Vacuum... pliss!

Love & Kisses ✿ sha
We're going to have a new vacuum this weekend.
A wedding gift from someone tapi jenama apa, kami yg pilih.
'aa bole gitu?
hehe.

There're 3 that we have in mind.

Electrolux Lite from Electrolux.



Panasonic MC-CL481 from Panasonic.



or this cute LG Turbo from LG.


Electrolux adalah brand yang sangat best.
Same goes with Panasonic.

My mum has been using her Panasonic vacuum since mmm... I don't know when. Rasa macam sejak lahir vacuum tu dah ada kat umah and tak penah rosak.
And it's like what? 20, 25 years?

gile tahan oke.

But I don't like the color.
Rekabentuk yang agak oldies plus agak berat juger.
'aa mau patah pinggang mek ngangkat benda tu.
And quite difficult to clean sbb ada byk ruang sempit kat dalam tu...

The other choice is Electrolux yg veri d vogue.
Kaler hijau pucuk pisang yang sangat meruntun hati aku...

aaa sangat shomelll!

Hubby pun telah suka yang itu sebab among the three, this one is the most cantek and easiest to clean.

harus la kan.

sebab nanti dia yang jadi tukang vacuum umah merangkap tukang buang sampah ;p

But, I don't know.
One of my fren just bought the Electrolux vacuum and tiba2 suis dia takmo hidup and tak sedut kuat so terpaksa hantar ke service centre.

Her luck I guess.

And warna dia adalah serba putih.
Sangat mudah kotor itu.
And cepat sezen.
*sigh*

Kalau beli di SenQ, we will get some discounts and points if u're using the card, tapi... ntah.

LG pun sangat menawan oke.
Design yang chic plus kuasa yang tinggi dengan harga yang rendah.

In fact, it is the cheapest among the three.
Tapi, brand LG ni aku takut sikit.
It is not as kukuh as Panasonic or Electrolux.

Kalau ikutkan hati memang nak Electrolux tu je tapi ntah.

'comment anyone?
...

6 comments:

aurinh said...

I recommend panasonic yang tak pakai beg vacuum tu.. more convenient
economical in long run

brand panasonic tahan... I used it from zaman I anak dara sampai dah jadik bini orang

inzarin said...

i pulak dari kecik dah tebiasa guna electrolux kat umah. so sepanjang zaman le setia ngan electrolux je. heh..

Anonymous said...

i rekemen panasonic tu..kat umah mmg pakai yg tuh..sgt mudah coz xyah replace vacuum bag..in term of durability pon bagus..but...but..ianya berat..haha..tula ade pros and cons..

white dress said...

hee..the 1st pic sebijik dgn vacum aku kat umah..if i'm not mistaken beli around 270...

lebih kurang 2-3 thn pakai..tahan,agk ringan, no bag needed..plus dr zmn baby mak i pakai brand ni..

cons.. kena rajin buang bekas habuk tuh... if not xpuas nak sedut ;P

mrs adam said...

memangla elextrolux tu cantik tp cepat kotor sebab putih,kalo i suggest panasonic,wlaupun nmpk oldiest tp thn lama.alah "menerima hadiah" menang memakai.ni pendapat je la..

jarjar said...

im using electrolux vacuum..exactly the same dgn dalam gambar...kecik, ringan and durable ang bag-less...most importantly..x mahal sgt

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review