ye, begitulah.

Love & Kisses ✿ sha
Kelmarin pukul 6 ptg, si dia ngantar my MIL balik ke BP from his grandma's house kat Perling nuu. Aku tak ikut sebab balik kerja lambat. And sebab besoknya nak keje lagi so macam tak larat nak ulang-alik gitu.

And he'll be back tomorrow sebab nanti sampai BP sure dah malam, and mesti sangat penat, kan.

Pastu sebab takde orang kat rumah, aku pun telah jadi sangat rileks berehat-rehat nonton tv dan bergolek-golek sendiri. Tak masak apapun. Tanak nasik je 1.5 pot.

1 pot pun cukup sbenarnya sebab aku tak lapo.
Nambah 0.5 lagi sebab in case la kan.

ye, in case.

Sebab dia kan balik besok, so ingatkan tak payah la nak masak2.

no, don't be mistaken.

I love to cook oke.
Cuma perasaan malas + menat mengatasi segalanya ;p

So, nyambung la golek-golek sampai tertidur...
.
.
.

Pukul 1 pg terjaga sebab rasa macam ada orang bukak pintu.

Aku macam, eh?...

laa... kata balik besok?

Rupanya tak sampai hati nak biarkan bini dia ni sesorang kat rumah.

hehe.

Tup tup, cyg masak apa arini? hubby lapo la...
<-- sambil bukak tudung saji. Aku yang tengah mamai macam, aa?

laa... tak makan kat umah mak ke tadi?

Jawapan --> 'kan hubby dah ada isteri skarang so mesti la nak makan wife hubby masak ni. ingatkan masak tadi...

takpe la cyg sambung la tidur, nanti hubby carik apa2 kat luar.


Aku macam, aaa?

ye la... orang masak la ni...


Gigih la aku mangunkan diri lalu ke dapur rendam udang, masak sayur kacang panjang goreng ngan udang goreng butter.

Isteri mithali sungguh.

Dah tentu2 la balik umah mak dia, sanggup tak makan tuu sebab nak makan bini sendiri masak.

oo suami aku, suami aku...


'bila ntah nak nyambung cerita kenduri aritu.

17 comments:

Nad Nazira said...

SO sweet laaaa..sanggup tuh..sayang bini punye pasal..untung fasha..

baru perasan husband fasha punye songkok tuh songkok yg tinggi ehhh??

lain dr yg lain..nampak smart gak pakai yg tinggi tu..


:P

Fuchsia said...

NAD :
kekadang kat opis kalo teringat perangai dia tetiba rasa nak gelak sendiri. ahaks.

dia mmg peminat songkok tinggi la nad. nyampah sungguh. time nak nikah aritu rasa nak nyorokkan je songkok dia tu pastu suh pakai yg rendah skit ;p

nino said...

sekarang akak tinggal di dua buah rumah.satu rumah mil.satu lagi rumah mak akak yang baru beli dan tak jauh dari rumah mil. biasanya lepas siapkan sarapan dirumah mil akak balik rumah lagi satu.malam baru balik umah mil. time lunch hubby akan makan dirumah akak. kalo mak dia masak lauk sedap pun dia akan tapau lauk tu dan makan ngan akak. hurm sweetnya. rasa bangga sangat2 sebab hubby nak makan beradap ngan akak. tapi mil makan hati la pulak :(

k|ree said...

hurmm...kalau kita, dia tak pandang dah kita punya masakan...mak dia punya yang dia pandang...anak mak memang cmtue...hhehehe...

NahWaL said...

ni isteri mitahli betol ni, bangun tengah2 malam masak untuk laki. oh. harap kita isteri2 semua macam tu nanti. haih.

Noha said...

comellah husband akak.:),akak pun sweet je sanggup bangun masak tengah2 malam..mesti semakin gembira kan kakak.dah ada orang yang jaga dan untuk dijaga sepenuhnya

Haliza said...

bestnyer.. da bole kongsi resepi nih :D

ally said...

wah..mmg kagum la ngan fasha..kalo sy, mau nya tdo balik..haha..sweetnya..

fikaryna said...

fasha..kamu mmg sweet n baik..banyak dapat pahala tuh..huhu..best kan bila jadi 1 x terduga dan ianya sgt menggembirakan hati..soal letih atau ngantuk tolak tepi..yg pntg dalam hati ada taman..haha..

harzharun said...

dear....dua entry u cite sal masak memasak....mlm td i cr pasal gadoh dgn arjuna pon sal masak memasak..aiseh...i dun know my ability in cooking..i live with my own family..ibu, full time housewife...i dun deny yg i tau la jugak masak setakat nak puaskan perut adik2, tp, cam gerun plak nk btugas sbagai tukang masak suami...mlm td arjuna cite ma dia duk puji sal keteraan tunang adik dia masak!...i rs inferior ok!!!huhuhu

Siti Hajar said...

wahh...sweet giler hubby u..:)
cepatla upload gmbr kawen byk2.....

sya_firwan said...

ahaks..so sweet..=)

:cahya: said...

:) sweet...

Fuchsia said...

NINO :
haah mmg bangga je kan kalo hubby pilih nak mkn ngan kite eventhough mak dia sendiri ajak makan kan. hiks.

tapi tu la... kekadang mmg rasa tak sedap jugak takut ada org kecik ati mcm tu


KIREE :
takpe kiree. nanti dah lama2 bila dia dah biasakan mesti hubby awk pilih yg awk masak jugak tuu


NAHWAL :
ala nahwal. nanti kan mesti rasa tak sampai hati jek kalo hubby dok cakap lapo2 tgh mlm. mesti bgn gak masak. hiks


NOHA :
life is unpredictable kan noha. kalau dulu kite tak rasa yang pahit, tak dapat nak rasa yg sangat manis camni, kan ^_^


HALIZA :
tukar2 resepi? ahaks.
tu la kite pun slalu amik kat blog kekwn gak kalo diorang ckp sedap gile baru try masak. heheh

ShalinzZ85 said...

mak aih...hepi nya tgk life u skrang..wuwuwuw...best best!teruja plak shalin nak kawen..upssss...haha

Dayu said...

oohhh sgt sweet dan kamu mmg isteri yg dedikasi.. sungguh bertuah suami kamu fasha..
dan kamu juga.. byk sungguh ganjaran kamu dpt semalam..
bila ikhlas melayan suami gini.. kita rasa sgt puas hati kan

Fuchsia said...

ALLY :
takyah kagum ally. nanti awk pun akan rase camtu gak. haha

FIKARYNA :
btul tu ryna. mcm best je kan kalo dpt buat something utk hubby pastu dia appreciate balik ^-^

HARZHARUN :
hish camni kena buat syarat tu dear. ckp kat dia, kalo sy masak sedap ke tak sedap ke mesti puji. hehe. hati kite pun mesti jaga oke

SITI HAJAR :
gambar kawin tak banyak lagi la hajar. op belum bg lagi. tu yang terpaksa letak sikit2 ni

SYA_FIRWAN :
alamak segannye sya baca ni ;p

CAHYA :
hehe thanks cahya..

SHALINZ :
sile kawin cepat2 okeh. best tau mangun tidur ada org kat sbelah ;p

DAYU :
aah la. dayu pun macam tu kan. suami kite sepesen mmg jenis suka makan kat umah ni kan dayu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review