I hate the cake!

Love & Kisses ✿ sha
ok, that sounds too harsh.
but I do hate it!
'remember this entry? haha.

I soo want it to be like this :




But what I got is something like this :



oh ye, maleh nak amik gambo kek dari atas so takde gambo kek yang sebenar.

Nyampah oke.
Patutnya aku ikutkan je hati aku nak tempah kek kat JB tu. Pastu suruh la Boy ke sape ke pegi amik or suruh je orang tu buat delivery. Time my sis wedding aritu, she got a gorgeous cake from Hanimura. Tak kesahlah sedap ke tak asalkan lawa. It is quite pricey but who cares? Nak order wedding cake sekali je seumur hidup so lantak la mahal mana pun kan.

I've choosen my wedding cake vendor long time ago.
But then, sebab kaum kerabat tak setuju aku order jauh-jauh, so untuk menjaga hati terpaksa la carik kat area my hometown ni...

The morning before the wedding, kek tu pun sampai...
Aku tak tengok pun sebab cam, ntah.. malas.

Then, after the solemnization, baru la sibuk nak tengok.

and... oh hell!
Rasa macam nak menjerit pun ada.
The color is wrong!
The flower is wrong!
Everything is wrong!
WRONG WRONG WRONG!!

i shud have known...
Kalau itu bukan pilihan hati, of course akan menyesal kemudian hari. So, bride2be semua, sila ikut gerak hati kamu okeh.

Ni bila tengok wajah kek aku dalam gambar rasa cam nak baling je kat dinding.

Sekian.

oh ye, the good thing is everyone says that the cake is quite delicious. Aku tak rasa lansung sebab macam takde perasaan dah.

'aa ada la rasa sikit time aktiviti suap-menyuap tu kan tapi ntah.

It was a 4-tier cake.
Sebab harga dia tak mahal mana pun so aku amik la 4 tingkat.
Mula-mula ingat nak amik 7 tingkat tapi bila fikir balik, sape nak makan?

So, 4-tier it is.
chocolate, blueberry, orange and vanilla.
Different flavor for each tier.

oke, rasa dia memang sedap but I still hate it.
'nape la wajah kamu tak secantik yang saye idamkan ye.

Sekian.

9 comments:

NahWaL said...

kesian kek tu tak bersalah ko nak baling2. haha. meh sini potong kecik2. eh. nak gambar la. mana ni cepatla!hhoho

bitsANDpieces said...

takpe, yang penting kek sedap :)

~ thalhazlin ~ said...

fasha, tapi nampak kek tuh cam cantik je? huhu

Ami Schaheera said...

hello dear, suka your version of how deep is your love song. can i use it for my wedding playlist? :))

fikaryna said...

fasha..sedap pun pntg..jgn sedey..kek 2 nampak cantik jer la..cuma x seperti diimpi..

Rina said...

salam.. hai fasha.. saya ada nak tnya beberapa pasal wedding ni.. blh minta email awk??

TQ

-doriyaki87@gmail.com

Xora said...

baling masuk mulut saya! sini sini!

i'm the girL said...

isk santek gile wedding cake yang u nak tuh.. i punye wedding cake pon ala2 gitu.. hehe yup la quite pricey but who cares.. my wedding kan.. sukati la nak kek camne pon.. takpe la u.. kek u tuh pon nampak cam best je. tp siyes muke u tak ikhlas pon nak potong that cake :)

cheers k!

YOU CAN CALL ME : Miss X said...

isk. if my cake turns out bad pun sure i hangin. sbb tu i do a plain fondant cake je for my e-day. then deco it with fresh flowers. play safe coz i know it'll never go wrong.

anywya, don't worry, after all asalkan kek tu sedap, it's ok. jgn sedih k?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review