momma yang cantekkk!

Love & Kisses ✿ sha

Aku nak benda ni sangat2!
Sejak Emir belum lahir lagi pun aku memang dah jatuh cinta yang teramat ngan brand tu.
macam, oh my.
Super comel la barang mOmma nehhh.
Tapi agak mahal juger.

Botol dia kan gemuk2 macam Tommee Tippiee.
and veri colorful gitu.
but for the bottle I still opt for TT la sbb lebih well known akan kebagusan dia kan.
mOmma punya bottle tu mcm gemuk sgt la pulak nak letak dlm henbeg.
and bentuk dia bukan mcm breast pun so tak mungkin la Emir suka, kan.


Normal price for this mOmma: Developmental Meal Set is RM105 and the cheapest yg aku jumpa is RM89.25.
ok tak eh?

The mOmma: Developmental Meal Set works with your baby to increase motor skills and enjoy feeding time. Stage one utilizes the plate and spoon. The plate is non-slip and non-tip base. Two compartments separate foods, promote taste differentiation and develop dipping skills. The spoon with soft tip is easy on the baby's gums. The rocking base entertains while keeping the utensil upright and preventing contact with soiled surfaces. Stage two utilizes the same plate with the fork with its rigid, yet soft prongs that promote normal use of utensils by baby.

and ada jugak this mOmma: Developmental Drink Set tapi ntah ye.
macam tak berapa berminat.
maybe sebab anak aku belum start minum gitu lagi kot.


The mOmma: Developmental Drink Set are designed to follow the various stages of your baby's growth and learning step by step, supplying a useful and complete product for weaning.

Three stage levels :

Stage 1 - 4m+, feeding bottle, round and ergonomic for your baby's tiny hands
Stage 2 - 6m+, non-spill and dual handle system can be fitted to the cup. Baby learns to grip the dual handles
Stage 3 - 8m+, cup with straw and single handle system can be fitted to the cup. Baby starts drinking from the straw using the single handle.


haiyohhh!
gile soping barang Emir je aku ni weh.
since Emir is entering his eating stage soon, harus la ai carik sebab utk soping brg dia je kan. bole jatuh mesken omak kalo ko dok enter byk2 stage ni nak.

and ptg ni Hubby ajak soping cat utk luar rumah.
sebab nak tambah awning kat depan tu so nak cat sekali la kan.
and aku nak tambah kaler dark fuschia utk feature wall kat hall atas tu.
kaler tu sebab aku dah terbeli gambar bunga cantek kaler pink so harus la dinding tu ikut tema gambar yang nak disangkut, kan.

Lama tak bercerita pasal rumah.
Akhirnya sampai nak duduk dekat setahun dah ni pun cerita tak abih lagi.

oh ye. aku tau mesti Harz nak cakap, yang pasal kawin, pasal bersalin tu pun akhirnya tak abih cerita jugak.
eh.

3 comments:

wanlurvesya said...

"..bole jatuh mesken omak kalo ko dok enter byk2 stage ni nak.." hihi..kejap je da besar emir=)

Fasha said...

WANLURVESYA : haah sya. mmg cepat btul emir besar. nanti dah dpt kaki kang mesti dia takmo dukung2 dah. haih. tetiba rasa makin tua. hiks

harzharun said...

haha..omak emir...mana ko tau aku nak ckp cenggitu!..haha...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review