Tentang baju~

Love & Kisses ✿ sha

eh oo ye dah 6 hari rupanya.
Cepat betul la masa berlalu.
Rasa macam baru je semalam aku dok kelam-kabut siapkan benda-benda yang last minute tu. Tup tup ni, dah 6 hari aku kawin rupanya.

Blog pun tak berupdate.
Gambar pun tak berusik.
Maklum la bizi.

Ngemas rumah sebab majlis satu hal.
Ni my family nak pindah rumah baru satu hal.
Dengan kami yang pengantin ni pun nak ngemas rumah baru kat PG tu lagi, dengan sibuk nak shoot outdoor, dengan nak pulang barang-barang/baju kat 3 bridal tu lagi.

So, telah bizi yang melampau.

Tapi akhirnya setel dah semua.
alhamdulillah...

aa nape 3 bridal?
di 3 daerah yang berlainan pulak tu.

Mumtaz Bridal Gallery @ Pontian, Johor.
Exclusive Bridal Collection @ Angsana, Johor Bahru.
D' Kraton Bridal @ Rengit, Batu Pahat.

oh~ ceritanya agak complicated.
Salah satu sebabnya, this ex-bridezilla telah dihantui oleh baju-baju dan kecantekkan pakej mereka <-- ayat tak hingat ;p
...

Initially memang mau ngambil semua dari satu bridal sajer, that is Mumtaz Bridal Gallery.

They're the one organizing my sis's wedding last June and did the makeup during my engagement.

Tapi, sebab dah kemaruk nak baju kaler pink belacan, kami pun survey la dari satu bridal ke bridal lain untuk puaskan hati.

Jalan-jalan kat Angsana, belek itu ini, tiba-tiba, eh~ nape baju tu sangat lawa?

Bukan kaler pink pun.
Kaler gold hitam.
'remember this entry?

On the spot telah membook before mentry.
And automatic nak tukar kaler tema kawin jadi gold-hitam.

Bila dah try, mak aihhh gemoknya aku!
Beratnya baju ni!
Panjangnya kain dia!
Sape nak heret baju labuh-labuh camni??


Time jalan-jalan jumpa tetamu kang abih sume sampah-sarap aku angkut sekali. wahaha.

Rasa nak kensel je tapi dah bayar deposit pulak.

So, oke. Mari kita guna buat outdoor shoot nanti.
Hubby nak pakai blazer dia tu je.

Tapi akhirnya telah membook overcoat utk lelaki juger.

So, jalan-jalan lagi untuk carik baju sanding...

And one day, aku ikut Hubby balik BP.
Tengah borak-borak tu, his family asked me nape tak amik baju kat D' Kraton Bridal tu sebab the owner is their good fren and Hubby's brother adalah part timer di situ.

Aku macam, what?? ade ke baju lawa kat ceruk Rengit tuu? adeh.

Tapi untuk menjaga hati, kami pun ngambil keputusan survey-survey la juger di sana...

Tup tup, ada pulak baju yang aku berkenan.
Siap ada ekor yang panjang lagi ha.
Typical me adalah sangat suka dengan baju berekor panjang sebab nampak sangat vouge lah. Tapi susah nak jumpa baju macam tu sebab ekor panjang kan susah nak jaga. Tapi nape ntah kat situ banyak pulak la yang pattern macam tu. And the owner jahit baju sendiri taw.

Walaupun dada dia agak seksi tapi dengan tak berpikir panjang, terus membooking. Bila pakai time sanding aritu, haihhh cam nyesal pulak sebab terlampau seksi and aku terpaksa pakai inner jugak.

Then, kat situ ada pulak satu baju jawa kaler gold yang sangat menarik hati.

'remember the tragedy about my baju nikah?

So telah ngambil keputusan utk ngambil baju tu for my solemnization ceremony...

And walaupun dari dulu dah tau nak kawin bila, akhirnya beberapa hari before majlis baru jumpa baju yang aku suka.

Sekian.


'tatau nape buruk sangat aku buat bunga ni siap nampak selotep2 sume tu T_T

oh by the way, we're going for pre-honeymoon tomorrow!
'remember the gift voucher that I get from my company? ya, that's the one.

And next week we're going to Terengganu!
wif my family.

And end of this month, we're going to Taman Negara Rompin.
Masuk hutan gitu.
also wif my family.

And middle of next month we're going to Miri.
ye, wif my family juger.

When people asking me about honeymoon, ntah aku pun tatau nak cakap apa sebab yang betul-betul, maybe we're going to Langkawi/Kuching tapi tatau bila.

Tapi sebenarnya, gi memana pun adalah honeymoon asalkan dapat berdua.

'bole gitu?
;p

8 comments:

fikaryna said...

hehe..bila dah lepas macam kejap jer kan...tp kenangan kelamkabut last tuh yg plg mahal kan..btw..tahniah lagi..n bila nak g hanumun?..ryna blm sempat..en.fika masih di muar..huhu..

Quon quon said...

=)

k|ree said...

cepat2 update gambar..sudah tidak sabar mau tgk... :)

NahWaL said...

i bet skang u suke pergi mana berdua kan, leh gediq2 ndgendeng kat hubster. alaa, besnya. hahaha. gatal dah ni..LOL!

ShalinzZ85 said...

awakkkkk,tahniah tau sbb semuanya berjalan dengan begitu lancar!kite seronok tgk awak bahagia!huhu.doakan B2B yang lain same tau!btw,selamat menempuh alam baru.wink2

Nad Nazira said...

nad belum honeymoon..hehe..ayat penyata..sebab rasenye tiap kali jumpe after berminggu tak jumpe tu kire honeymoon sekali la..btw, cantik kaler gold untuk nikah ni..

harzharun said...

dear......bg pendapat i la kan, pengantin wajib pakai bj meleret sbb dia pengantin...ada pas ni u tiba2 nak pakai baju meleret?..of kos not!...kat KT ssg sket nak cr baju meleret...t i post tbaru sal baju i ok....cite fresh nih..br smlm..hehehe..btw, cun la baju u....xkiasah la bp butik pun ..asalkan puas hati kan...

鐵板豆腐Fay said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review