of this and that

Love & Kisses ✿ sha
Eventho aku cakap dah takmo amik order untuk guestbook until bln 3 tapi rupanya macam tak berapa nak sampai ati. Mmg byk yang aku dah tolak tapi bila pikir2 balik kesiannya la kat org2 yg tak jumpa tempat nak buat guestbook ni kan.

So telah kembali gigih buat guestbook balik ngan perut yg memboyot nih.
ahaks.
Tetiba teringat time aku nak kawin dulu.
Sgt sedeh sebab semuanya aku kena buat sendiri and veri last minute plak tu.
Tapi pengalaman tu la yg paling manis sebenarnya kan.

Anyway, my sis-in-law a.k.a Hubby's sister is pregnant!
Might sound ordinary to u but not to us sebab dia dah 10 tahun kawin oke.
and 2 kali keguguran...
and her size is quite big (almost like Syanie)..
alhamdulillah dah masuk bulan ke-5 pun kali ni...

Tau dia preknen pun waktu Ramadhan lepas.
Time tu aku nak masuk 4 bln.
And when she checked, dah 2 bln pun...

sangat sabar kan diorang ni.
especially the husband.
he is soooo baik and lembut and memang sangat susah la nak carik laki mcm tu sekarang nih.

and the wife is not working.
and they live in rural area.

Dah la takde anak, tak keje, dok kampung, berisi plak tu.
Kalau dok bandar lain la. ada anak, takde anak pun org tak pedulik sangat.
Tapi ni, kompem kena ngutuk byk2 dengan jiran sekampung you!

Last month she was admitted due to diabetic problem.
And since then have to take the insulin injection 4 times a day.
seksa... tapi dia ckp takpe la kerana baby dia sanggup buat apapun.
Kadang2 tu aku tengok sampai jarum dah tak boleh nak tembus kat kulit.
So hopefully this time her baby, both of them, will survive... amin.


'haaaa sgt syomel kan saye?

veriiii adorable and pipi yg bambam.
sgt best utk digomol.
haha.

pict taken from her mom's blog a.k.a my sis.
si cantek Syaura.
my one and only niece ^_^

3 comments:

harzharun said...

hurmmm....my parents in law dulu pun, tunggu 10 tahun br praknen..dah tu,gugur lak tu...pastu terus dpt 5 org anak sekaligus...xde la sekaligus..tp bselang dua tahun sorang kelima2nya...Janji Tuhan kan..xsapa pun tau...

Tp, gerun gak aku dgr g2...Kalo turun kat aku gak nasib g2 camne?..mampukah kami bahagia tuk tunggu 10 tahun tu...huhu..tetiba sgt takot...

Cik Puan Fara said...

alhamdulillah, rezeki Allah..
kagum dgn abg n akak ipar u yg begitu sabar :)


eh btw, gambar last tu,kakak u keje petronas ke? mcm kenal je desktop cmtu.. hehehhe

♥ Fasha ♥ said...

HARZHARUN : ala harz, insya allah ada rezeki tu.. cuma cepat atau lambat je kan. tapi ramai gak couple yg tak sabar kalo tunggu lama2 x dpt anak ni kan. ish takpe2 aku slalu doakan ko ye ^_^ yg penting jgn pikirkan sgt. nanti ko yg terlebih tensen tuh


CIK PUAN FARA : tu la fara, mmg kagum la ngan diorg2 nih. anyway adik pompuan ye bukan kakak tuh ^_^
tapi my sis mmg keje petronas pun. laki bini kat kat branch miri nuu.. fara kat petronas gak ke?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review