo dah hokey.
Semalam kat kedai tu diorg dok provoke suh beli Canon EOS 550D tu sbb harga dia dah jatuh skrg nih. tapi aku cam takmo sbb dalam kepala aku dah cop jenama Nikon je.

haih.
mesti masuk dlm mimpi aku lagik mlm nih.


Some of the sites yg review pasal lens D3100 ni :
- http://www.kenrockwell.com
- http://camera.downloadatoz.com

4 comments:

Ms SZ said...

Beli jangan tak beli. I owned this. bagus untuk N3 level dan niat nak ambil gambar cantek.

pasal lense tu, memang kemaruk gak. nak beli pun bukan murah jugak. Try g Angsana. Sana pon baik gak promo. Tapi kena check stock available or not jah.

aDieyZa said...

sampai dah termimpi tu kenalah beli.. hihihi

Fasha said...

MS SZ :
tu la dear. mmg nak beli dah. tapi tetiba bila org dok ckp canon 550 lagi best tu yg tetiba balik umah pikir2 balik. beza harga dlm 400 lebih je. pening dah ni. ingat weekend ni nak gi angsana plak ^_^


ADIEYZA :
memang kena beli gak nih adieyza. kalo tak raya kang takde kamera kan tak best ;p

fainie_riz said...

smlm i g angsana survey camera jgk..i tak de kemarul mana2 model, so i ckp kt org kedai tu, i nk camera yg pic cntik mcm DSLR tp sng nk operate..hihihi..kedai yg tepi escalator dkt dgn UO tu murah sikit, compare dgn kedai yg kt bwh tu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review