Suamiku oh suamiku~

Love & Kisses ✿ sha
Hidup selepas berkahwin adalah sangat best.
Tapi sangat menat juger.

ooo, jangan fikirkan yang itu.

Walaupun yang itu pun menat juger tapi ini adalah menat kerana pagi-pagi buta suda ke tempat kerja.

Pukul 6 sampai rumah, tiba-tiba, "cyg nak masak apa ye arini?"

waduh, waduh... suamiku.

Tukar baju, makai apron, gigih la aku menanak nasik, merendam ikan, menumbuk sambal, memasak apa yang patut.

Makan, tengok bola tv, ngemas yang itu ini, and lastly, terlepek kepenatan atas katil.

ye, walopon Astro ada banyak siaran tapi 95% adalah terpaksa menonton bola bersama si dia.

Walopon ada tv satu lagi tapi adalah sangat tak best menonton sorang diri or mengadap PC sendiri or membuat apa-apa pun sendiri jadi memaksa diri mengadap encik bola juger T_T

Tapi sangat bestlah bila si dia nambah nasik 2 kali.
Especially when I cook Ikan Masak Sambal Jawa macam tadi.

Ingatkan 4 ekor ikan cukuplah untuk kami berdua.
takde maknanya...
Aku dapat rasa sekor je.
oke, next time kena masak 6 ekor la ni.

Aku ingat dalam sebulan dua memang dasat gemuk la dia ni kang.

...

Yes, life after marriage is good.
But very tiring indeed.

Rasa luluh tulang-temulang aku semuanya.

Sekian komplen untuk hari ini.

12 comments:

~ thalhazlin ~ said...

huhu. scarynya. kene masak lagik. camana la dengan kite ni, kul 6 pun tak tentu laqgi sampai umah. selalu balik lewat. tapau lauk je la jawapnye. weeknd je masak. hihi

nino said...

baru kawin memang cam gitu
terasa waktu tak pernah yang cukup
terkejar2 nak buat semua benda
lama lama lama sikit dah pandai ejas masa dan semuanya kembali normal

Nad Nazira said...

hamboiiii..yang itu? yang itu ape?? hehe..part luluh tulang-temulang tuh memang tak tahannn lah..hehe..nasib baik nad dok jauh..ari2 balik keje bleh escape masak..tapi wat a borink life..dah kawen kenela buat cara dah kawen kan..nih nak buat cara dah kawen pun tak dapat sebab husband jauh pulak..hehe..

update lagi banyak2 k..walaupun i know u penattttttt..

wink* kelip-kelip mate

:P

NisS^ImmEr said...

husband kite pun sama. asik tgk bola je keje dia. mujur keje memasak mak mertua byk take over, sy tolong skit2 je hehe

Dayu said...

yeah, kamu sgt tepat!!
kehidupan yg sgt best..tp penat skit lah kan, tanggungjawab dh bertambah
dulu jaga diri sendiri je
balik kje tapau je
skrg dh kena masak..kemas umah..
tapi takpe...ganjarannya sgt besar kan..buat seikhlas boleh...

atulhani said...

salam perkenalan.. hehe. selamat menjadi isteri ngeh ngehh... bagus la rajin masak. macam saya, mak mertua je yang selalu masak.. dia takde, baru kita dapat take over dapur.. huhu

k|ree said...

hehehe...macam sama je husband kiree...asyik tengok bola je...boring...memang penat...keje orang perempuan nie, macam tak pernah habis.... :)

Sha Pattinson said...

erkk lama tak masuk blog dia ..hihihi ..congrats to your wedding harap belum terlambat ... :D

Fuchsia said...

THALHAZLIN :
haha. nanti jadi cam sy thalha. slalu la sy gurau2 ckp, hubby ni slalu buli la. pastu dia ckp, masak tu dikira buli ke bukan tanggungjawab?

ahaks. tak terjawab lak.


NINO :
tu la.. agaknya sebab baru lagi tu yg sumer terkejar2 macam tak cukup kaki tangan je ha. nanti lama2 skit ok la ni :)


NAD NAZIRA :
wahaha amboih nad.. dah pandai ye skarang. hehe

takpe la nanti dpt la dok skali tu nad. sampai tak cukup kaki tangan nak layan dia tau ;p

dialicious said...

Oh Mannn..tell me about it..hehehhe
mula2 je..lama2 u'll get used to it..

Fuchsia said...

DIALICIOUS :
btul tuh diah. dah lama2 cam ok plak. takde penat melampau cam baru2 tu. hehe. culture shock neh

Zainur said...

share the recipe... saya suka gak sambal jawa pasai dulu kawan org jawa...tp blh plak xminta resepi..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review