Mengidam lagi.

Love & Kisses ✿ sha
For no reason at all, I've been eating like crazy.
Bangun pagi before gi opis tu dah siap2 mkn kek batik kat fridge.
ye, aku sentiasa ada stok kek batik kat fridge.

Then sampai opis, makan nasi lemak or mi/kuetiau goreng plus 4 ketul kuih or sandwich.
Then from brekfes till noon, I start eating everything yg ada atas meja.

And it's like truly non stop oke.

Kerepek pisang, kerepek pedas, biscuits, yogurts, chocolate, etc etc.
And I don't know why.
And perut rasa sakit sebab makan yg sgt banyak.
Baby mcm telah gerak2 yg dasat sebab sgt sempit sebab perut mommy sgt penuh dengan makanan.

And I'm 64 kg now.
additional weight of 15 kg since pregnant T_T
wuhuhu.


And I can't wait for this weekend!
Sebabnya, ada PC Expo kat Persada!
^_^

Maybe tak sebest PIKOM but hopefully I can still get good bargain from it lah.
Mau beli new lappy for my mom.
and a new Nikon DSLR for us!
tu pun kalo jumpa D3100/D5000 yg within budget lah.
Tak dapek D90 idaman sebab for the time being it is wayy too expensive for us.
D3100/D5000 is 1K cheaper but based on reviews, the quality is very much the same.
so tengoklah nanti.



Nikon D5000 vs D3100: Key Differences

• 12.3 MP CMOS sensor (D3100: 14.2 MP)
• Movie mode - 720 (D3100: 1080)
• Bracketing (D3100: No)
• 611g (D3100: 505g)

Source : www.dpreview.com/reviews/nikond3100/


And a new lappy for my mom sebab her Dell suda sgt oldies gitu.
My lappy yg dah 3 tahun ni langsung tak penah buat perangai and sgt best compared to the other brand. Hubby's pun sama.
So dalam pikiran cuma akan beli Compaq/HP sajer walopon ASUS nampak lebih tasty =p

It has been quite sometimes since I last shop for gadget.
Mcm agak excited sebab zaman ber new gadget adalah waktu belajar kat MMU dulu.
Mcm agak best kalo baca reviews on lappy, graphic card, etc.
Macam teringat zaman yang 5 tahun lalu...
'tiba2 perasaan mcm macik2 yg suda tua. haha.

6 comments:

ally said...

wah..mkn byk2 sampai baby rs sempit ek..hehe..comel..mmg cam tu kot..pantang ada mknan kat atas meja, mesti dok kunyah2 juga...kalo dah xde stok tu, sggp cr stok mknan..

Mrs. Eeza Herman said...

samala ngn iza..br jap nie kunyah coklat, nie makan twisties lak..xleh la nak berhenti, nak kunyah something je..tp kan, bila iza xmakan sbb rasa dah full,sure rasa tekak pahit psl gas naik..iza just assumed yg iza je yg rasa kenyang, baby lapar lg..so, kena gk la makan...sampai kdg2 xtau nak kunyah apa lg..hehehe...

k|ree said...

waa...mkan dgn jayanye...hehee..ok la tue..kiree pun kuat mkn juga...tp,ada sekali...setiap hari perlu makan coklat...sekali timbang...terus naik 63kg...cuak juga..sebaik doktor tak marah..huhuh...

Little BlueBird said...

Jangan makan terlebih..nanti jadi macam i..doctor suruh I diet!!yea..diet!!!!sebab overweight..baby nyer tak besar..emak dia besar bagai johan!!!

harzharun said...

bagus2..hubby aku mmg suh cari maklumat sal DSLR nih...tp dlm ms yg sama, dia duk usha dvd palyer tuk dlm kete kecik dia tu..konpius aku mn satu dia nak..huu..

♥ sha ♥ said...

ALLY :
haah kan ally. tatau kenapa tapi mmg rasa lapo je kan selalu. hopefully lepas bersalin nanti bole maintain badan balik la kan


MRS EEZA HERMAN :
org ngandung mmg camtu kot iza. padahalnya tak pikir pulak mana pegi makanan byk2 yg masuk dlm perut tu kan. kesian baby sempit2 ^_^


KIREE :
haa sy pun mmg gile mkn coklat skrg nih. sib baik la takde nak ngidam yang bukan2 kalo tak jenuh jugak


LITTLE BLUEBIRD :
ahaks. tapi yg bestnya time preknen ni takde org pertikaikan kalo kite nak makan byk2 pun kan. tapi takut jugak lepas bersalin nanti kalo berat tak turun2 tuh..


HARZHARUN :
ala baik beli dslr tu harz. sempat plak la ko nak tgk dvd dlm kete ha. kalo dslr ko bole amik gambo yg gile vouge nih. aku mmg akan beli gak tapi dlm tahun dpn la.. mana tau kot D90 tu turun harga ke =p

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review