Wedding - The Makeups

Love & Kisses ✿ sha
i love you...
and i want to spend the rest of my life loving you.
...


It was a beautiful Saturday morning.
I woke up at 5.30, buang inai-inai kat tangan, nyambung golek-golek and pukul 7.30 baru bangun officially. hehe.

Bila orang tanya apa perasaan arini nak nikah, aku cam, aaa?
ok jek.
Takde gabra ke gementar apa.
Sedih, nervous pun tak.
Aku cuma cakap penat je.
Letih ok badan.

I could barely sleep the night before my wedding.
And also the night before that.
Sangat tak boleh tido okeh sebab tak selesa pakai inai sambil tido atas katil pengantin.

Takut inai berselerak atas katil so terpaksa tidur secara sopan.
Siap alas suratkabo lagi ha.
Gerak sikit je bunyik.
That's whylah kejap-kejap terbangun.
Dah la malam sebelum tu aku tidur pukul 1.30 pagi sebab sibuk nak pakai inai. Cadangnya pukul 11 tu memang nak tidur dah. Tup-tup bila dah nyembang dengan sedara-mara, and diorang offer nak pakaikan inai lagi, so aku of cos la setuju kan. Tu yang pukul 1.30 pagi baru nak tidur.

Actually the night before that memang dah pakai inai pun tapi tak merah sangat, pastu gatal pulak nak merahkan lagi, so tahan je la mata.

Then bangun pagi tu, Encik Hubby texted me.

morning cyg... tengah solek ke tu?

sori hubby. cyg tgh golek2 lagi ni.
hehe.


Pastu masih takmo mangun lagi tu. rileks2 lagi ha.

A few minutes after that, my pak andam msg, Nonie otw.. standby.

fuh~ berdesup la aku carik towel gi mandi.
Dah la the night before tu dia dah pesan sebelum dia datang baju nikah ngan contact lens siap-siap pakai. Ni bila dia msg dah on the way, aku tgh golek-golek lagi ha.

Since my solemnization event will take place around 10 something, we have to start early for the makeup session.

Around 8.30 am, Noni pun sampai.
And aku pun start la mekap...

I received sooo many emails asking about my makeups and bridal. Sebab kat my hometown tu kan macam susah sikit nak carik bridal yang best.

Fortunately, Noni's touch suits me.
He did my sis during her wedding last June.




And also for my engagement.



And we're both satisfied with his service.
That's why, lepas majlis bertunang aritu terus amik Noni je for my makeup artist.

And, this is me after his touch.



Noni from Mumtaz Bridal.

I won't put his contact no. here but for those who're interested, you can check his website or you can send emails to me.

'aaa lately mmg byk email yang tak berjawab sebab pengantin ineh sangat bizi lagi but I'll try my best okeh ^-^



Photos didn't do much justice coz I think the real makeover is a lot better but it's ok now that I know that in the next 20 years I won't feel terrible looking back at our wedding photos.

hiks.

By the way sgt menci oke tgk Melodi semalam.
Menyampah yang amats tgk diorang kaco Shidee ngan mak mentua dia tu.
Biar la diorang nak damai sendiri takyah nak sibuk2.
Buduh.

9 comments:

NahWaL said...

tah, budus. HA HA HA. tak tau cita papa.

santekla kamu..!!

azurerin said...

salam..fasha..blog baru?
blog lama update tak?
anyway..kita exchange link?
thanks

fikaryna said...

hehe..wifey nakai nih..huhu..

asna cute said...

Cantik makeup akak.... adorable! =)

Nad Nazira said...

fasha..hehe..bile bace fashanye post lately memang sahla tengah di awangan..hehe..samelah kite..alangkah bestnye kalau nad pun dapat tinggal same ngn husband macam fasha..how i wish! mekap fasha memang lawa..bile dah petang tak capuk2 pun..blend je ngn muke.


tang penyeksaan time pakai inai tuh memang real la. nad pun..susah betul nak tido. blehnye tengah tido tu tergaru muke..abes muke kene inai...nasib baik cepat tersedar. haha. cepat2 gi basuh


:P

k|ree said...

betul2...kiree setuju giler ngan nad...mmg tgh kat awangan la...hehehe...inai tue...mmg seksa memakainye...bila dh bgn pagi tgk...inai berterabur..pastu, tak terang plak..pergh..lagi la angin...heheeh

Fuchsia said...

NAHWAL :
gaknye melodi tu mmg dah ketandusan idea tu yg sibuk gi melaga2kan org tu. btw suda tetapkah makeup artist kamu tu?


AZURERIN :
cam malas plak nak updet kat blog lama tu ezu. orait xchange link plis ^-^


FIKARYNA :
hehe. wifey yg nakai tu yg best ryna ;p


ASNA CUTE :
hehe thanks asna. seumur hidup skali je nih so nanti sile la amik makeup artist yg d best okeh =p


NAD NAZIRA :
hahaha di awangan yer. eleh awk pun same la nad. mode ala2 romantik gitu ;p

tu la nasib baik mekap aritu ok. padahal dia mekap sekali je time pepagi bute plak tu. tghari touch up skit2 je ha


KIREE :
tu yang ramai dok pakai inai tube je kan kiree. senang. kejap je dah lawa. tapi tak tahan lama plak. sy punya inai ni sampai skarang merah lagi ha padahal dah masuk laut byk kali gak ^-^

PurPLe LaDy said...

hi fasha,
you dr pontian ke? thank god sbb my wedding belah lelaki nnti akan buat kat pontian sane. and im lost and no idea with butik mana yg ada and ok. cn i have your email? byk mende nak tnye. heee.

sue-sama said...

comel pengantin~~~

sue follow :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review