and... I love yuh!

Love & Kisses ✿ sha
Aku baru lepas tengok Dalil Cinta kat Cerekarama tadi.
Sakit dada tengok citer tu okeh.
Bunguk la.
Ader laki dia dilayan macam tu.
Kalau aku jadi Fahrin tu memang aku campak je bini dia dalam tong sampah.
Buat perabih beras jek.

Tapi kan, tetiba teringat kat diri sendiri.
Encik Hubby has been really good to me.
People says that men will be different when they got married.
Tapi dia, masih tak berubah malah menjadi lebih baik dari yang sebelumnya.

I have been happily married for more than a month now.
And I enjoy every single moment we spent together.

Yes, we saw each other everyday.
But we still go on dates, watching movies and all.
The last movie that we watch is Niyang Rapik, yang sebenarnya aku takmo tengok pun sebab I don't really like cerita seram.

Tapi nak buat camne kan... kena la neman.
Takkan nak biar laki kita tengok wayang sorang-sorang.
...

And I saw the good side that I thought never exist in him.

Yelah, before this kan I know that he is what u called anak emas family kan. Never cooked, never ever basuh baju, never mop lantai, never sapu sampah, memasak apatah lagi, never basuh pinggan hatta air basuh tangan pun siap sedia atas meja you.

Maklumlah adik-beradik perempuan ramai.
And anak lelaki pun 2 orang je.

And I thought, takpelah...
Sebab time kenal dulu pun dah tau dia memang macam tu so ok, he'll do the hardwork, and I'll do the housewife thing.

Tup-tup lepas kawin, fuh~
Bilik mandi pun dia yang basuhkan oke.
Aku tak suruh pun.
Tengah dok tengok tv kat depan tu, ingatkan dia gi mandi, rupanya pegi basuh bilik air.

Pastu aritu on the way balik rumah, dia cakap, "nanti cyg masuk rumah terus basuh kaki kat bilik air tau. kaki kotor tu Hubby baru mop lantai."

Kat depan pintu umah tu pun sempat pesan kat aku lagi tuu suh basuh kaki terus.

fuh fuh~ laki aku ke ni?

And before this memang dua hari sekali dia hantar baju kat dobi tapi sekarang, heh~

Sejak pindah rumah ni, lansung aku tak penah mop or basuh toilet or mesin and sidai baju or buang sampah tau.

He's the one doing all chores.
Shomel sungguh.

Tapi kalau mak mentua aku tau ni memang la. Mesti dia ingat aku yang paksa my Hubby buat keje-keje camtu padahal dia yang sukarela buat ha.

Tapi sampai sekarang still fail bab basuh pinggan.
Takpe, I don't mind.
As long as dia dah tolong sidai and basuh baju and buang sampah tu dah teramat la bagus ^-^
...

my dearest Hubby,
every second I'm with you... I see a little more of heaven ^-^

tengkiu dear... for everything...


6 comments:

harzharun said...

ok ok fasha...x sabar nak rasa tu semua....i have 7 days to go...tp kan, kami still akan PJJ..ni yg x best ni!!!

wawan said...

saya berangan je la nak dapat bakal hubby mcm tuuuuu

dok nampak dah perangai bliau 10tahun akan datang~

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

bestnye n btuah sgt dpt mr hubby camtu...=)

~ thalhazlin ~ said...

wah. bertuah ar awak fasha. hihi. comel sungguh bila hubby tolong buat housework. memang itula yang sepatutnya kan bila dua-dua kerja. :)

ally said...

sgt sweet...=)saling berbagi tugas tanpa paksaan..sweet..sweet...

fikaryna said...

best2 dapat yg rajin membantu..hubby ryna pengemas..rina seabliknya..hik2..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review